Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty

Grupy

Szukaj w grupach

 

technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 12


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-11-16 21:10:18

Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty
Od: "Dolby" <v...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Myslisz ... dobrze !!
Pisz na temat i bedzie spokój na grupie


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-11-17 07:19:19

Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak) szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 16 Nov 2006 09:18:01 +0100, "Dolby" <v...@o...pl> wrote:


>Jezeli chodzi o galaretowata skorupke to niektóre owoce maja tendencje do
>zelowania wina, co prawda nie slyszalem zeby jablka cos takiego potrafily
>ale moze same obierki dzialaja inaczej ?

Jablka nie maja tendencji do zelowania soku bo sok wyciska sie z
miaszu - a ten w jablkach pektyn specjalnie nie zawiera. natomiast
skorka z jablek jest calkiem dobrym zrodlem pektyn - troche trzeba
pomoczyc albo pogotowac zeby te pektyny do roztworu przeprowadzic ale
w opisanych warunkach (dlugotrwala maceracja prowadzaca do rozpadu
struktury komorek) jest to calkowicie mozliwe.
Zatem ten galaretowaty korzuch to zapewne byly glownie pektyny.

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

RE:WĄTEK O MAKARONACH
PRODEJNA I kuchyne
KTO WIE...
Dobra strona
czytając wątek o makaraonach

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »