| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-11-15 21:55:38
Temat: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavistyjakis tam spory czas temu pomieszalem skorki z dzialkowych jablek z
woda, wyszedl calkiem niezly ocet. Ciekaw jestem dlaczego, trzymalem to
w sloiku nakrytym gaza, po miesiacu zrobila sie taka galaretowata
"skorupka". No wywalilem to oczywiscie a reszte we flaszke przelalem.
W temacie grupowego trola to hmm nic nie mowie...Grupowicze w sobote
bedzie ponad 16C ostatnia lampka na grill!!!
pk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-11-16 07:14:14
Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty
Uzytkownik "kleju" <k...@f...onet.pl> napisal w wiadomosci
news:ejg2dj$nsf$1@node4.news.atman.pl...
> jakis tam spory czas temu pomieszalem skorki z dzialkowych jablek z woda,
> wyszedl calkiem niezly ocet. Ciekaw jestem dlaczego, trzymalem to w sloiku
> nakrytym gaza, po miesiacu zrobila sie taka galaretowata "skorupka". No
> wywalilem to oczywiscie a reszte we flaszke przelalem.
> W temacie grupowego trola to hmm nic nie mowie...Grupowicze w sobote
> bedzie ponad 16C ostatnia lampka na grill!!!
powiedz ile dales cukru i o co chodzi z ta galareta , móglbys to rozwinac,
interesuje mnie ten temat, opisz szczególy
Jedrek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-11-16 08:18:01
Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty>> jakis tam spory czas temu pomieszalem skorki z dzialkowych jablek z woda,
>> wyszedl calkiem niezly ocet. Ciekaw jestem dlaczego, trzymalem to w
>> sloiku nakrytym gaza, po miesiacu zrobila sie taka galaretowata
>> "skorupka". No wywalilem to oczywiscie a reszte we flaszke przelalem.
>> W temacie grupowego trola to hmm nic nie mowie...Grupowicze w sobote
>> bedzie ponad 16C ostatnia lampka na grill!!!
>
>
> powiedz ile dales cukru i o co chodzi z ta galareta , móglbys to rozwinac,
> interesuje mnie ten temat, opisz szczególy
> Jedrek
Fermentacja z mala iloscia cukru i z dostepem powietrza potrafi zrobic z
kazdego wina ocet. Wiec jezeli ktos chce zrobic cos takiego to opisany
sposób byl jak naj bardziej dobry.
Jezeli chodzi o galaretowata skorupke to niektóre owoce maja tendencje do
zelowania wina, co prawda nie slyszalem zeby jablka cos takiego potrafily
ale moze same obierki dzialaja inaczej ?
polecam forum "czarnej oliwki" towarzystwo jest dobrze zorietowane, zawsze
pomocne no i troli nie ma.
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-11-16 08:36:36
Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty
"Dolby" <v...@o...pl> wrote in message
news:ejh71r$ke2$1@nemesis.news.tpi.pl...
> polecam forum "czarnej oliwki" towarzystwo jest dobrze zorietowane, zawsze
> pomocne no i troli nie ma.
Odezwał się troll.
Jabłka zawierają dużo pektyn, więc mogą galaretować, ale w tym przypadku
chodzi raczej o drożdże i bakterie kożuchujące, które utworzyły z cząstek
jabłek i swoich ciał kożuch podobny do galarety...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-11-16 12:01:47
Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty>> polecam forum "czarnej oliwki" towarzystwo jest dobrze zorietowane,
>> zawsze pomocne no i troli nie ma.
>
> Odezwał się troll.
>
> Jabłka zawierają dużo pektyn, więc mogą galaretować, ale w tym przypadku
> chodzi raczej o drożdże i bakterie kożuchujące, które utworzyły z cząstek
> jabłek i swoich ciał kożuch podobny do galarety...
>
Proszę jak ładnie :)
Następna wiadomoś przesłana do prawnika.
Nie pogrążaj sie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-11-16 18:46:32
Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty
"Dolby" <v...@o...pl> wrote in message
news:ejhk06$40q$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>> polecam forum "czarnej oliwki" towarzystwo jest dobrze zorietowane,
>>> zawsze pomocne no i troli nie ma.
>>
>> Odezwał się troll.
>>
>> Jabłka zawierają dużo pektyn, więc mogą galaretować, ale w tym przypadku
>> chodzi raczej o drożdże i bakterie kożuchujące, które utworzyły z cząstek
>> jabłek i swoich ciał kożuch podobny do galarety...
>>
> Proszę jak ładnie :)
> Następna wiadomoś przesłana do prawnika.
> Nie pogrążaj sie
Do psora to ci daleko...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-11-16 20:11:04
Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavistydalczego znów czepiasz się nie tego niku ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-11-16 20:13:41
Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty
"Dolby" <v...@o...pl> wrote in message
news:ejiglj$t0d$1@atlantis.news.tpi.pl...
> dalczego znów czepiasz się nie tego niku ?
To ma być riposta?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-11-16 20:46:08
Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego PantavistyNie warto
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-11-16 20:57:15
Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty
"Dolby" <v...@o...pl> wrote in message
news:ejiinh$7ui$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Nie warto
Myślę...
To grupa kuchenna, poplotkować można, ale z umiarem. Warto popatrzeć, ile
czasu i miejsca zajmują posty o mnie, a nie o kulinariach. I porównać moje
odpowiedzi na tematy kulinarne i zawartość merytoryczną postów moich
adwersarzy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |