Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty

Grupy

Szukaj w grupach

 

technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 12


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-11-15 21:55:38

Temat: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty
Od: kleju <k...@f...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

jakis tam spory czas temu pomieszalem skorki z dzialkowych jablek z
woda, wyszedl calkiem niezly ocet. Ciekaw jestem dlaczego, trzymalem to
w sloiku nakrytym gaza, po miesiacu zrobila sie taka galaretowata
"skorupka". No wywalilem to oczywiscie a reszte we flaszke przelalem.
W temacie grupowego trola to hmm nic nie mowie...Grupowicze w sobote
bedzie ponad 16C ostatnia lampka na grill!!!
pk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-11-16 07:14:14

Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty
Od: "Andrzej" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "kleju" <k...@f...onet.pl> napisal w wiadomosci
news:ejg2dj$nsf$1@node4.news.atman.pl...
> jakis tam spory czas temu pomieszalem skorki z dzialkowych jablek z woda,
> wyszedl calkiem niezly ocet. Ciekaw jestem dlaczego, trzymalem to w sloiku
> nakrytym gaza, po miesiacu zrobila sie taka galaretowata "skorupka". No
> wywalilem to oczywiscie a reszte we flaszke przelalem.
> W temacie grupowego trola to hmm nic nie mowie...Grupowicze w sobote
> bedzie ponad 16C ostatnia lampka na grill!!!


powiedz ile dales cukru i o co chodzi z ta galareta , móglbys to rozwinac,
interesuje mnie ten temat, opisz szczególy
Jedrek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-11-16 08:18:01

Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty
Od: "Dolby" <v...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

>> jakis tam spory czas temu pomieszalem skorki z dzialkowych jablek z woda,
>> wyszedl calkiem niezly ocet. Ciekaw jestem dlaczego, trzymalem to w
>> sloiku nakrytym gaza, po miesiacu zrobila sie taka galaretowata
>> "skorupka". No wywalilem to oczywiscie a reszte we flaszke przelalem.
>> W temacie grupowego trola to hmm nic nie mowie...Grupowicze w sobote
>> bedzie ponad 16C ostatnia lampka na grill!!!
>
>
> powiedz ile dales cukru i o co chodzi z ta galareta , móglbys to rozwinac,
> interesuje mnie ten temat, opisz szczególy
> Jedrek

Fermentacja z mala iloscia cukru i z dostepem powietrza potrafi zrobic z
kazdego wina ocet. Wiec jezeli ktos chce zrobic cos takiego to opisany
sposób byl jak naj bardziej dobry.
Jezeli chodzi o galaretowata skorupke to niektóre owoce maja tendencje do
zelowania wina, co prawda nie slyszalem zeby jablka cos takiego potrafily
ale moze same obierki dzialaja inaczej ?
polecam forum "czarnej oliwki" towarzystwo jest dobrze zorietowane, zawsze
pomocne no i troli nie ma.
Pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-11-16 08:36:36

Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Dolby" <v...@o...pl> wrote in message
news:ejh71r$ke2$1@nemesis.news.tpi.pl...

> polecam forum "czarnej oliwki" towarzystwo jest dobrze zorietowane, zawsze
> pomocne no i troli nie ma.

Odezwał się troll.

Jabłka zawierają dużo pektyn, więc mogą galaretować, ale w tym przypadku
chodzi raczej o drożdże i bakterie kożuchujące, które utworzyły z cząstek
jabłek i swoich ciał kożuch podobny do galarety...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-11-16 12:01:47

Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty
Od: "Dolby" <v...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

>> polecam forum "czarnej oliwki" towarzystwo jest dobrze zorietowane,
>> zawsze pomocne no i troli nie ma.
>
> Odezwał się troll.
>
> Jabłka zawierają dużo pektyn, więc mogą galaretować, ale w tym przypadku
> chodzi raczej o drożdże i bakterie kożuchujące, które utworzyły z cząstek
> jabłek i swoich ciał kożuch podobny do galarety...
>
Proszę jak ładnie :)
Następna wiadomoś przesłana do prawnika.
Nie pogrążaj sie


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-11-16 18:46:32

Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Dolby" <v...@o...pl> wrote in message
news:ejhk06$40q$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>> polecam forum "czarnej oliwki" towarzystwo jest dobrze zorietowane,
>>> zawsze pomocne no i troli nie ma.
>>
>> Odezwał się troll.
>>
>> Jabłka zawierają dużo pektyn, więc mogą galaretować, ale w tym przypadku
>> chodzi raczej o drożdże i bakterie kożuchujące, które utworzyły z cząstek
>> jabłek i swoich ciał kożuch podobny do galarety...
>>
> Proszę jak ładnie :)
> Następna wiadomoś przesłana do prawnika.
> Nie pogrążaj sie

Do psora to ci daleko...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-11-16 20:11:04

Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty
Od: "Dolby" <v...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

dalczego znów czepiasz się nie tego niku ?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-11-16 20:13:41

Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Dolby" <v...@o...pl> wrote in message
news:ejiglj$t0d$1@atlantis.news.tpi.pl...
> dalczego znów czepiasz się nie tego niku ?

To ma być riposta?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-11-16 20:46:08

Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty
Od: "Dolby" <v...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Nie warto


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-11-16 20:57:15

Temat: Re: technologicznepytanie w kwesti octu z jablek i tego Pantavisty
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Dolby" <v...@o...pl> wrote in message
news:ejiinh$7ui$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Nie warto

Myślę...

To grupa kuchenna, poplotkować można, ale z umiarem. Warto popatrzeć, ile
czasu i miejsca zajmują posty o mnie, a nie o kulinariach. I porównać moje
odpowiedzi na tematy kulinarne i zawartość merytoryczną postów moich
adwersarzy.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

RE:WĄTEK O MAKARONACH
PRODEJNA I kuchyne
KTO WIE...
Dobra strona
czytając wątek o makaraonach

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »