| « poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2006-01-04 23:12:59
Temat: Re: tykwa do sushi
Le mercredi 4 janvier 2006 ŕ 22:57:41, dans <dphgcn$5e7$1@atlantis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
>>>jednoroczna roślina warzywna z rodziny dyniowatych, pochodząca z tropik.
>> ^^^^^^
>> ... a nie "z tropikow" ?
> To skrót, tropik. = tropikalnej.
Ouff, dziekuje. Troche sie zaniepokoilam owymi... tropikimi ;)
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2006-01-05 15:02:13
Temat: Re: tykwa do sushi@nn napisał(a):
[...]
>>>dziekuje
>>Nie dziękuj , wyznam Ci szczerze.
[...]
> Ja Ci powiem "Powrót taty", ale co to ma wspólnego z tykwą, bo nie
> kapuje?
Chodzi o zbędne podziękowanie, to "pusty" list.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2006-01-15 14:21:06
Temat: Re: tykwa do sushinnn
Użytkownik "Martka" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dplalj$t6k$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Tomek Domek" <n...@s...pl> napisał w wiadomości
> news:4f9be$43bab65f$d4ba57cf$620@news.chello.pl...
>> moze mi ktos powiedziec jak przygotowac suszona tykwe do sushi? w
>> japonskim jestem kiepski, a nigdzie w sieci nie moge znalezc przepisu;
>> ostatnio moczylem w wodzie z cukrem i octem... ale z mizernym skutkiem
>
> cytuje za mezem kolezanki (niezly z niego sushak :)))
>
> zalewa sie wrzatkiem i odstawia na 24h, potem sie ja odcedza, wrzuca sie
> do wywaru z grzybow shitake + sos sojowy JAPONSKI, duzo cukru, troszke
> soli - i w tym ugotowac
>
> --
>
> pzdr
> marta
> http://lilypie.com/baby2/030327/3/4/1/+1
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |