« poprzedni wątek | następny wątek » |
41. Data: 2003-07-25 10:45:46
Temat: Re: wodka w arbuzieW wiadomości news:bfqvt9$o9b$1@nemesis.news.tpi.pl Agent 0700
<k...@w...pl> napisał(a):
> Pijaki jesteście starszni!!!
> Jacek
Hejka. Niby kto? ;-)
Pozdrawiam trzeźwo Ja...cki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
42. Data: 2003-07-25 13:30:36
Temat: Re: wodka w arbuzieOn 25 Jul 2003 10:54:09 +0200, Grzegorz Sapijaszko
<g...@s...net> wrote:
Po ciachnięciu moich cytatów:
>Można wycisnąć ręcznie. Sok z czerwonych winogron trochę długo się
>później zmywa z rąk, ale...
>Ocet też przyda się w domu i zagrodzie... :)
No tak, jednym słowem trzeba samozaparcia. Jeszcze nie dorosłam
:) Powiadam, nie w tym roku, bo tak w ogóle to jestem wysoce
zainteresowana.
>Obyś żyła w lepszych czasach :)
Czy Ty mi aby dobrze życzysz?
Pozdrawiam podejrzliwie
Anka :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
43. Data: 2003-07-25 15:07:25
Temat: Re: wodka w arbuzieAnula <a...@p...onet.pl> writes:
> Czy Ty mi aby dobrze życzysz?
Oczywiście. Za takiego A. circinatum, jakiego mi przywiozłaś, życzę Ci
wszystkiego najlepszego.
Pozdrawiam,
Grzesiek
--
Pewien Barnaba, co mieszkał w Myczkowcach,
Stosunki płciowe trenował na owcach.
Przy każdej pogodzie,
Na śniegu czy w wodzie.
Jak mocno lało, to nawet w gumowcach.
(C) Piotr Chytry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
44. Data: 2003-07-25 19:50:19
Temat: Re: wodka w arbuzie
Użytkownik "Janusz Czapski" <j...@t...pl> napisał w wiadomości
news:bfprnd$kia$1@atlantis.news.tpi.pl...
ciach...
> Mam taki reprint dawnej książki kucharskiej (kiedyś to ludzie jedli...)
> gdzie wiele przepisów, szczegolnie na ciasta wyglada z grubsza tak:
>
> 100 funtow mąki, 70 łutów masła, dwie kopy jaj itp. itd.
> A technologia? Weź dziewkę do ucierania jaj....
> Nadzwyczajnie mnie te przepisy zaintrygowały.... :-)))
> Pozdrawiam :-)
> Janusz
> PS
> Z tych starych receptur z braku dziewki do ucierania ( co by to nie miało
> znaczyć) spróbowałem wypraktykować tylko gotowanie ziemniaków bez wody.
> Genialne.
> Okazuje się, że te kartofle, pyry, czy jak by to lekcewaząco nie nazwać
mogą
> być czymś znakomitym....
co to za ksiazka?
poprosze o tytul i wydawnictwo :-)
pozdrawiam
--
PrzemekK
smeno@tlen..pl - pobaw sie kropkiem
GG 355024
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
45. Data: 2003-07-25 20:03:10
Temat: Odp: wodka w arbuzie
Użytkownik PrzemekK <smeno@tlen..pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bfs1hg$hlr$...@n...news.tpi.pl...
> co to za ksiazka?
> poprosze o tytul i wydawnictwo :-)
"Praktyczny kucharz warszawski zawierający 1503 przepisy różnych potraw oraz
pieczenia ciast i sporzadzenia zapasów spiżarnianych"
reprint dwudziestego siódmego wydania wydany przez Wydawnictwa Artystyczne i
Filmowe w 1991 r.
Szczególnie polecam uwadze przepis nr 1041 na "buljon suchy" :-)))
Pozdrawiam :-)
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
46. Data: 2003-07-25 21:21:43
Temat: Odp: Odp: wodka w arbuzie
Użytkownik Grzegorz Sapijaszko <g...@s...net> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:
> > Dziś prawdziwych jaboli już podobno nie ma:-)
>
> Taaa... Kiedyś znalazłem jakąś stronę, na której stało: ,,Tanie wino
> jest dobre, bo jest dobre i tanie''. :-)
A, to stare czasy się przypominają:-)
Za tamtych czasów miałem kolegę o imieniu Marek.
No i Marek kupując wino (to jeszcze za czasów kiedy o 13 otwierali takie
sklepy) - zawsze prosił, żeby na etykietce pisało "wino markowe".
:-))))))))Pozdrawiam
p...@r...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
47. Data: 2003-07-26 07:08:50
Temat: Re: Odp: Odp: wodka w arbuzie"Piotr Siciarski" <p...@r...pl> writes:
> No i Marek kupując wino (to jeszcze za czasów kiedy o 13 otwierali
> takie sklepy) - zawsze prosił, żeby na etykietce pisało "wino
> markowe".
No bo jak Marek mógłby pić byle bełta? :)
Pozdrawiam,
Grzesiek
--
Pewien Barnaba, co mieszkał w Myczkowcach,
Stosunki płciowe trenował na owcach.
Przy każdej pogodzie,
Na śniegu czy w wodzie.
Jak mocno lało, to nawet w gumowcach.
(C) Piotr Chytry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
48. Data: 2003-07-26 17:24:20
Temat: Re: wodka w arbuzie
Użytkownik "Janusz Czapski" <j...@t...pl> napisał w wiadomości
news:bfs2f8$l6f$1@nemesis.news.tpi.pl...
> "Praktyczny kucharz warszawski zawierający 1503 przepisy różnych potraw
oraz
> pieczenia ciast i sporzadzenia zapasów spiżarnianych"
>
> reprint dwudziestego siódmego wydania wydany przez Wydawnictwa Artystyczne
i
> Filmowe w 1991 r.
>
> Szczególnie polecam uwadze przepis nr 1041 na "buljon suchy" :-)))
dzieki wielkie :-)
to ja wybiore sie po niedzieli na poszukiwania tego dziela :-)
pozdrawiam
PrzemekK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
49. Data: 2003-07-26 19:04:49
Temat: Re: wodka w arbuzie: Dawaj cytaty! To mo?e by? dla cz??ci grupowicz?w nadzwyczajna lektura! :-)
: Zacznij od cementu i pasty do z?b?w! Potem mo?e by? obornik. Wiesz jak?
: furor? to ostatnie w?r?d mieszczuch?w mo?e zrobi???? :-)))
Paste do zebow to ja sam robilem na jakims kolku chemicznym
za Jaruzela. I chyba byla nawet lepsza
niz te z ksiazki bo tamte (niestety nie mam
jej pod reka) skladaly sie z miodu, mydla i czegos tam,
mniam ;->
Co do przepisow bardziej na te grupe, to akurat
na obornik nie jest niz nadzwyczajnego
(no moze oprocz odchodow ludzkich ktore
nalezy szybko przysypac ziemia - zeby nie tracily
azotu).
Ale sa ciekawe przepsiy na zagospodarowanie plodow
rolnych, np. bardzo duzo przepisow na rozne wina,
stolowe i deserowe (z jablek, porzeczek, jagod,
agrestu i wielu innych owocow, o winogronach nie
wspomnieli ale co chemik moze wiedizec o winogronach :)
Ekstra jest tez passus o projektowaniu sadu,
musze to puscic na grupe nie z pamieci
tylko w calosci :)
Pozdrawiam i ciesze sie ze zyje w czasach
gdzie mozna kupic w kiosku dlugopis
a nie przez 8 dni czekac az sie
atrament gallusowy sklaruje :)
--
http://www.kolej.pl/~mczapkie
Anti-spam fake address, glue 'o' to k_lej
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
50. Data: 2003-07-28 06:49:49
Temat: Re: wodka w arbuzieOn 25 Jul 2003 17:07:25 +0200, Grzegorz Sapijaszko
<g...@s...net> wrote:
>Anula <a...@p...onet.pl> writes:
>
>> Czy Ty mi aby dobrze życzysz?
>
>Oczywiście. Za takiego A. circinatum, jakiego mi przywiozłaś, życzę Ci
>wszystkiego najlepszego.
Mistrz dyplomacji :-)
Tym bardziej nie wiem czy życzysz mi dobrze :))) zważywszy na te
końcówki...
Pozdrawiam,
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |