« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-20 12:34:15
Temat: za ostra karkowka - co zrobic?witam :)
czy mozna jakos zlagodzic zbyt ostry smak karkowki (w sosie w ktorego sklad
wchodza m.in: ketchup, czosnek, cebula, przyprawy)?jutro wazna impreza
rodzinna, a moja mamuska chyba przesadzila badz z przyprawami badz z iloscia
czosnku...
jakies pomysly?
podziekowania z gory
peg
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-20 12:46:37
Temat: Re: za ostra karkowka - co zrobic?peg napisał(a):
> witam :)
> czy mozna jakos zlagodzic zbyt ostry smak karkowki (w sosie w ktorego
> sklad wchodza m.in: ketchup, czosnek, cebula, przyprawy)?jutro wazna
> impreza rodzinna, a moja mamuska chyba przesadzila badz z przyprawami
> badz z iloscia czosnku...
> jakies pomysly?
> podziekowania z gory
> peg
===
W czym problem?
Rozcieńczyć wodą, aż będzie strawne, zagęścić, i ew. dosolić.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-20 13:09:42
Temat: Re: za ostra karkowka - co zrobic?
waldek wrote:
>
> W czym problem?
> Rozcieńczyć wodą, aż będzie strawne, zagęścić, i ew. dosolić.
Przypomina mi sie, jak moj ojciec ugotowal pierwsza w zyciu zupe
pomidorowa, tylko potem narzekal, ze byla za gesta i bylo jej za malo. Na
dolanie wody nie wpadl... ;)
th.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-20 13:16:27
Temat: Re: za ostra karkowka - co zrobic?> peg napisał(a):
> > witam :)
> > czy mozna jakos zlagodzic zbyt ostry smak karkowki (w sosie w ktorego
> > sklad wchodza m.in: ketchup, czosnek, cebula, przyprawy)?jutro wazna
> > impreza rodzinna, a moja mamuska chyba przesadzila badz z przyprawami
> > badz z iloscia czosnku...
>
Udusić sporo cebuli bez żadnych przypraw i soli. Połączyć z potrawą i zagotować
razem. Pozostawić do wyrównania smaku. Po godzinie spróbować, może być potrzeba
dosolenia.
Gośka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-22 00:09:03
Temat: Re: za ostra karkowka - co zrobic?
Waldi podał najlepszy sposób, ale ja jednak twierdzę że czosnku nigdy za
mało.
Pozdrawiam
Kucharz Amator
Wojti
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |