« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-27 16:59:52
Temat: zamrazanie wywaruWitam,
nagotowalam wywaru (rosolek drobiowy) caly wielki gar i nie bardzo wiem
jak go teraz zamrozic. Ma ktos jakis pomysl?
Izza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-08-27 17:04:10
Temat: Re: zamrazanie wywaru
"Izabela Kopij" <i...@a...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:biio28$1e2j$1@foka.acn.pl...
> Witam,
> nagotowalam wywaru (rosolek drobiowy) caly wielki gar i nie bardzo wiem
> jak go teraz zamrozic. Ma ktos jakis pomysl?
>
> Izza
Jak masz pojemnik po lodach ? Oczywiscie przed wlaniem przestudzic :-)
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-27 17:06:18
Temat: Re: zamrazanie wywaru> Witam,
> nagotowalam wywaru (rosolek drobiowy) caly wielki gar i nie bardzo wiem
> jak go teraz zamrozic. Ma ktos jakis pomysl?
>
> Izza
>
Witam! Proponuję Ci odparować wywar do objętości np. słoika lub dostepnego
zamykanego pojemnika, wystudzić /powinna zrobić się galaretka/ a następnie
zamrozić /może być w kilku porcjach/ . Powstanie esencja wywaru, którą można
potem rozcieńczyć wodą, pzdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-27 19:37:40
Temat: Odp: zamrazanie wywaru
Użytkownik Izabela Kopij <i...@a...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:biio28$1e2j$...@f...acn.pl...
> Witam,
> nagotowalam wywaru (rosolek drobiowy) caly wielki gar i nie bardzo wiem
> jak go teraz zamrozic. Ma ktos jakis pomysl?
>
> Izza
>
Najlepiej mrozic w wiekszych polemnikach po lodach np 500ml lub 1000ml albo
mozna tez w takich zamykanych pojemnikach.
--
*** Gosia_KIKI ***
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-27 20:22:13
Temat: Re: zamrazanie wywaruUżytkownik <m...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
news:10d5.00000798.3f4ce50a@newsgate.onet.pl...
> > Witam,
> > nagotowalam wywaru (rosolek drobiowy) caly wielki gar i nie bardzo wiem
> > jak go teraz zamrozic. Ma ktos jakis pomysl?
> >
> > Izza
> >
> Witam! Proponuję Ci odparować wywar do objętości np. słoika lub dostepnego
> zamykanego pojemnika, wystudzić /powinna zrobić się galaretka/ a następnie
> zamrozić /może być w kilku porcjach/ . Powstanie esencja wywaru, którą
można
> potem rozcieńczyć wodą, pzdr.
Brzmi rozsądnie, tak się robi z tzw. brown stock (cholera wie jak po polsu,
to taki wywar z kości cielęcych i warzyw). Przy rosole też powinno
zadziałać.
V.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-27 20:47:36
Temat: Re: zamrazanie wywaru> Użytkownik <m...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:10d5.00000798.3f4ce50a@newsgate.onet.pl...
> > > Witam,
> > > nagotowalam wywaru (rosolek drobiowy) caly wielki gar i nie bardzo wiem
> > > jak go teraz zamrozic. Ma ktos jakis pomysl?
> > >
> > > Izza
> > >
> > Witam! Proponuję Ci odparować wywar do objętości np. słoika lub dostepnego
> > zamykanego pojemnika, wystudzić /powinna zrobić się galaretka/ a następnie
> > zamrozić /może być w kilku porcjach/ . Powstanie esencja wywaru, którą
> można
> > potem rozcieńczyć wodą, pzdr.
>
> Brzmi rozsądnie, tak się robi z tzw. brown stock (cholera wie jak po polsu,
> to taki wywar z kości cielęcych i warzyw). Przy rosole też powinno
> zadziałać.
>
> V.
>
>
Witam! Nie tylko powinno ale działa. Z wrodzonego lenistwa lubię sobie
ułatwiać życie prostymi rozwiązaniami. Często gotuję na zapas i wtedy mrożę,
pakuję próżniowo, wekuję. A jaka radość kiedy nie chce mi się gotować !pzdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-27 22:16:58
Temat: Re: zamrazanie wywaruDans la news:bij3vk$35t$1@nemesis.news.tpi.pl,
Vefour <V...@p...pl> a écrit:
> Użytkownik <m...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:10d5.00000798.3f4ce50a@newsgate.onet.pl...
>>> Witam,
>>> nagotowalam wywaru (rosolek drobiowy) caly wielki gar i nie bardzo
>>> wiem jak go teraz zamrozic. Ma ktos jakis pomysl?
>>>
>>> Izza
>>>
>> Witam! Proponuję Ci odparować wywar do objętości np. słoika lub
>> dostepnego zamykanego pojemnika, wystudzić /powinna zrobić się
>> galaretka/ a następnie zamrozić /może być w kilku porcjach/ .
>> Powstanie esencja wywaru, którą można potem rozcieńczyć wodą, pzdr.
>
> Brzmi rozsądnie, tak się robi z tzw. brown stock (cholera wie jak po
> polsu, to taki wywar z kości cielęcych i warzyw).
Fond blanc de veau :-)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-28 09:31:24
Temat: Re: zamrazanie wywaruczesc, uwazaj oczywiscie na zamrazanie w sloikach, nie lej do pelna bo woda
sie rozpreza i mozesz miec klopot z popekanym szklem.
Kasia (Rzeszów)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |