Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zaskoczona babcia

Grupy

Szukaj w grupach

 

zaskoczona babcia

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-07-17 13:53:52

Temat: zaskoczona babcia
Od: "Magdunia" <m...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Tak okolo 2 tygodnie temu pisalam tu z prosba o przepisy, by zaskoczyc
babcie.
Babcia rzeczywiscie zostala zaskoczona ;-))) i to na plus, malym kosztem, a
co najwazniejsze malym wkladem pracy ;-)))
Podalam pieczona karkowke ze sliwkami i morelami w sosiku z bulionu, do tego
ziemniaczki mlode z wlasnym koperkiem (mam drobna hodowle ziolek na oknie w
kuchni) i mieszana surowka (moja specjalnosc).
Na deser podalam strudel wieloowocowy na cieplo z sosem waniliowym. Strudel
kupuje sie mrozony w hipermarketach, a sos waniliowy w Ikei (do sporzadzenia
z mlekiem ;-)).
Wyszlo wspaniale, babcia zachwycona.
A przepisy zachowam na kiedy indziej ;-)))

Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-07-17 14:25:25

Temat: Re: zaskoczona babcia
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Magdunia <m...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ah3t1k$t4k$...@f...man.torun.pl...
> Tak okolo 2 tygodnie temu pisalam tu z prosba o przepisy, by zaskoczyc
> babcie.
> Babcia rzeczywiscie zostala zaskoczona ;-))) i to na plus, malym kosztem,
a
> co najwazniejsze malym wkladem pracy ;-)))
> Podalam pieczona karkowke ze sliwkami i morelami w sosiku z bulionu, do
tego
> ziemniaczki mlode z wlasnym koperkiem (mam drobna hodowle ziolek na oknie
w
> kuchni) i mieszana surowka (moja specjalnosc).
> Na deser podalam strudel wieloowocowy na cieplo z sosem waniliowym.
Strudel
> kupuje sie mrozony w hipermarketach, a sos waniliowy w Ikei (do
sporzadzenia
> z mlekiem ;-)).
> Wyszlo wspaniale, babcia zachwycona.
> A przepisy zachowam na kiedy indziej ;-)))
>

czy ja mogę poprosić o szczegóły też Twojej specjalności - surówki
mieszanej?

ukłony
wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 14:27:29

Temat: Re: zaskoczona babcia
Od: "Magdunia" <m...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


"Wkn" <w...@w...pl> wrote in message news:ah3uo3$bbo$1@news2.tpi.pl...
> czy ja mogę poprosić o szczegóły też Twojej specjalności - surówki
> mieszanej?
Praktycznie jest to surowka pt "nawinie" ;-)). Biore salate lodowa, kroje
drobno, nawet bardzo drobno, biore tak ze 3 pomidory, kroje w kostke,
ogorka, w kostke, potem dodaje puszke kukurydzy, do tego 1/2 papryki zoltej
w kostke pokrojonej, posypuje to pestkami slonecznika. Polewam odrobina
oleju slonecznikowego (bo nie lubie tego z oliwek). Potem rozrabiam sos
salatkowy knorra - taki jakis ziolowy i polewam. Najlepiej zrobis salatke
rano, to sie do obiadu przegryzie.
Proste jak budowa cepa.
Mozna dodac jeszcze groszek, czerwona fasolke, pokrojona w kostke szyneczke.
Ale wtedy to do tego dodac po prostu chleb tostowy i tak zjadac ;-))))

Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 14:40:45

Temat: Re: zaskoczona babcia
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Magdunia <m...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ah3v0m$307$...@f...man.torun.pl...
>
> Praktycznie jest to surowka pt "nawinie" ;-)). Biore salate lodowa, kroje
> drobno, nawet bardzo drobno, biore tak ze 3 pomidory, kroje w kostke,
> ogorka, w kostke, potem dodaje puszke kukurydzy, do tego 1/2 papryki
zoltej
> w kostke pokrojonej, posypuje to pestkami slonecznika. Polewam odrobina
> oleju slonecznikowego (bo nie lubie tego z oliwek). Potem rozrabiam sos
> salatkowy knorra - taki jakis ziolowy i polewam. Najlepiej zrobis salatke
> rano, to sie do obiadu przegryzie.
> Proste jak budowa cepa.
> Mozna dodac jeszcze groszek, czerwona fasolke, pokrojona w kostke
szyneczke.
> Ale wtedy to do tego dodac po prostu chleb tostowy i tak zjadac ;-))))
>

a sałata lodowa podczas przegryzania nie skapcieje?

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 14:44:54

Temat: Re: zaskoczona babcia
Od: "Stanislaw" <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Magdunia napisał(a) w wiadomości: ...
>Tak okolo 2 tygodnie temu pisalam tu z prosba o przepisy, by zaskoczyc
>babcie.
>Babcia rzeczywiscie zostala zaskoczona ;-))) i to na plus,

Babcie zaskoczylas??!! To faktycznie duzy plus,ale tesciowa, jak w moim
przypadku kiedy jestem faciem i kiedy to przez dwadziscia lat nawet wode
przypalalem.zaskoczyc tesciowa potrawami to jest sukces.A udalo mi sie.

Pozdrawiam
Stanislaw z Gdanska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 14:56:01

Temat: Re: zaskoczona babcia
Od: "Magdunia" <m...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


"Wkn" <w...@w...pl> wrote in message news:ah3vl6$i2g$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Magdunia <m...@k...net.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
> napisał:ah3v0m$307$...@f...man.torun.pl...
> >
> > Praktycznie jest to surowka pt "nawinie" ;-)). Biore salate lodowa,
kroje
> > drobno, nawet bardzo drobno, biore tak ze 3 pomidory, kroje w kostke,
> > ogorka, w kostke, potem dodaje puszke kukurydzy, do tego 1/2 papryki
> zoltej
> > w kostke pokrojonej, posypuje to pestkami slonecznika. Polewam odrobina
> > oleju slonecznikowego (bo nie lubie tego z oliwek). Potem rozrabiam sos
> > salatkowy knorra - taki jakis ziolowy i polewam. Najlepiej zrobis
salatke
> > rano, to sie do obiadu przegryzie.
> > Proste jak budowa cepa.
> > Mozna dodac jeszcze groszek, czerwona fasolke, pokrojona w kostke
> szyneczke.
> > Ale wtedy to do tego dodac po prostu chleb tostowy i tak zjadac ;-))))
> >
>
> a sałata lodowa podczas przegryzania nie skapcieje?
Wedlug mnie nie, a nabiera dosc ciekawego smaku dzieki ziolom z sosiku ;-)))
Zreszta sama sprobuj

Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 15:02:38

Temat: Re: zaskoczona babcia
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Magdunia <m...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ah40m6$546$...@f...man.torun.pl...
>
> Wedlug mnie nie, a nabiera dosc ciekawego smaku dzieki ziolom z sosiku
;-)))
> Zreszta sama sprobuj
>
> Magda
>
>

na pewno spróbuję, dzięki

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 18:31:58

Temat: Re: zaskoczona babcia
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 17 Jul 2002 16:27:29 +0200, "Magdunia"
<m...@k...net.pl> wrote:

>
>"Wkn" <w...@w...pl> wrote in message news:ah3uo3$bbo$1@news2.tpi.pl...
>> czy ja mogę poprosić o szczegóły też Twojej specjalności - surówki
>> mieszanej?
>Praktycznie jest to surowka pt "nawinie" ;-)). Biore salate lodowa, kroje
>drobno, nawet bardzo drobno, biore tak ze 3 pomidory, kroje w kostke,
>
>
>Magda
>

ta Twoja salata drobno pokrojona przypomina mi salate, jaka
jadlam we Wloszech i ktora byla wspominana tu, ale zdaje sie nie
w az takiej wersji. salata lodowa byla drobno/cienko bardzo
poszatkowana raczej niz pokrojona i tuz przed podaniem byla
obryzgana oliwa (nie ta az zielona, a ino zwyklejsza) wymieszana
z przepraskowanym czosnkiem, i od razu obsikana sokiem z cytryny.
mieszalo sie samemu. fajne

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 18:32:34

Temat: Re: zaskoczona babcia
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>Babcie zaskoczylas??!! To faktycznie duzy plus,ale tesciowa, jak w moim
>przypadku kiedy jestem faciem i kiedy to przez dwadziscia lat nawet wode
>przypalalem.zaskoczyc tesciowa potrawami to jest sukces.A udalo mi sie.
>
>Pozdrawiam
>Stanislaw z Gdanska
>

To teraz Ty sie chwal jak!

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 18:32:54

Temat: Re: zaskoczona babcia
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 17 Jul 2002 15:53:52 +0200, "Magdunia"
<m...@k...net.pl> wrote:

>Tak okolo 2 tygodnie temu pisalam tu z prosba o przepisy, by zaskoczyc
>babcie.
>Babcia rzeczywiscie zostala zaskoczona ;-))) i to na plus, malym kosztem, a
>co najwazniejsze malym wkladem pracy ;-)))
>Podalam pieczona karkowke ze sliwkami i morelami w sosiku z bulionu, do tego
>ziemniaczki mlode z wlasnym koperkiem (mam drobna hodowle ziolek na oknie w
>kuchni) i mieszana surowka (moja specjalnosc).
>Na deser podalam strudel wieloowocowy na cieplo z sosem waniliowym. Strudel
>kupuje sie mrozony w hipermarketach, a sos waniliowy w Ikei (do sporzadzenia
>z mlekiem ;-)).
>Wyszlo wspaniale, babcia zachwycona.
>A przepisy zachowam na kiedy indziej ;-)))
>
>Magda
>


Gratuluje sukcesu!

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Mirabelkowa Malina
Re: makaron con broccoli
dania polskiej kuchni po rosyjsku
Znowu coś na słodko. Wawelskie(P)
Niebo (P) troszke inne jak w archiwum

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »