Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Sowa" <m...@w...pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: zboże
Date: Sat, 11 Sep 2004 13:21:30 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 25
Message-ID: <chun3q$jg6$1@inews.gazeta.pl>
References: <chqi8t$jon$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: karwiny.multicon.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1094901690 19974 81.219.100.7 (11 Sep 2004 11:21:30 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 11 Sep 2004 11:21:30 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-User: padiszachti
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:40875
Ukryj nagłówki
Użytkownik "aha" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:chqi8t$jon$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ze względów organizacyjnych nie zdecyduję się jeszcze na jedzenie głównie
> białek a zacznę od
> wzbogacenia diety o potrawy zrobione z nasion zbóż zamiast białego
pieczywa.
> Zdobyłem worek ziarna pszenicy i teraz nie wiem co z tym dalej począć.
> Czy znacie jakieś przepisy, porady jak gotoewać, przyżądzać, ciekawe linki
> na ten temat?
> Moje poszukiwania w Inecie niewiele dały.
Rany, a po co Ci worek pszenicy? Po co i ta pszenica w ogóle? 8-/
W sprzedaży są mąki razowe z całych ziaren zbóż, mąka pszenna razowa
orkiszowa (orkisz to pierwotna odmiana pszenicy), mąka pszenna razowa, mąka
żytnia razowa, mąka gryczana, kukurydziana, z których możesz robić sobie
pieczywo, placki, makarony, naleśniki.
Zboża mało, albo wcale nie przetworzone to także kasze i ryż dziki - może
zacznij od kaszy gryczanej, pęcaku, kaszy jaglanej, zamiast się z tą
pszenicą męczyć? Kasza gryczana albo jaglana zamiast białego chleba, to
całkiem smaczne i zdrowe rozwiązanie.
Sowa
|