« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-02-02 19:02:24
Temat: zupka słodko-kwaśnaWitam :)
Nie wiem czy wybrałam odpowiednią grupę na to pytanie, ale jakby co to
proszę mnie przekierować
Otóż jakieś 2-3 lata temu można było dostać w marketach zupki słodko- kwaśne
(chodzi mi o takie z chińskie z 'dużym' makaronem:)).
Były bardzo smaczne.
Niestety chyba przestali je produkować (nie pamiętam nawet producenta), bo
od tamtego czasu nigdzie nie mogę ich znaleźć.
Wiecie może o jakie zupki mi chodzi i co się z nimi stało?
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-02-02 19:17:12
Temat: Re: zupka słodko-kwaśnaUżytkownik "KwiaTuszeK" <o...@o...pl> napisał w wiadomości
> Otóż jakieś 2-3 lata temu można było dostać w marketach zupki słodko-
> kwaśne (chodzi mi o takie z chińskie z 'dużym' makaronem:)).
> Były bardzo smaczne.
> Niestety chyba przestali je produkować (nie pamiętam nawet producenta), bo
> od tamtego czasu nigdzie nie mogę ich znaleźć.
> Wiecie może o jakie zupki mi chodzi i co się z nimi stało?
Jesli rzeczywiscie nie ma juz tej chemii w sklepach, to tylko sie cieszyc.
Moze uchronia sie dzieki temu czyjes zoladki (czyt. zdrowie).
Przejdz na zdrowsze domowe obiadki.
--
Pozdrawiam
Iwona
b_o_n_a f_ i_d_e
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-02-02 20:02:01
Temat: Re: zupka słodko-kwaśnaIwona_s <i...@T...pl> napisał(a):
> Jesli rzeczywiscie nie ma juz tej chemii w sklepach, to tylko sie cieszyc.
> Moze uchronia sie dzieki temu czyjes zoladki (czyt. zdrowie).
> Przejdz na zdrowsze domowe obiadki.
W takim Hong Kongu na przykład, noodle instant zajmują w marketach taką
powierzchnię, jak u nas piwo: długie, długie szeregi, kilkadziesiąt różnych
smaków, dodatków i sposobów podawania.
Nawet w pokojach hotelowych, obowiązkowym składnikiem minibaru, oprócz
alkoholi i softdrinków są ze 2 rodzaje noodle instant.
Testowałem kilka i nasze "zupki chińskie" przy tamtych nie smakują zupełnie.
Co kraj, to obyczaj
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-02-02 20:18:19
Temat: Re: zupka słodko-kwaśnaUżytkownik "turecky " <t...@g...pl> napisał w wiadomości
> W takim Hong Kongu na przykład, noodle instant zajmują w marketach taką
> powierzchnię, jak u nas piwo: długie, długie szeregi, kilkadziesiąt
> różnych
> smaków, dodatków i sposobów podawania.
> Nawet w pokojach hotelowych, obowiązkowym składnikiem minibaru, oprócz
> alkoholi i softdrinków są ze 2 rodzaje noodle instant.
A niech "se" maja ;)
> Testowałem kilka i nasze "zupki chińskie" przy tamtych nie smakują
> zupełnie.
bo "nasze"
> Co kraj, to obyczaj
Ano, co kraj, to obyczaj...
--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-02-02 21:30:04
Temat: Re: zupka słodko-kwaśna
>
>> W takim Hong Kongu na przykład, noodle instant zajmują w marketach taką
>> powierzchnię, jak u nas piwo: długie, długie szeregi, kilkadziesiąt
>> różnych
>> smaków, dodatków i sposobów podawania.
>> Nawet w pokojach hotelowych, obowiązkowym składnikiem minibaru, oprócz
>> alkoholi i softdrinków są ze 2 rodzaje noodle instant.
>
> A niech "se" maja ;)
>
>> Testowałem kilka i nasze "zupki chińskie" przy tamtych nie smakują
>> zupełnie.
>
> bo "nasze"
>
raczej bo NASZE. Zupki chinskie sprzedawane na naszym rynku produkowane sa w
naszym kraju (np w RADOMIU),.......
>
> --
> Pozdrawiam
> Iwona
> // Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
> Cyceron
>
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-02-02 21:34:14
Temat: Re: zupka słodko-kwaśna** KwiaTuszeK, 2006-02-02 20:02:
> Nie wiem czy wybrałam odpowiednią grupę na to pytanie, ale jakby co to
> proszę mnie przekierować
> Otóż jakieś 2-3 lata temu można było dostać w marketach zupki słodko- kwaśne
> (chodzi mi o takie z chińskie z 'dużym' makaronem:)).
> Były bardzo smaczne.
> Niestety chyba przestali je produkować (nie pamiętam nawet producenta), bo
> od tamtego czasu nigdzie nie mogę ich znaleźć.
> Wiecie może o jakie zupki mi chodzi i co się z nimi stało?
Nie wiem co sie z nimi stało ale co za problem sobie zrobić samemu? :) W
lepszym markecie znajdziesz kilka rodzajów makaronu jaki może być w
takiej zupce - Mie, Wonton w różnych odmianach (robi się go poprzez
zalanie wrzątkiem). No i składniki do zupy - mieszanka przypraw. Jakiś
sosik (pewnie słodko-kwaśny chilli), trochę jasnego sojowego no i jakaś
baza bulionowa (troszkę rosołku instant warzywnego - w centrach
azjatyckich można dostać wersje azjatyckie) i to pewnie będzie to. :)
Albo makaron, wkroić posiekane paluszki krabowe (surmi), dodać troszkę
rosołku warzywnego instant, doprawić sosem rybnym i ostrygowym, posypać
siekaną dymką i jest IMHO wypasiona zupka. :)
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-02-02 22:57:35
Temat: Re: zupka słodko-kwaśna
Użytkownik "turecky " <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:drtofp$ijt$1@inews.gazeta.pl...
> Iwona_s <i...@T...pl> napisał(a):
>
>> Jesli rzeczywiscie nie ma juz tej chemii w sklepach, to tylko sie
>> cieszyc.
>> Moze uchronia sie dzieki temu czyjes zoladki (czyt. zdrowie).
>> Przejdz na zdrowsze domowe obiadki.
>
> W takim Hong Kongu na przykład, noodle instant zajmują w marketach taką
> powierzchnię, jak u nas piwo: długie, długie szeregi, kilkadziesiąt
> różnych
> smaków, dodatków i sposobów podawania.
> Nawet w pokojach hotelowych, obowiązkowym składnikiem minibaru, oprócz
> alkoholi i softdrinków są ze 2 rodzaje noodle instant.
> Testowałem kilka i nasze "zupki chińskie" przy tamtych nie smakują
> zupełnie.
> Co kraj, to obyczaj
Testowałem zupki "Amino".
"Barszcz czerwony" po dodaniu łyżki śmietany
stał się całkiem zjadliwy (trochę dziwny, bo z makaronem...)
"Ogórkowa" po dodaniu łyżki śmietany i suszonego koperku
całkiem, całkiem (też dziwna, bo z makaronem)
"Gulaszowa" po dodaniu łyżki śmietany i kilku kropel
Maggi da się zjeść - tylko znowu ten makaron...
Ale na dłuższą metę nie polecam.
Pozdrowienia. Krzysztof.
"Co za idiota założył państwo w tak zimnym miejscu?"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-02-02 23:05:40
Temat: Re: zupka słodko-kwaśnaUżytkownik "ktabaczynski" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
> Testowałem zupki "Amino".
>
> "Barszcz czerwony" po dodaniu łyżki śmietany
> stał się całkiem zjadliwy (trochę dziwny, bo z makaronem...)
>
> "Ogórkowa" po dodaniu łyżki śmietany i suszonego koperku
> całkiem, całkiem (też dziwna, bo z makaronem)
>
> "Gulaszowa" po dodaniu łyżki śmietany i kilku kropel
> Maggi da się zjeść - tylko znowu ten makaron...
Oj nie, nie jestem masochistka, hi hi ;)
> Ale na dłuższą metę nie polecam.
No i wlasnie ;)
--
Pozdrawiam
Iwona
b_o_n_a f_ i_d_e
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-02-03 07:41:29
Temat: Re: zupka słodko-kwaśna"Iwona_s" <i...@T...pl> napisała:
> Jesli rzeczywiscie nie ma juz tej chemii w sklepach, to tylko sie cieszyc.
> Moze uchronia sie dzieki temu czyjes zoladki (czyt. zdrowie).
> Przejdz na zdrowsze domowe obiadki.
hehe
ja jem codziennie zdrowe domowe obiadki :)
ale od czasu do czasu mam ochotę na właśnie taka niezdrowa
zupkę chińską :P
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-02-03 07:43:57
Temat: Re: zupka słodko-kwaśna"Konrad Kosmowski" <k...@k...net> napisał:
> Nie wiem co sie z nimi stało ale co za problem sobie zrobić samemu? :) W
> lepszym markecie znajdziesz kilka rodzajów makaronu jaki może być w takiej
> zupce - Mie, Wonton w różnych odmianach (robi się go poprzez zalanie
> wrzątkiem). No i składniki do zupy - mieszanka przypraw. Jakiś sosik
> (pewnie słodko-kwaśny chilli), trochę jasnego sojowego no i jakaś baza
> bulionowa (troszkę rosołku instant warzywnego - w centrach azjatyckich
> można dostać wersje azjatyckie) i to pewnie będzie to. :)
>
> Albo makaron, wkroić posiekane paluszki krabowe (surmi), dodać troszkę
> rosołku warzywnego instant, doprawić sosem rybnym i ostrygowym, posypać
> siekaną dymką i jest IMHO wypasiona zupka. :)
wow dziękuję bardzo za inspirację :)
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |