« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-02-03 09:11:30
Temat: Re: zupka słodko-kwaśna
Użytkownik "turecky " <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:drtofp$ijt$1@inews.gazeta.pl...
> Iwona_s <i...@T...pl> napisał(a):
>
> > Jesli rzeczywiscie nie ma juz tej chemii w sklepach, to tylko sie
cieszyc.
> > Moze uchronia sie dzieki temu czyjes zoladki (czyt. zdrowie).
> > Przejdz na zdrowsze domowe obiadki.
>
> W takim Hong Kongu na przykład, noodle instant zajmują w marketach taką
> powierzchnię, jak u nas piwo: długie, długie szeregi, kilkadziesiąt
różnych
> smaków, dodatków i sposobów podawania.
> Nawet w pokojach hotelowych, obowiązkowym składnikiem minibaru, oprócz
> alkoholi i softdrinków są ze 2 rodzaje noodle instant.
> Testowałem kilka i nasze "zupki chińskie" przy tamtych nie smakują
zupełnie.
> Co kraj, to obyczaj
>
Trzeba dodać że w tamtych okolicach są one srednio 2x wieksze niz u nas
przy cenach mniej wiecej takich samych
w metrze w Seulu widziałem knajpki serwujace wyłacznie takie zupki
a składały sie one ze stołu dla klientów, czajnika do gotyowania wody
i wytłoczki jajek które klienci dodawali do zupek
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |