« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2013-05-25 10:10:00
Temat: żywność mianipulowana (?)temat jak dla mnie bardziej na medycynę niż na kulinaria
kupiłam napróbę jaka XXL (dotąd kupowałam tanie =małe) i KAŻDE jajko miało
podwójne żółkto ! Nie znam się na pożyciu intymnym kir, ale niech mi ktoś
powie że to nie są jakieś jaja z zapładnieniem.. A jeśli tak, to w grę na
pewno wchodzą hormony, hę?
Strach coś zjeść ;////
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2013-05-25 11:34:08
Temat: Re: żywność mianipulowana (?)Jak zjem jajo typu duże, to kilka godzin po tym jestem oszołomiaona w
kierunku pszymulenia. One są jakież dziwne.
Jaja zwykłe mogę jeść w dużej ilości.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. http://ortografia.3-2-1.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2013-05-27 19:08:49
Temat: Re: żywność mianipulowana (?)W dniu 2013-05-25 12:10, lamia3c pisze:
> temat jak dla mnie bardziej na medycynę niż na kulinaria
W dawnych czasach, jak jeszcze nikt nie słyszał o GMO ani o hormonach w
paszy dla zwierząt zaobserwowałem, że młode kury (takie półroczne)
najpierw znoszą małe jajka, potem większe, potem duże i tu trafiają się
często przypadki z podwójnym żółtkiem, a potem się stabilizują i znoszą
jajka normalnej wielkości. Jak kura ma ok 2 lata jej wydajność
"jajczarska" spada i idzie na rosół.
Jacek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2013-05-29 15:28:31
Temat: Re: żywność mianipulowana (?)
Użytkownik "Jacek" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
news:51a3af40$0$1250$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2013-05-25 12:10, lamia3c pisze:
>> temat jak dla mnie bardziej na medycynę niż na kulinaria
> W dawnych czasach, jak jeszcze nikt nie słyszał o GMO ani o hormonach w
> paszy dla zwierząt zaobserwowałem, że młode kury (takie półroczne)
> najpierw znoszą małe jajka, potem większe, potem duże i tu trafiają się
> często przypadki z podwójnym żółtkiem, a potem się stabilizują i znoszą
> jajka normalnej wielkości. Jak kura ma ok 2 lata jej wydajność
> "jajczarska" spada i idzie na rosół.
W dawnych czsach kury nie znosily jajek w zimie.
Teraz wiadomo ze trzeba je oswietlac.
Ostatnio gdzies czytalem ze jak maja za duzo swiatla to zoltka sa podwojne.
S*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |