« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-17 12:02:44
Temat: RekinWitam wszystkich,
Czy ktos z szanownych grupowiczów ma sprawdzony przepis(y) na przyrządzanie
rekina?
Będę zobowiązany
Pozdrawiam,
Tomek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-17 13:52:00
Temat: Re: Rekin
Użytkownik "Tomek" <t...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:9vkmuk$o5h$1@news.tpi.pl...
> Witam wszystkich,
>
> Czy ktos z szanownych grupowiczów ma sprawdzony przepis(y) na
przyrządzanie
> rekina?
> Będę zobowiązany
> Pozdrawiam,
> Tomek
>
Usmazylam jak schaboszczaka. Dalo sie zjesc
Grazyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-17 16:38:19
Temat: Re: Rekin
> > Czy ktos z szanownych grupowiczów ma sprawdzony przepis(y) na
> przyrządzanie
> > rekina?
> > Będę zobowiązany
> > Pozdrawiam,
> > Tomek
> >
> Usmazylam jak schaboszczaka. Dalo sie zjesc
sam nigdy nie robiłem, ale jadłem normalnie upieczonego, obustronnie
tylko sól, pieprz i trochę mąką oprószone. Było OK (powiedzmy na
czwórkę). Raz jadłem jako sushi, było okropne!
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-17 16:46:34
Temat: Re: RekinPo grecku to tak:
Umytego rekina pokroic na kawalki. Wycisnac na nie cytryne(y). Posolic,
popieprzyc i na 45 min zostawic. W garnku rozgrzac oliwe i rekina wytarzac w
mace. Rozklepac jajo(a) z woda, pozanurzac, dac ocieknac i dobrze usmazyc.
Smacznego, ja sie nie pisze...na to
******
m-gosia
******
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-17 17:37:07
Temat: Re: Rekin
"Tomek" <t...@i...com.pl> wrote in message
news:9vkmuk$o5h$1@news.tpi.pl...
> Witam wszystkich,
>
> Czy ktos z szanownych grupowiczów ma sprawdzony przepis(y) na
przyrządzanie
> rekina?
> Będę zobowiązany
> Pozdrawiam,
> Tomek
>
Składniki na10 porcji:
1500g steku z rekina
szklanka oleju
2 cytryny
1/2 kostki masła
sól
pieprz
bazylia
Stek z rekina rozmrozić, skropić cytryną. Ułożyć steki na rozgrzany ruszt,
smażyć szybko z dwóch stron. Następnie odłożyć na brzeg grilla aby dosmażyć.
Ułożyć na steku plasterek masła, po jego roztopieniu podać gotowy stek z
cytryną.
Znalazłem na necie
Pozdrawiam
Mirek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-18 09:03:44
Temat: Re: RekinDziękuje za przepisy. winien Wam jestem jakąś ciekawą recepturkę, uruchomie
tylko swoja nową kuchnię i podeślę coś smacznego.
Pozdrawiam i zycze milego dnia
TG
<m...@h...com> wrote in message news:9vl7k5$q91$1@news1.xs4all.nl...
> Po grecku to tak:
>
> Umytego rekina pokroic na kawalki. Wycisnac na nie cytryne(y). Posolic,
> popieprzyc i na 45 min zostawic. W garnku rozgrzac oliwe i rekina wytarzac
w
> mace. Rozklepac jajo(a) z woda, pozanurzac, dac ocieknac i dobrze usmazyc.
>
> Smacznego, ja sie nie pisze...na to
>
> ******
> m-gosia
> ******
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |