| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-01 16:02:31
Temat: RizottoProsze o przepis
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-01 18:51:24
Temat: Re: RizottoPrzepis podstawowy na risotto.
1 cebula pokrojona w kostkę, 1 ząbek czosnku pokrojony w kostkę, 10 dag
masła, 40 dag okrągłoziarnistego ryżu, 1/8 l wytrawnego białego wina, 1 l
rosołu mięsnego, 10 dag parmezanu.
Cebulę i czosnek poddusić w 3 dag masła, dodać ryż i dusić do zeszklenia
(ok. 2 min). Dolać wino i chwilę podgotować mieszając, po czym stopniowo
dolewać wrzący rosół. Zagotować i po ok. 2 min zmniejszyć ogień, a gdy
wchłonie płyn, odstawić na ok. 15-20 min do spęcznienia, mieszając od czasu
do czasu. Dodać resztę masła i ser i wymieszać.
Wino można sobie darować, a do środka co tylko dusza zapragnie.
Smacznego Artur
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-24 20:52:36
Temat: Re: RizottoDam przepis z Wyborczej. Prosty i dobry, ale dzis nie
czas na dlugie pisanie
Marzena S wrote:
> Prosze o przepis
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |