Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Rizotto

Grupy

Szukaj w grupach

 

Rizotto

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-01 16:02:31

Temat: Rizotto
Od: "Marzena S" <s...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Prosze o przepis


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-01 18:51:24

Temat: Re: Rizotto
Od: "halszczak" <h...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Przepis podstawowy na risotto.
1 cebula pokrojona w kostkę, 1 ząbek czosnku pokrojony w kostkę, 10 dag
masła, 40 dag okrągłoziarnistego ryżu, 1/8 l wytrawnego białego wina, 1 l
rosołu mięsnego, 10 dag parmezanu.

Cebulę i czosnek poddusić w 3 dag masła, dodać ryż i dusić do zeszklenia
(ok. 2 min). Dolać wino i chwilę podgotować mieszając, po czym stopniowo
dolewać wrzący rosół. Zagotować i po ok. 2 min zmniejszyć ogień, a gdy
wchłonie płyn, odstawić na ok. 15-20 min do spęcznienia, mieszając od czasu
do czasu. Dodać resztę masła i ser i wymieszać.

Wino można sobie darować, a do środka co tylko dusza zapragnie.
Smacznego Artur


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-24 20:52:36

Temat: Re: Rizotto
Od: m...@y...com (Marzena) szukaj wiadomości tego autora

Dam przepis z Wyborczej. Prosty i dobry, ale dzis nie
czas na dlugie pisanie




Marzena S wrote:

> Prosze o przepis

--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Dobra pizza
Pierogi z mięsem
jaki ryż do kurczaka
lasagne z mikrofalówki
Jak zemlec orzechy wloskie?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »