« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-07 03:42:30
Temat: Rosol
article <3...@p...onet.pl>,
Ulka <u...@p...onet.pl> wrote:
> > A czy nikt z was nie dodaje do rosolu kapusty wloskiej?Zdecydowanie
> > podkresla jego smak
>
> Moja mama dodawala, wtedy kupowalo sie "wloszczyzne z kapusta" Ja nie
> dodaje i chyba ten zwyczaj zanika, bo w warzywniakach nie ma juz
> "wloszczyzny z kapusta" (pisze o takich gotowcach)
Serwus,
A co byscie powiedzieli na rosol z czarnej kaczki.?
Sent via Deja.com http://www.deja.com/
Before you buy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-07 07:45:13
Temat: Re: RosolNo to mi zabiłeś ćwieka ? - jaka to "czarna" kaczka ?
--
--I-Z-B-A--L-O-R-D-O-W--P-S-S--
STAŻYSTA-OS3 - 28752610
pocieszyciel strapionych,
trapiciel ucieszonych
Member of Spammers Club
----------------------------------------------
Użytkownik "trastevere" <j...@m...com> napisał w wiadomości
news:8a1tr5$sbd$1@nnrp1.deja.com...
>
>
> article <3...@p...onet.pl>,
> Ulka <u...@p...onet.pl> wrote:
> > > A czy nikt z was nie dodaje do rosolu kapusty wloskiej?Zdecydowanie
> > > podkresla jego smak
> >
> > Moja mama dodawala, wtedy kupowalo sie "wloszczyzne z kapusta" Ja nie
> > dodaje i chyba ten zwyczaj zanika, bo w warzywniakach nie ma juz
> > "wloszczyzny z kapusta" (pisze o takich gotowcach)
>
> Serwus,
> A co byscie powiedzieli na rosol z czarnej kaczki.?
>
>
> Sent via Deja.com http://www.deja.com/
> Before you buy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-07 08:16:18
Temat: Re: RosolOn Tue, 7 Mar 2000 08:45:13 +0100, "ostry" <o...@e...com.pl> wrote:
>No to mi zabiłe? ćwieka ? - jaka to "czarna" kaczka ?
Inaczej kaczka francuska, barbecostam. Troche mniejsza od klasycznej
polskiej bialej, szybciej rosnie i inaczej smakuje (moj tato
bezblednie rozpoznaje czy czernina jest na bialej czy czarnej).
Oczywiscie czarna ma ciemne upierzenie.
fizyk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-07 10:51:49
Temat: Re: RosolOn Tue, 7 Mar 2000 08:45:13 +0100, "ostry" <o...@e...com.pl> wrote:
>No to mi zabi?e? ?wieka ? - jaka to "czarna" kaczka ?
Inaczej kaczka francuska, barbecostam. Troche mniejsza od klasycznej
polskiej bialej, szybciej rosnie i inaczej smakuje (moj
tato
bezblednie rozpoznaje czy czernina jest na bialej czy
czarnej).
Oczywiscie czarna ma ciemne upierzenie.
fizyk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-07 12:05:28
Temat: Re: Rosol
Rosol z czarnej kaczki robisz dokladnie jak rosol z kury, tylko ze
smak jest niepowtarzalny, noi (plywaja oka jak stawy).
In article <8a2c18$qqg$1@flis.man.torun.pl>,
"ostry" <o...@e...com.pl> wrote:
> No to mi zabiłeś ćwieka ? - jaka to "czarna" kaczka ?
>
> >
> > Serwus,
> > A co byscie powiedzieli na rosol z czarnej kaczki.?
Sent via Deja.com http://www.deja.com/
Before you buy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |