« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-08-12 09:33:02
Temat: Rosyjska kuchniaPycha:
Szaszłyki po moskiewsku
- wieprzowina (szynka) 750g
- cebula 100g
- olej sojowy 30g
- ocet winny 10ml
- cytryna
- sól
- pieprz
Mięso umyć, osączyć, pokrajać na kawałki 3x3 cm i grubości 0,5 cm, ułozyć w
kamiennym naczyniu, przekładając pokrajaną w cienkie plastry cebulą, posypać
solą i pieprzem, skropić octem i olejem. Naczynie przykryć, umieścić w
chłodnym miejscu. Po dwóch dniach mięso wyjąć z zaprawy, nadziewać na
szpadki na przemian z cebulą (można przekładać też platrami słoniny lub
wędzonego boczku). Szpadki umieścić na brzegach brytfanny, wstawić do
gorącego piekarnika. Piec około 15 minut. Podawać gorące, układając na ryżu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |