Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Rosyjska kuchnia

Grupy

Szukaj w grupach

 

Rosyjska kuchnia

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-08-12 09:33:02

Temat: Rosyjska kuchnia
Od: "Mariolkka" <k...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

Pycha:
Szaszłyki po moskiewsku
- wieprzowina (szynka) 750g
- cebula 100g
- olej sojowy 30g
- ocet winny 10ml
- cytryna
- sól
- pieprz
Mięso umyć, osączyć, pokrajać na kawałki 3x3 cm i grubości 0,5 cm, ułozyć w
kamiennym naczyniu, przekładając pokrajaną w cienkie plastry cebulą, posypać
solą i pieprzem, skropić octem i olejem. Naczynie przykryć, umieścić w
chłodnym miejscu. Po dwóch dniach mięso wyjąć z zaprawy, nadziewać na
szpadki na przemian z cebulą (można przekładać też platrami słoniny lub
wędzonego boczku). Szpadki umieścić na brzegach brytfanny, wstawić do
gorącego piekarnika. Piec około 15 minut. Podawać gorące, układając na ryżu.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Cos niekonwencjonalnego z piersi kurczaka?
Chleb zytni-kontra automat do chleba.
miechunka pomidorowa vel pomidor skórzasty
olej
bramborove knedliki - jak zagrzac?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »