Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ryba na zielonym posłaniu

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ryba na zielonym posłaniu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-03-19 21:05:13

Temat: Ryba na zielonym posłaniu
Od: "Biala" <b...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ryba na zielonym posłaniu - Czy ktoś spotkał się z takim przepisem? Podobno
bardzo dobre i ładnie wygląda na stole.
Z góry dziękuję.
Agnieszka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-03-20 17:28:13

Temat: Re: Ryba na zielonym posłaniu
Od: Marek Drabik <m...@e...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

Biala wrote:
>
> Ryba na zielonym posłaniu - Czy ktoś spotkał się z takim przepisem?
Jedyne co mi przychodzi na mysl to losos pieczony na szpinaku. Bardzo
pyszne. Jedyny klopot to znalezienie lisci szpinaku zima.
Pozdr, MDR

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-20 20:17:37

Temat: Re: Ryba na zielonym posłaniu
Od: "busek" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Biala" <b...@g...pl> napisał w wiadomości
news:995rng$bt9$1@news.tpi.pl...
> Ryba na zielonym posłaniu - Czy ktoś spotkał się z takim przepisem?
Podobno
> bardzo dobre i ładnie wygląda na stole.
> Z góry dziękuję.
> Agnieszka

witam

Wydaje mi się, że może chodzić o nazwę dania wymysloną przez jakiegoś szefa
kuchni i znajdującą się tylko w danej karcie menu.

Może to być np. pieczona lub gotowana ryba na postumencie z zielonych
warzyw, na jakimś musie warzywnym i nie musi być to wcale szpinak(brokuły,
groszek itp)

Ostatnia moda w większości polskich restauracji to wymyślanie smakowicie i
tajemniczo brzmiących nazw na dania i potrawy

znane doskonale.

Jaki jest cel takiego działania to chyba wszyscy doskonale wiedzą.

Jak czytam recenzje z różnych placówek gastronomicznych to najczęściej jest
tak:
"zamówiłem (zaciekawiony nazwą zamówiłem sobie(tu pada nazwa potrawy),
jednak po podaniu przez kelnera okazało się najzwyklejszą(ym)(tu następuje
rownież nazwa ale już znana wszystkim).

pozdrawiam busek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-21 05:38:41

Temat: Re: Re: Ryba na zielonym posłaniu
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

busek <b...@w...pl> wrote:

> Ostatnia moda w większości polskich restauracji to wymyślanie smakowicie i
> tajemniczo brzmiących nazw na dania i potrawy

Nie zgadzam sie. W wiekszosci polskich restauracji kroluje nadal
barszcz na occie i frytki w rocznym smalcu.
Ale fakt, ze coraz wiecej jest restauracji z zadeciem, w ktorych
kucharze wymyslaja dziwaczne potrawy o jeszcze dziwaczniejszych nazwach.
I tylko nie mozna znalezc takiej, gdzie podadza naprawde dobry
sztukamies z kwiatkiem czy kotlet schabowy panierowany. A to
umiejetnosc pzyrzadzenia takich, znanych wszystkim potraw swiadczy o
kucharzu.

Wladyslaw

>
> znane doskonale.
>
> Jaki jest cel takiego dzia"ania to chyba wszyscy doskonale wiedzą.
>
> Jak czytam recenzje z różnych placówek gastronomicznych to najczęściej jest
> tak:
> "zamówi"em (zaciekawiony nazwą zamówi"em sobie(tu pada nazwa potrawy),
> jednak po podaniu przez kelnera okaza"o się najzwyklejszą(ym)(tu następuje
> rownież nazwa ale już znana wszystkim).

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Wegrzy i buraki
kluseczki
ta grupa to koszmar!!!
jaka to surowka?
Maszynka Zelmera

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »