« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-04-27 09:22:54
Temat: Ryba w sosieCzy zna ktos dobry przepis na rybe w sosie np smietanowym na winie z
jakims wykwintnym serem plesniowym? Np z jakims dodatkiem typu
szpinak.... bardzo prosilabym o jakies podpowiedzi co i jak mozna
przyrzadzic zeby niecieszyc podniebienie:) Z gory dziekuje
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-04-27 09:54:27
Temat: Re: Ryba w sosie>Czy zna ktos dobry przepis na rybe w sosie np smietanowym na winie z
>jakims wykwintnym serem plesniowym? Np z jakims dodatkiem typu
>szpinak.... bardzo prosilabym o jakies podpowiedzi co i jak mozna
>przyrzadzic zeby niecieszyc podniebienie:) Z gory dziekuje
>
Może "Mimoza z łososia i soli"?
Na 4 porcje
8 długich filetów z łososia, 4 długie filety z soli, 1/2 szklanki białego
wina, sól, pieprz, 1 łyżeczka bazylii, 3/4 szklanki śmietany 18%, 2 łyżki
masła, 10 dag twardego sera pleśniowego. 4 żółtka jaj na twardo - starte
Nagrzać piekarnik do 220 stop. Spleść w warkocz 2 filety łososia i 1 filet
soli. Brytfannę posmarować lekko masłem, umieścić w niej warkocze z filetów i
polać winem. Przyprawić solą i pieprzem, przkryć i piec ok. 15 min. Delikatnie
(bo mogą się rozpaść) wyjąć warkocze i ułożyć na talerzach. Trzymać w cieple.
Sos z pieczenia wylać na małą patelnię, dodać bazylię i odparować płyn do
połowy. Dodać śmietanę i ogrzewać, aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Dodać masło i
ubić trzepaczką. Warkocze polać sosem. Ser zetrzeć na drobnej tarce. Posypać
startymi żółtkami i serem. Przybrać np. gałązkami trybuli.
Oczywiście nie musisz brać filetów z tych ryb, ale fajnie wyglądają takie
dwukolorowe warkocze...
Smacznego!
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-04-27 10:17:55
Temat: Re: Ryba w sosie> Może "Mimoza z łososia i soli"?
Poezja:)
Wlasnie o cos takiego mi chodzi...
Ten warkocz to interesujaca sprawa.
Powiedz mi jeszcze- nie chce tego podawac z zadnych ryzem. Myslalam o
jakiejs salatce. Podpowiesz co do tego najbardziej pasuje zeby nie
zabic smaku ryby i sosu? Po prostu delikatny dodatek....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-04-27 10:43:10
Temat: Re: Ryba w sosie>> Może "Mimoza z łososia i soli"?
>
>Poezja:)
>Wlasnie o cos takiego mi chodzi...
>
>Ten warkocz to interesujaca sprawa.
>Powiedz mi jeszcze- nie chce tego podawac z zadnych ryzem. Myslalam o
>jakiejs salatce. Podpowiesz co do tego najbardziej pasuje zeby nie
>zabic smaku ryby i sosu? Po prostu delikatny dodatek....
>
>
Cieszę się, że trafiłam...
Pamiętaj, że z warkoczem trzeba bardzo delikatnie. Efekt murowany!
Ja zwykle podaję z porami ugotowanymi na parze - 5 min.
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |