| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-19 17:13:54
Temat: Ryz po raz kolejny - tym razem czarny:)Kilka miesiecy temu kupilam pudelko czarnego ryzu. I lezy ono tak lezy, az
postanowilam je wykorzystac. To tak egzotyczna rzecz na moim stole, ze nie
chcilabym go zmarnowac na jakies bialoryzowe przepisy;) Poszukuje ciekawego,
smacznego przepisu/pomyslu.
Ale tak naprawde to nie wiem, czy na ryz czarny sa jakies specjalne
przepisy, czy przyrzadza go sie inaczej, bo moze wtedy lepiej smakuje, czy
tez nie ma roznicy miedzy czarnym a bialym? .
A, ze grupa bardzo przyjazna, to mam nadzieje, ze znow moja prosba nie
pozostanie bez odpowiedzi:)
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-19 17:19:51
Temat: Re: Ryz po raz kolejny - tym razem czarny:)Przeczytaj na pudełku
K - 2
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-19 19:59:17
Temat: Re: Ryz po raz kolejny - tym razem czarny:)
Użytkownik "Gargantua" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ajr911$6vu$1@news.onet.pl...
> Ale tak naprawde to nie wiem, czy na ryz czarny sa jakies specjalne
> przepisy, czy przyrzadza go sie inaczej, bo moze wtedy lepiej smakuje, czy
> tez nie ma roznicy miedzy czarnym a bialym? .
>
> Ania
>
>
Oczywiscie jak poszukasz znajdziesz zapewne sporo (klasyka to polaczenie z
orzechami), ale generlanie jest to taki inny weglowodoanowy uzupelniacz. Ja
go osobiscie bardzo lubie i czesto dodaje zamiast ziemniakow czy bialego
ryzu (probowalem zrobic nawet z niego risotto, nie polecam :) Gotuje sie go
dluzej, ale wiekszej roznicy w metodzie obrobki nie ma.
V.
.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |