Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia SOK Z SOKOWNIKA

Grupy

Szukaj w grupach

 

SOK Z SOKOWNIKA

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-10-22 16:48:53

Temat: SOK Z SOKOWNIKA
Od: "Agnieszka Jędraszek" <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

nigdzie nie moge znalezc informacji o tym o ile zwieksza sie zawartosc soku
o wode, gdy zrobiony jest w sokowniku (parowym)
pierwszy raz bede robil wino z soku z sokownika i nie wiem jak zmienic
proporcje
help me
Darek jedraszek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-10-23 11:45:14

Temat: Re: SOK Z SOKOWNIKA
Od: Lunac <"Mskowronski"@(skasuj-to)gazeta.wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora



"Agnieszka Jędraszek" napisał(a):

> nigdzie nie moge znalezc informacji o tym o ile zwieksza sie zawartosc soku
> o wode, gdy zrobiony jest w sokowniku (parowym)
> pierwszy raz bede robil wino z soku z sokownika i nie wiem jak zmienic
> proporcje
> help me

Zasadniczo niewiele, mozesz doliczyc z 10%. Ale nie ma to wielkiego znaczenia
przy winie. I tak troche wody musisz
dolac.
A z czego to wino ma byc? Bo niektorych owocow nie warto.
Ja robilem tak sok z czarnego bzu, teraz juz ladnie bulkuje. Nie zapomnij o
dodaniu drozdzy, bo sok jest sterylny.
Pozdrawiam
Lunac

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-23 15:48:43

Temat: Re: SOK Z SOKOWNIKA
Od: "Agnieszka Jedraszek" <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

dzieki za informacje, jesli to rzeczywiscie 10% to nie ma sie przejmowac
bedzie to wino z czerwonych winogrpn
a ze z niektorych owocow nie warto to fakt, ostatnio robilem z czerwonych
renklodow i nie jestem zadowolony - wyszlo jakies takie wodniste

Darek jedraszek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-24 07:35:14

Temat: Re: SOK Z SOKOWNIKA
Od: Lunac <"Mskowronski"@(skasuj-to)gazeta.wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora



Agnieszka Jedraszek napisał(a):

> dzieki za informacje, jesli to rzeczywiscie 10% to nie ma sie przejmowac
> bedzie to wino z czerwonych winogrpn
> a ze z niektorych owocow nie warto to fakt, ostatnio robilem z czerwonych
> renklodow i nie jestem zadowolony - wyszlo jakies takie wodniste

Ja z winogron robie normalnie, z surowych owocow.
Wrzucam obrane z szypolek, + troche wody z cukrem, tylko po 2 tygodniach
jest troche zabawy z wyciaganiem farfocli.
Do wodnistego wina mozesz dodac zageszczony sok z winogron. Taki odparowywany
w plaskim garnku, az zgestnieje.
Robi sie tak z malaga w Hiszpanii.
Pozdrawiam
Lunac




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-24 07:55:17

Temat: Re: SOK Z SOKOWNIKA
Od: "Agnieszka Jedraszek" <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

ja tez zawsze robilem z gotowych owocow, zle teraz mam jeszcze pelen baniak
a przywiezli mi super cierpkie ogrodowe winogrona i zal je wyrzucic -
dlatego zrobilem sok.
przerzucmy te tematy na alt.pl.winadomowe

3maj sie
Darek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

co zrobic z filetow rybnych?
Slodkie mleko skondensowane w DE - gdzie?
Tez o alkoholu
Żółtka ubijane na parze
Ciasto cynamonowe z budyniem i jablkami - chwale sie :) [P]

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »