| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-10-26 12:14:11
Temat: SUROWKATopinambur z rzodkiewką.
Oskrobany topinambur wraz z rzodkiewką ścieramy na grube wiórki,
najlepiej robotem, gdyż wtedy nie potrzeba zakwaszać topinamura (ciemnieje
na powietrzu), solimy i mieszamy z majonezem - można do dań mięsnych,
ziemniaków, do chleba, ale sama także doskonale nadaje się do zjedzenia.
Doskonała dla otyłych i cukrzyków oraz dla pragnących utrzymać linię.
Topinambur zawiera inulinę - cukier nie powodujący żadnych ujemnych
sensacji.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-10-26 15:59:31
Temat: Re: SUROWKA"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:ffslol$8ps$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Topinambur z rzodkiewką.
> Oskrobany topinambur wraz z rzodkiewką ścieramy na grube wiórki,
> najlepiej robotem, gdyż wtedy nie potrzeba zakwaszać topinamura (ciemnieje
> na powietrzu), solimy i mieszamy z majonezem - można do dań > mięsnych,
> ziemniaków, do chleba, ale sama także doskonale nadaje się do > zjedzenia.
> Doskonała dla otyłych i cukrzyków oraz dla pragnących utrzymać linię.
> Topinambur zawiera inulinę - cukier nie powodujący
> żadnych ujemnych sensacji.
Proporcje dowolne, czyli co komu smakuje - zamiast rzodkiewki może być
czarna rzodkiew. Można też utrzeć na drobne wiórki...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |