Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia SUROWKA

Grupy

Szukaj w grupach

 

SUROWKA

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-10-26 12:14:11

Temat: SUROWKA
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Topinambur z rzodkiewką.
Oskrobany topinambur wraz z rzodkiewką ścieramy na grube wiórki,
najlepiej robotem, gdyż wtedy nie potrzeba zakwaszać topinamura (ciemnieje
na powietrzu), solimy i mieszamy z majonezem - można do dań mięsnych,
ziemniaków, do chleba, ale sama także doskonale nadaje się do zjedzenia.
Doskonała dla otyłych i cukrzyków oraz dla pragnących utrzymać linię.
Topinambur zawiera inulinę - cukier nie powodujący żadnych ujemnych
sensacji.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-10-26 15:59:31

Temat: Re: SUROWKA
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:ffslol$8ps$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Topinambur z rzodkiewką.
> Oskrobany topinambur wraz z rzodkiewką ścieramy na grube wiórki,
> najlepiej robotem, gdyż wtedy nie potrzeba zakwaszać topinamura (ciemnieje
> na powietrzu), solimy i mieszamy z majonezem - można do dań > mięsnych,
> ziemniaków, do chleba, ale sama także doskonale nadaje się do > zjedzenia.
> Doskonała dla otyłych i cukrzyków oraz dla pragnących utrzymać linię.
> Topinambur zawiera inulinę - cukier nie powodujący
> żadnych ujemnych sensacji.

Proporcje dowolne, czyli co komu smakuje - zamiast rzodkiewki może być
czarna rzodkiew. Można też utrzeć na drobne wiórki...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jak odróżnić mąkę przenna od żytniej ?
PRZYBYWAJCIE !!!
gołabki
Rozmrażanie grzybów
Sałatka Coleslaw

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »