Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Salsa do dorszyka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Salsa do dorszyka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-28 14:50:24

Temat: Salsa do dorszyka
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

Jakby sie kto uparl to moze byc latynoski taniec, ALE w mojej
wersji to co innego.

Nabylam bardzo ladny kawalek dorszyka. sie juz smazy, frytki
dochodza w piekarniku (serek juz utarty). I lazilam
niezdecydowana coby...co by co...by...dodac do dorszyka. Moi nie
przpeadaja za suchym jedzeniem i sosy sa de rigeur . na grecki
nie mam czasu, holenderski - chyba bym umarla od cholesterolu.
wiec zrobilam salse, niby salse, ktora byla juz raz do
zapiekanki kartoflanej.

Do machiny (malaxer? -> food processor) wrzucila obrane
pomidorki, sztuk 5, pol cebuli, zabek czosnku, duzo natki,
nasiona cuminu (dobra, wiem, Ewa i ja jeszcze nie sprzedajemy
cuminu w naszym wirtualnym sklepie...mozna to zamienic na
odrobinke jakiejs mexico przyprawy), sol ziolowa. Mixnelam
krotko. do zapiekanki kartofl. pasowalo jak ulal - salse tylko
podgrzalam - bardzo ciekawy efekt, bo skladniki sa cieple ale
surowe. Dorszyk pewnie sie przypala, lece, pa

Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jak wy to robicie??
Stewia - czy ktos uzywal tego ziola?
"kociołek zbójnicki"
Pytanie o ciasto drozdzowe
Wykaz nieciagnacych sie serow

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »