| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-18 11:32:16
Temat: Schab ze śliwkamiKochani.
Proszę o sprawdzone i pyszne przepisy.
Będę robić to danie pierszy raz i zależy mi na pozytywnym
efekcie koncowym. dziękuję bardzo :-))))
Iwonka+Grześ+Raduś 12.07.00
Pamiętaj o głodnych dzieciach,
www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-18 12:23:25
Temat: Re: Schab ze śliwkami
Użytkownik Iwonka <b...@i...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:2...@a...swietochlowice.dial
up.inetia.pl...
> Kochani.
> Proszę o sprawdzone i pyszne przepisy.
> Będę robić to danie pierszy raz i zależy mi na pozytywnym
> efekcie koncowym. dziękuję bardzo :-))))
> Iwonka+Grześ+Raduś 12.07.00
> Pamiętaj o głodnych dzieciach,
> www.pajacyk.pl
>
Przepis z główki, innego nie mam.
W dorodnym schabie robię przez środek dziurę. Technicznie to tak wygląda, że
wąski długi nóż ostro zakończony, wpycham do mięska aż mi wylezie z drugiej
strony. W tą dziurę wpycham śliwki, ja używam kalifornijskich , bo nie lubię
moczyć, wyciągać pestek itp. Tu pomagam sobie (przy wpychaniu) specjalnym
ubijakiem, a jest to nic innego niż trzonek od mątewki. Tak napchany schab,
solę, pieprzę,
obsypuję czosnkiem granulowanym i majerankiem.
W gęsiarce rozgrzewam masełko, mocno. obsmażam schabik ze wszystkich stron.
Potem podlewam rosołkiem,niedużo i do piekarnika. Dusi się do miękkości, pod
koniec duszenia wrzucam śliwki , sporo, do schabu. Pamiętaj aby w trakcie
pieczenia polewać mięso. Po upieczeniu mięsko wyjmuję a powstały sos ze
śliwkami przecieram przez sito, podaję go obok w sosjerce. My lubimy ten
schabik na ciepło, ale można i na zimno.
Pozdrawiam z pracy Ramzes-a.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-18 12:38:34
Temat: Re: Schab ze śliwkami
Na stronie DID jest fajny przepis, ja mniej wiecej robie w domu podobny ,
pozwole sobie wkleic adres
http://www.kuchnia.com.pl/DiD/mieso.html#schab1
PS A przy okazji pozdrowienia dla Ciebie i Radusia od Anety i Adrianka :-)
--
POzdrówka
Sassenach
GG 1527151
ICQ 144311597
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-18 12:40:35
Temat: Re: Schab ze śliwkami
Użytkownik "Iwonka" <b...@i...pl> napisał w wiadomości
news:20462-1008675274@as4-190.swietochlowice.dialup.
inetia.pl...
> Kochani.
> Proszę o sprawdzone i pyszne przepisy.
> Będę robić to danie pierszy raz i zależy mi na pozytywnym
> efekcie koncowym. dziękuję bardzo :-))))
http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/mieso.htm
Smacznego!
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-21 19:32:30
Temat: Re: Schab ze śliwkami>
> W dorodnym schabie robię przez środek dziurę. Technicznie to tak wygląda,
że
> wąski długi nóż ostro zakończony, wpycham do mięska aż mi wylezie z
drugiej
> strony. W tą dziurę wpycham śliwki, ja używam kalifornijskich , bo nie
lubię
> moczyć, wyciągać pestek itp. Tu pomagam sobie (przy wpychaniu) specjalnym
> ubijakiem, a jest to nic innego niż trzonek od mątewki. Tak napchany
schab,
> solę, pieprzę
ciach
Juz od kilku dni ten przepis nie daje mi spokoju. Dzisiaj dorwalam wiec
sliwki, takie pomarszczone w pudelku, ale jakies wilgotne (??), bez pestki,
napisane jest READY TO EAT. To sa takie po prostu do jedzenia, pewnie
slodkie, ale co tam chyba dobre beda. Jutro robie schabik ze sliwkami
Ramzesie, tylko majeranku nie mam w domu, hhmm, co tu dac innego? Jak zjemy
to powiem jak wyszlo.
******
m-gosia
******
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |