« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-11 04:46:12
Temat: Sernik królewski (P)Przepis ten dostalam od swojej kolezanki Iwony dobre kilka lat
wczesniej i zawsze go praktyczne robie na kazde swieta lub tez
ibez swieta jak mnie najdzie.
Ciasto: 1 kostka masla, 2 1/2 szkl. maki, 1/2 szkl cukru, 3 zoltka,
1 lyzeczka proszku, 2 lyzki kakao.
Ze wszystkich skladnikow zrobic ciasto i zamrozic. Mozna ciasto
zrobic dzien wczesniej.
Masa serowa: 1/2 kostki masla, 1 szkl. cukru, 7 zoltek, 10 bialek,
3 lyzki goracej wody, 1 kg twarogu, 3 lyzki kaszy manny, 1 budyn
smietankowy lub waniliowy, rodzynki, skorka kandyzowana z
pomaranczy.
Twarog zmielic, a nastepnie dodac do niego zoltka, cukier, goraca
wode, kasze, budyn, rodzynki i skorke. Rozpuscic maslo, dodac
do masy i wymieszac. Bialka z odrobina soli ubic na sztywno i
delikatnie wymieszac z masa serowa.
Ciasto zamrozone podzielic na dwie czesci. Jedna potarkowac
bezposrednio na blaszke wylozona papierem. Na to wlozyc serowa
mase , a na wierzch potarkowac druga czesc ciasta. Wstawic do
pierarnika i piec ok 1 godz.
Marychna
----------------------------------------------------
------------------
Przed PITem nie uciekniesz. Przed podatkiem mozesz...
>>> http://link.interia.pl/f1599
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |