Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sernik miekki i puszysty - pyszny

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sernik miekki i puszysty - pyszny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-04-24 13:58:16

Temat: Sernik miekki i puszysty - pyszny
Od: "Betty" <n...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam. Chce Wam podac przepis na sernik, jaki upieklam na Swieta. Oto on:

Skladniki na ciasto kruche:
- 20 dkg maki
- 8 dkg cukru pudru
- 1 jajko
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
- 1/4 kostki masla
Zagniesc ciasto, wylozyc nim blache z wysokimi brzegami, posmarowana
margaryna i obsypana bulka tarta. Wstawic do nagrzanego piekarnika i lekko
podpiec.

Skladniki na mase serowa:
- 1 kg sera (3 x zmielony)
- 20 dkg cukru pudru (lub bardzo drobnego cukru - sa takie juz w marketach
specjalne do ciast)
- 5 zoltek
- 3 lyzki oleju
- 3 lyzki gestej smietany
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
Utrzec mase.

Do masy dodac:
2 budynie smietankowe lub waniliowe rozpuszczone w 2 szklankach mleka (w
przepisie mialam 3 szkl. ale to przesada...).
Rozmieszac z serem, nie przejmowac sie konsystencja zupki :-). Wlac na
podpieczony spod ciastai piec ok. 50 minut.

Z bialek (5) ubic piane z 3 lyzeczkami cukru pudru. Po upieczeniu sera wylac
bialka na sernik i posypac garscia wiorkow kokosowych. Piec az do
zarumienienia sie wiorkow.
Jesc po calkowitym wystygnieciu.

Pozdr. B.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sałatę popełniłam :)
Parykarz
melba
ser Mascarpone
(spam) www.weseleonline.pl

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »