Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sernik na zimno

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sernik na zimno

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-03-27 12:34:24

Temat: Sernik na zimno
Od: "Bonzi" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Czesc wszystkim !
lezac w szpitalu zdobylam kilka smakowitych przepisow, ale jeden na prawde
mi smakuje, moze na grupie juz znalazl sie ten przepis ale jesli nie to
polecam:
SERNIK NA ZIMNO (GOTOWANY)
*jedn polewa czekoladowa do ciast
*jeden kg sera drobno mileonego (lub zmielonego:))
*4 jajka
*jedna lyzka margaryny domowej
*cukier waniliowy
*jedna szklanka cukru
*6 paczek herbatnikow
*olejek cytrynowy
*jeden budyn smietankowy (bez cukru)
*2 lyzki mleka
PRZYZADZANIE:
Margaryne, cukier waniliowy i cukier rozpuscic na wolnym ogniu, dodac jajka,
ser zmielony i olejek cytrynowy, mieszac az powstana pecherze(na wolnym
ogniu :)). Rozmieszac budyn i z 2 lyzkami mleka wlac do masy, ostudzic.
Poukladac na blache herbatniki, wylacmase i przykryc reszta herbatnikow.
Ostudzone ciasto polac polewa czekoladowa.
Palce lizac :)))
Polecam i Pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-03-27 13:49:37

Temat: Re: Sernik na zimno
Od: "Dorunia" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Bonzi" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a7seae$b4k$1@news.tpi.pl...
> Czesc wszystkim !
> lezac w szpitalu zdobylam kilka smakowitych przepisow, ale jeden na prawde
> mi smakuje, moze na grupie juz znalazl sie ten przepis ale jesli nie to
> polecam:
> SERNIK NA ZIMNO (GOTOWANY)
> *jedn polewa czekoladowa do ciast
> *jeden kg sera drobno mileonego (lub zmielonego:))
> *4 jajka
> *jedna lyzka margaryny domowej
> *cukier waniliowy
> *jedna szklanka cukru
> *6 paczek herbatnikow
> *olejek cytrynowy
> *jeden budyn smietankowy (bez cukru)
> *2 lyzki mleka
> PRZYZADZANIE:
> Margaryne, cukier waniliowy i cukier rozpuscic na wolnym ogniu, dodac
jajka,
> ser zmielony i olejek cytrynowy, mieszac az powstana pecherze(na wolnym
> ogniu :)). Rozmieszac budyn i z 2 lyzkami mleka wlac do masy, ostudzic.
> Poukladac na blache herbatniki, wylacmase i przykryc reszta herbatnikow.
> Ostudzone ciasto polac polewa czekoladowa.
> Palce lizac :)))
> Polecam i Pozdrawiam
>
> A jakie to mają być herbatniki i czy trzeba jej moczyć by nie były twarde?
Pozdrawiam Dorunia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-27 14:21:37

Temat: Re: Sernik na zimno
Od: "Bonzi" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jak chcesz to mozesz je w czyms umoczyc np. w rumie :)) ja zawsze stosuje
herbatniki okragle i niczym nie nasaczam :)) ale wszystko zalezy od gustu
Pozdrawaim

> > A jakie to mają być herbatniki i czy trzeba jej moczyć by nie były
twarde?
> Pozdrawiam Dorunia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

o Makłowiczu
pierogi z kaszą i serem
OT, ale kulinarnie
jak slodki jest kajmak
(OT) sztuka gotowania _ link

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »