« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-03-04 07:07:28
Temat: Skórka od chlebaCo zrobić aby chleb miał błyszczącą skórkę?
MP
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-03-04 08:22:19
Temat: Re: Skórka od chlebaŚwiadomie, albo i nie Marek napisał(a):
> Co zrobić aby chleb miał błyszczącą skórkę?
Wybejcować go ;) Posmarować wodą zaraz po upieczeniu, w piekarniach
cosik im w tej wodzie pływa i wygląda na mąkę ziemniaczaną, ale nie
chciałbym w błąd Cię wprowadzać, smarowanie wodą- dość obfite, daje
dobry efekt.
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-03-04 09:27:24
Temat: Re: Skórka od chleba
Użytkownik "panta_rei" <j...@c...znajdzie> napisał w wiadomości
news:slrn.pl.e0ijhr.i4p.jak_jakas@chce-to.znajdzie..
.
> Świadomie, albo i nie Marek napisał(a):
>
>> Co zrobić aby chleb miał błyszczącą skórkę?
>
> Wybejcować go ;) Posmarować wodą zaraz po upieczeniu, w piekarniach
> cosik im w tej wodzie pływa i wygląda na mąkę ziemniaczaną, ale nie
> chciałbym w błąd Cię wprowadzać, smarowanie wodą- dość obfite, daje
> dobry efekt.
Smaruje woda i wstawiam ponownie do piekarnika. Czyli nie trzeba wstawiac do
piekarnika tylko wybejcowac po wyjeciu?
MP
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-03-04 14:18:47
Temat: Re: Skórka od chlebaMarek <m...@...tkb.pl> napisał(a):
> Smaruje woda i wstawiam ponownie do piekarnika. Czyli nie trzeba wstawiac do
> piekarnika tylko wybejcowac po wyjeciu?
Ja smaruję wodą i wstawiam jeszcze na minutkę do nagrzanego piekarnika.
Błyszczy się jak nie powiem co, polakierowany :). Ale ważna sprawa - przed
wstawieniem chleba do piekarnika też dobrze jest spsikać piekarnik wodą.
Dzisiejszy mój chlebek (zdjęcie bez lampy błyskowej, bo się odbija!) wygląda tak:
http://top-it.pl/~atunia/chleb/dzisiejszy.jpg
Atunia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-03-04 14:18:51
Temat: Re: Skórka od chleba
Użytkownik "Marek" <m...@...tkb.pl> napisał w wiadomości
news:dubecb$6p6$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Co zrobić aby chleb miał błyszczącą skórkę?
>
Ja smaruje chlebek roztrzepanym bialkiem jeszcze przed upieczeniem ,a
podpatrzylam
to tutaj http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=25353
407&v=2&s=0
pozdrawiam
monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-03-04 19:42:34
Temat: Re: Skórka od chlebaŚwiadomie, albo i nie Atunia napisał(a):
>> Smaruje woda i wstawiam ponownie do piekarnika. Czyli nie trzeba wstawiac do
>> piekarnika tylko wybejcowac po wyjeciu?
>
> Ja smaruję wodą i wstawiam jeszcze na minutkę do nagrzanego piekarnika.
> Błyszczy się jak nie powiem co, polakierowany :)
Ja nie wstawiam już do piekarnika, więc masz dowolność interpretacji,
myślę, że najważniejsze jest aby było to obfite smarowanie :)
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |