| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-25 16:41:54
Temat: Śledzik pod pierzynkąpłaty śledziowe - 6 szt. z octu
cebula duża - 3 szt.
jabłko duże - 2 szt.
ogórek konserwowy- 5-6 szt.
ogórek kiszony 5-6 szt.
rodzynki 10 dkg.
śmietana zagęszczona 18% - kubeczki
-odfiletować śledzie i pociąć w kostkę
- cebulę posiekać drobno lekko posolić i popieprzyć
-ogórki posiekać drobno każde osobno
- jabłko obrać wydrylować , pokroić w plastry a te podzielić na
ćwierć krążki.
Składniki układać w głębokiej salaterce warstwami i każda warstwa
polana musi być śmietaną( pierzynką)
Pasuje na każdą imprezę i na każdą okoliczność.
SMACZNEGO!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |