Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Śledzik pod pierzynką

Grupy

Szukaj w grupach

 

Śledzik pod pierzynką

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-04-25 16:41:54

Temat: Śledzik pod pierzynką
Od: "Cezary Bartosiński" <c...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

płaty śledziowe - 6 szt. z octu
cebula duża - 3 szt.
jabłko duże - 2 szt.
ogórek konserwowy- 5-6 szt.
ogórek kiszony 5-6 szt.
rodzynki 10 dkg.
śmietana zagęszczona 18% - kubeczki
-odfiletować śledzie i pociąć w kostkę
- cebulę posiekać drobno lekko posolić i popieprzyć
-ogórki posiekać drobno każde osobno
- jabłko obrać wydrylować , pokroić w plastry a te podzielić na
ćwierć krążki.
Składniki układać w głębokiej salaterce warstwami i każda warstwa
polana musi być śmietaną( pierzynką)
Pasuje na każdą imprezę i na każdą okoliczność.
SMACZNEGO!!!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Gaspachio
zupa z baklazana-prosil ktos
sałatka kalafiorowa z parówkami
pomocy : sałatka z śledzia i buraków ???
KEBABIKI Z Grill-a

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »