Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Smalec

Grupy

Szukaj w grupach

 

Smalec

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-02-13 13:45:59

Temat: Smalec
Od: "Dana" <d...@n...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wrocilam wlasnie od mojej Mamy, ktora uraczyla mnie kanapkami z przepysznym
smalcem. Smalec jest wytopiony ze sloniny (ok.1kg), pod koniec Mama dodaje
przekrojona na 4 czesci cebule, 2-3 zabki czosnku, ktore po kilku minutach
wyjmuje. Soli, dolewa kilka kropel maggi i troszke zmielonego pieprzu. Do
swiezego, zytniego chleba jest to przepyszne.

--
DanaB
http://www.kuchnia.com.pl
Och, gdyby tak ktos chcial jesc to co ugotuje...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-02-13 14:03:50

Temat: Re: Smalec
Od: "MARSZULL" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

ja do smalcu takiego dodaje jeszce tarte jablka
alb orzechy wloskkie


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-13 14:37:52

Temat: Re: Smalec
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 13 Feb 2001 15:03:50 +0100, "MARSZULL"
<m...@p...onet.pl> wrote:

>ja do smalcu takiego dodaje jeszce tarte jablka
>alb orzechy wloskkie
>

to jak jablka, to i majeranek!

Krysia
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-13 21:14:53

Temat: Re: Smalec
Od: "busek" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

polecam dodac jeszcze podgardle

a co do jablek i cebuli to nie polecam robic wiekszych zapasow bo sie moze
skwasic

pozdrawiam busek


Użytkownik "Dana" <d...@n...com.pl> napisał w wiadomości
news:3a89397f@news.vogel.pl...
> Wrocilam wlasnie od mojej Mamy, ktora uraczyla mnie kanapkami z
przepysznym
> smalcem. Smalec jest wytopiony ze sloniny (ok.1kg), pod koniec Mama dodaje
> przekrojona na 4 czesci cebule, 2-3 zabki czosnku, ktore po kilku minutach
> wyjmuje. Soli, dolewa kilka kropel maggi i troszke zmielonego pieprzu.
Do
> swiezego, zytniego chleba jest to przepyszne.
>
> --
> DanaB
> http://www.kuchnia.com.pl
> Och, gdyby tak ktos chcial jesc to co ugotuje...
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-14 07:18:35

Temat: Re: Smalec
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 13 Feb 2001 22:14:53 +0100, "busek" <b...@w...pl> wrote:

>polecam dodac jeszcze podgardle
>
>a co do jablek i cebuli to nie polecam robic wiekszych zapasow bo sie moze
>skwasic
>
>pozdrawiam busek
>
to jakby kto sobie zrobil za duzo i ma sie mu skwasic, to juz
podaje adres, na ktory trzeba ten produkt wysylac...

nie widzialam tu sloniny od wielu lat i okropnie sie mecze ze
smalcem (zastepczorobie z jak najtlustszego boczku wedzonego -
wychodza super-skwarki, z dodatkiem utwardzonego oleju... :o( )

Krysia
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-14 13:01:48

Temat: Re: Smalec
Od: "Szczep/AN\\" <k...@o...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dana" <d...@n...com.pl> napisał w wiadomości
news:3a89397f@news.vogel.pl...
> Wrocilam wlasnie od mojej Mamy, ktora uraczyla mnie kanapkami z
przepysznym
> smalcem. Smalec jest wytopiony ze sloniny (ok.1kg), pod koniec Mama dodaje
> przekrojona na 4 czesci cebule, 2-3 zabki czosnku, ktore po kilku minutach
> wyjmuje. Soli, dolewa kilka kropel maggi i troszke zmielonego pieprzu.
Do
> swiezego, zytniego chleba jest to przepyszne.
>
A jesli jest to jeszcze slonina wedzona to istne "Niebo w gebie", wlasnie w
Lykend bylem u mojej Rodzicielki i przywiozlem caly sloiczek.

Pozdrawiam,

Szczepan


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-14 20:19:01

Temat: Re: Smalec
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci
do grup dyskusyjnych napisał:v...@4...com..
.
> On Tue, 13 Feb 2001 22:14:53 +0100, "busek" <b...@w...pl> wrote:
[...]
> nie widzialam tu sloniny od wielu lat i okropnie sie mecze ze
> smalcem (zastepczorobie z jak najtlustszego boczku wedzonego -
> wychodza super-skwarki, z dodatkiem utwardzonego oleju... :o( )
Z boczku lepszy, ze sloniny tez dobry ale ubozszy smakowo.
pozdr. Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Informacja
Gdzie kupic "kasztany wodne" lub "orzechy wodne" w Trojmiescie ?
Sos do plackow ziemniaczanych
suflet
Morze to głupie pytanie ale

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »