| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-13 13:45:59
Temat: SmalecWrocilam wlasnie od mojej Mamy, ktora uraczyla mnie kanapkami z przepysznym
smalcem. Smalec jest wytopiony ze sloniny (ok.1kg), pod koniec Mama dodaje
przekrojona na 4 czesci cebule, 2-3 zabki czosnku, ktore po kilku minutach
wyjmuje. Soli, dolewa kilka kropel maggi i troszke zmielonego pieprzu. Do
swiezego, zytniego chleba jest to przepyszne.
--
DanaB
http://www.kuchnia.com.pl
Och, gdyby tak ktos chcial jesc to co ugotuje...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-13 14:03:50
Temat: Re: Smalecja do smalcu takiego dodaje jeszce tarte jablka
alb orzechy wloskkie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-13 14:37:52
Temat: Re: SmalecOn Tue, 13 Feb 2001 15:03:50 +0100, "MARSZULL"
<m...@p...onet.pl> wrote:
>ja do smalcu takiego dodaje jeszce tarte jablka
>alb orzechy wloskkie
>
to jak jablka, to i majeranek!
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-13 21:14:53
Temat: Re: Smalecpolecam dodac jeszcze podgardle
a co do jablek i cebuli to nie polecam robic wiekszych zapasow bo sie moze
skwasic
pozdrawiam busek
Użytkownik "Dana" <d...@n...com.pl> napisał w wiadomości
news:3a89397f@news.vogel.pl...
> Wrocilam wlasnie od mojej Mamy, ktora uraczyla mnie kanapkami z
przepysznym
> smalcem. Smalec jest wytopiony ze sloniny (ok.1kg), pod koniec Mama dodaje
> przekrojona na 4 czesci cebule, 2-3 zabki czosnku, ktore po kilku minutach
> wyjmuje. Soli, dolewa kilka kropel maggi i troszke zmielonego pieprzu.
Do
> swiezego, zytniego chleba jest to przepyszne.
>
> --
> DanaB
> http://www.kuchnia.com.pl
> Och, gdyby tak ktos chcial jesc to co ugotuje...
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-14 07:18:35
Temat: Re: SmalecOn Tue, 13 Feb 2001 22:14:53 +0100, "busek" <b...@w...pl> wrote:
>polecam dodac jeszcze podgardle
>
>a co do jablek i cebuli to nie polecam robic wiekszych zapasow bo sie moze
>skwasic
>
>pozdrawiam busek
>
to jakby kto sobie zrobil za duzo i ma sie mu skwasic, to juz
podaje adres, na ktory trzeba ten produkt wysylac...
nie widzialam tu sloniny od wielu lat i okropnie sie mecze ze
smalcem (zastepczorobie z jak najtlustszego boczku wedzonego -
wychodza super-skwarki, z dodatkiem utwardzonego oleju... :o( )
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-14 13:01:48
Temat: Re: Smalec
Użytkownik "Dana" <d...@n...com.pl> napisał w wiadomości
news:3a89397f@news.vogel.pl...
> Wrocilam wlasnie od mojej Mamy, ktora uraczyla mnie kanapkami z
przepysznym
> smalcem. Smalec jest wytopiony ze sloniny (ok.1kg), pod koniec Mama dodaje
> przekrojona na 4 czesci cebule, 2-3 zabki czosnku, ktore po kilku minutach
> wyjmuje. Soli, dolewa kilka kropel maggi i troszke zmielonego pieprzu.
Do
> swiezego, zytniego chleba jest to przepyszne.
>
A jesli jest to jeszcze slonina wedzona to istne "Niebo w gebie", wlasnie w
Lykend bylem u mojej Rodzicielki i przywiozlem caly sloiczek.
Pozdrawiam,
Szczepan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-14 20:19:01
Temat: Re: SmalecUżytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci
do grup dyskusyjnych napisał:v...@4...com..
.
> On Tue, 13 Feb 2001 22:14:53 +0100, "busek" <b...@w...pl> wrote:
[...]
> nie widzialam tu sloniny od wielu lat i okropnie sie mecze ze
> smalcem (zastepczorobie z jak najtlustszego boczku wedzonego -
> wychodza super-skwarki, z dodatkiem utwardzonego oleju... :o( )
Z boczku lepszy, ze sloniny tez dobry ale ubozszy smakowo.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |