Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Smardze w ciescie nalesnikowym

Grupy

Szukaj w grupach

 

Smardze w ciescie nalesnikowym

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-04-19 08:39:47

Temat: Smardze w ciescie nalesnikowym
Od: myrdhin <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witaj pl.rec.kuchnia!

zrobilem i zjedlismy je z corka

poezja

miod

delikatesy

wg przepisu

Smardze w cieście naleśnikowym


----------------------------------------------------
----------------------------

Składniki:
smardze (tylko kapelusze), mleko, jaja, mąka, sól, odrobina utartej gałki
muszkatołowej, olej i masło do smażenia
Wykonanie:
Oczyszczone kapelusze sparzyć, odsączyc, osuszyć. Ciasto naleśnikowe nie za gęste
przygotować z 2 jaj,
szklanki mleka, łyżki oleju i ok. 200 g. mąki. Sól wymieszać z gałką i posypać
kapelusze smardzów.
Kolejno zanurzać w cieście i smażyć na złoto w mieszance oleju i masła.


jeszcze raz uklon dla Matki Przyrody

jesli kogos razi ze sa pod ochrona to jesi i dobra wiadomosc - w duzych
ilosciach smardze rosna na Slowacji i w Czechach

tam nie sa pod ochrona :) i jest ich duzo



--
Pozdrowienia,
myrdhin

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-04-19 09:02:12

Temat: Re: Smardze w ciescie nalesnikowym
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

myrdhin napisał(a):
> Witaj pl.rec.kuchnia!
>
> zrobilem i zjedlismy je z corka
>
> poezja
>
> miod
>
> delikatesy
===
Przyślij trochę wspomnienia smaku :-) Nigdy tego nie jadłem.

waldek
===


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: slodkie ziemniaki?
Re: Czym przyprawiacie (czosnek)
Co z chrzanem?
Re: Nie całkiem OT -makatka kuchenna ;)))))
sernik na zimno z agarem

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »