| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-25 18:12:30
Temat: Smażenie bez tłuszczu, bez przywieraniaProszę grupowiczów o pomoc. Od niedawna stosuję w praktyce zasady tzw.
zdrowej kuchni. Mam teraz mały problem, który wynika z mojej niewiedzy.
Nie wiem mianowicie na patelni z jakiego materiału można smarzyć
całkowicie bez tłuszczu z gwarancją, że potrawa nie będzie przywierać
do patelni. Oczywiście oprócz zdrowej żywności znaczenie ma dla mnie
czy materiał taki sam w sobie nie jest szkodliwy.
Proszę o informacje o stronach w Internecie gdzie znajdę fachowe
informacje w tym temacie, a także osobiste refleksje z codziennej
praktyki. Z tego co wstępnie się orientowałem są to drogie rzeczy i
dlatego nie chciałbym popełnić pomyłki.
Piotr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-26 08:33:17
Temat: Re: Smażenie bez tłuszczu, bez przywieraniaStosuje z powodzeniem garnki firmy "Zepter-podobnej" i musze stwierdzic,ze
jest to sposob na smazenie rzeczywiscie bez tluszczu. Idea jest prosta:
patelnia posiada pokrywke o niezwyklej szczelnosci(zapobiega to wysychaniu
smazonego produktu), a jednoczesnie ma bardzo grube dno(wielowarstwowe ze
specjalnych stali oraz aluminium) i w ten sposob miesko wpierw przywiera
nabierajac cech smazonego,a nastepnie sie odpaza i "dochodzi". Stosowalem
tez tak zwane tytanowe patelnie ( polecam)ale nie radze ich skrobac i
szorowac na podobienstwo sprzedawcow reklamujacych patelnie-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |