Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Smażony żółty ser

Grupy

Szukaj w grupach

 

Smażony żółty ser

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-15 11:45:31

Temat: Smażony żółty ser
Od: "kaktus1" <k...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Cześć !

Mam pytanko czy ktoś ma doświadczenie w przygotowywaniu kotletów z żóltego
sera ?
Jaki ser ?
Jak się robi panierkę ?

Pozdrawiam,
Kaktus


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-15 12:11:04

Temat: Re: Smażony żółty ser
Od: "edward" <u...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

poczytaj archiwum pisano już o tym kilka razy

--
Pozdrawiam
Edward U.
--------------------------------------------------

Użytkownik "kaktus1" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ar2mgm$reg$1@news2.tpi.pl...
> Cześć !
>
> Mam pytanko czy ktoś ma doświadczenie w przygotowywaniu kotletów z żóltego
> sera ?
> Jaki ser ?
> Jak się robi panierkę ?
>
> Pozdrawiam,
> Kaktus
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-15 12:31:48

Temat: Re: Smażony żółty ser
Od: "Qwax" <...@...Q> szukaj wiadomości tego autora

>
> Mam pytanko czy ktoś ma doświadczenie w przygotowywaniu kotletów z
żóltego
> sera ?
sądzę że wielu kucharzy i uczestników grupy

> Jaki ser ?

taki który się po smarzeniu dobrze ciagnie (min 10 cm) ;-)))
Mnie najbardziej odpowiada salami. (i kotleciki sie ładnie wykrawa -
wystarczy pociąć na centymetrowe plasterki.

> Jak się robi panierkę ?

Jak chcesz - ja robię typową: jajko i tarta bułka - bawię się jedynie
dodatkami aromatycznymi (zioła i przyprawy - za każdym razem inaczej)

Pozdrawiam
Qwax

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-15 12:56:33

Temat: Re: Smażony żółty ser
Od: "kaktus1" <k...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzięki za sugestie !
Pozdrawiam Kaktus.

Użytkownik "Qwax" <...@...Q> napisał w wiadomości
news:6447-1037363347@213.17.138.62...
> >
> > Mam pytanko czy ktoś ma doświadczenie w przygotowywaniu kotletów z
> żóltego
> > sera ?
> sądzę że wielu kucharzy i uczestników grupy
>
> > Jaki ser ?
>
> taki który się po smarzeniu dobrze ciagnie (min 10 cm) ;-)))
> Mnie najbardziej odpowiada salami. (i kotleciki sie ładnie wykrawa -
> wystarczy pociąć na centymetrowe plasterki.
>
> > Jak się robi panierkę ?
>
> Jak chcesz - ja robię typową: jajko i tarta bułka - bawię się jedynie
> dodatkami aromatycznymi (zioła i przyprawy - za każdym razem inaczej)
>
> Pozdrawiam
> Qwax
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-15 13:49:39

Temat: Re: Smażony żółty ser
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Qwax" <...@...Q> napisał w wiadomości
news:6447-1037363347@213.17.138.62...
>
> taki który się po smarzeniu dobrze ciagnie (min 10 cm) ;-)))
> Mnie najbardziej odpowiada salami. (i kotleciki sie ładnie wykrawa -
> wystarczy pociąć na centymetrowe plasterki.

kup ser salami z przyprawami jest pikantniejsze niz zwykle salami, wtedy juz
nie musisz przyprawiac


> Jak chcesz - ja robię typową: jajko i tarta bułka - bawię się jedynie
> dodatkami aromatycznymi (zioła i przyprawy - za każdym razem inaczej)
> Qwax

koniecznie dwa razy: czyli jajko, bulka, jajko, bulka i jak schabowego dalej
na patelni na zloto. Pycha.

Jola L-L


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-15 17:08:00

Temat: Re: Smażony żółty ser
Od: "skie" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

A ja panierke robie: jako - maka - jajko - bulka.
"Jola L-L" <j...@i...pl> wrote in message
news:ar2uiu$aov$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Qwax" <...@...Q> napisał w wiadomości
> news:6447-1037363347@213.17.138.62...
> >
> > taki który się po smarzeniu dobrze ciagnie (min 10 cm) ;-)))
> > Mnie najbardziej odpowiada salami. (i kotleciki sie ładnie wykrawa -
> > wystarczy pociąć na centymetrowe plasterki.
>
> kup ser salami z przyprawami jest pikantniejsze niz zwykle salami, wtedy
juz
> nie musisz przyprawiac
>
>
> > Jak chcesz - ja robię typową: jajko i tarta bułka - bawię się jedynie
> > dodatkami aromatycznymi (zioła i przyprawy - za każdym razem inaczej)
> > Qwax
>
> koniecznie dwa razy: czyli jajko, bulka, jajko, bulka i jak schabowego
dalej
> na patelni na zloto. Pycha.
>
> Jola L-L
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-15 20:41:08

Temat: Re: Smażony żółty ser
Od: "Karolina" <karor!!!WYTNIJ-TO!!!@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "kaktus1" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ar2mgm$reg$1@news2.tpi.pl...
> Cześć !
>
> Mam pytanko czy ktoś ma doświadczenie w przygotowywaniu kotletów z żóltego
> sera ?
> Jaki ser ?
> Jak się robi panierkę ?
>
> Pozdrawiam,
> Kaktus
>
>
Witam!
Ja kupuje ementalera i obtaczam go najpierw w jajku, potem w mace, jeszcze
raz w jajku i w bulce tartej. Wychodzi wysmienity. Do tego polecam jeszcze
sos tatarski:)

Smacznego!


--
Pozdrawiam

Karolina


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-03 10:16:58

Temat: Re: Smażony żółty ser
Od: Jo'Asia <J...@r...art.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jola L-L wystukała w wiadomości <ar2uiu$aov$1@news.tpi.pl>:

> kup ser salami z przyprawami jest pikantniejsze niz zwykle salami, wtedy juz
> nie musisz przyprawiac

>> Jak chcesz - ja robię typową: jajko i tarta bułka - bawię się jedynie
>> dodatkami aromatycznymi (zioła i przyprawy - za każdym razem inaczej)

> koniecznie dwa razy: czyli jajko, bulka, jajko, bulka i jak schabowego dalej
> na patelni na zloto. Pycha.

A jaki jest przepis żeby ser nie wypływał *górą*?

Bo na dole panierka się ścięła, wszystko ślicznie, ale góra przeszła w stan
półpłynny i ser wylazł po przewróceniu...

Jest jakiś przepis typu "zrumienić z jednej strony na mocnym ogniu, przewrócić
i smażyć dalej na małym"?

Jo'Asia

--
__.-=-. Joanna Słupek j...@h...pl .-=-.__
--<()> http://bujold.fantastyka.net/ http://esensja.pl/ <()>--
.__.'| ....................................................
.. |'.__.
This novel wasn't released - it escaped!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-03 11:08:59

Temat: Re: Smażony żółty ser
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jo'Asia wrote:
(...)

> Jest jakiś przepis typu "zrumienić z jednej strony na mocnym ogniu, przewrócić
> i smażyć dalej na małym"?

Na blache i do goracego piekarnika.

Krycha




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-03 11:15:45

Temat: Re: Smażony żółty ser
Od: Jo'Asia <J...@r...art.pl> szukaj wiadomości tego autora

Krystyna Chiger wystukał w wiadomości <3...@p...pl>:

> Jo'Asia wrote:
> (...)
>
> > Jest jakiś przepis typu "zrumienić z jednej strony na mocnym ogniu, przewrócić
> > i smażyć dalej na małym"?
>
> Na blache i do goracego piekarnika.

Nie wierzę. Po prostu nie wierzę. poza tym nie będę odpalać piekarnika na
cztery plasterki sera... ;)

Zastanawiałam sie za to nad smażeniem w głębokim oleju, znaczy ze wszystkich
stron jednocześnie.

Jo'Asia

--
__.-=-. Joanna Słupek j...@h...pl .-=-.__
--<()> http://bujold.fantastyka.net/ http://esensja.pl/ <()>--
.__.'| ....................................................
.. |'.__.
Ze zbiorów biblioteki pintyjskiej: "Ja, Rybot"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

problem
przepis
Podziękowania - makaron z brokułami i cukinią
czy z budyniem....
stół szwedzki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »