| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-15 11:45:31
Temat: Smażony żółty serCześć !
Mam pytanko czy ktoś ma doświadczenie w przygotowywaniu kotletów z żóltego
sera ?
Jaki ser ?
Jak się robi panierkę ?
Pozdrawiam,
Kaktus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-15 12:11:04
Temat: Re: Smażony żółty serpoczytaj archiwum pisano już o tym kilka razy
--
Pozdrawiam
Edward U.
--------------------------------------------------
Użytkownik "kaktus1" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ar2mgm$reg$1@news2.tpi.pl...
> Cześć !
>
> Mam pytanko czy ktoś ma doświadczenie w przygotowywaniu kotletów z żóltego
> sera ?
> Jaki ser ?
> Jak się robi panierkę ?
>
> Pozdrawiam,
> Kaktus
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-15 12:31:48
Temat: Re: Smażony żółty ser>
> Mam pytanko czy ktoś ma doświadczenie w przygotowywaniu kotletów z
żóltego
> sera ?
sądzę że wielu kucharzy i uczestników grupy
> Jaki ser ?
taki który się po smarzeniu dobrze ciagnie (min 10 cm) ;-)))
Mnie najbardziej odpowiada salami. (i kotleciki sie ładnie wykrawa -
wystarczy pociąć na centymetrowe plasterki.
> Jak się robi panierkę ?
Jak chcesz - ja robię typową: jajko i tarta bułka - bawię się jedynie
dodatkami aromatycznymi (zioła i przyprawy - za każdym razem inaczej)
Pozdrawiam
Qwax
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-15 12:56:33
Temat: Re: Smażony żółty serDzięki za sugestie !
Pozdrawiam Kaktus.
Użytkownik "Qwax" <...@...Q> napisał w wiadomości
news:6447-1037363347@213.17.138.62...
> >
> > Mam pytanko czy ktoś ma doświadczenie w przygotowywaniu kotletów z
> żóltego
> > sera ?
> sądzę że wielu kucharzy i uczestników grupy
>
> > Jaki ser ?
>
> taki który się po smarzeniu dobrze ciagnie (min 10 cm) ;-)))
> Mnie najbardziej odpowiada salami. (i kotleciki sie ładnie wykrawa -
> wystarczy pociąć na centymetrowe plasterki.
>
> > Jak się robi panierkę ?
>
> Jak chcesz - ja robię typową: jajko i tarta bułka - bawię się jedynie
> dodatkami aromatycznymi (zioła i przyprawy - za każdym razem inaczej)
>
> Pozdrawiam
> Qwax
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-15 13:49:39
Temat: Re: Smażony żółty ser
Użytkownik "Qwax" <...@...Q> napisał w wiadomości
news:6447-1037363347@213.17.138.62...
>
> taki który się po smarzeniu dobrze ciagnie (min 10 cm) ;-)))
> Mnie najbardziej odpowiada salami. (i kotleciki sie ładnie wykrawa -
> wystarczy pociąć na centymetrowe plasterki.
kup ser salami z przyprawami jest pikantniejsze niz zwykle salami, wtedy juz
nie musisz przyprawiac
> Jak chcesz - ja robię typową: jajko i tarta bułka - bawię się jedynie
> dodatkami aromatycznymi (zioła i przyprawy - za każdym razem inaczej)
> Qwax
koniecznie dwa razy: czyli jajko, bulka, jajko, bulka i jak schabowego dalej
na patelni na zloto. Pycha.
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-15 17:08:00
Temat: Re: Smażony żółty serA ja panierke robie: jako - maka - jajko - bulka.
"Jola L-L" <j...@i...pl> wrote in message
news:ar2uiu$aov$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Qwax" <...@...Q> napisał w wiadomości
> news:6447-1037363347@213.17.138.62...
> >
> > taki który się po smarzeniu dobrze ciagnie (min 10 cm) ;-)))
> > Mnie najbardziej odpowiada salami. (i kotleciki sie ładnie wykrawa -
> > wystarczy pociąć na centymetrowe plasterki.
>
> kup ser salami z przyprawami jest pikantniejsze niz zwykle salami, wtedy
juz
> nie musisz przyprawiac
>
>
> > Jak chcesz - ja robię typową: jajko i tarta bułka - bawię się jedynie
> > dodatkami aromatycznymi (zioła i przyprawy - za każdym razem inaczej)
> > Qwax
>
> koniecznie dwa razy: czyli jajko, bulka, jajko, bulka i jak schabowego
dalej
> na patelni na zloto. Pycha.
>
> Jola L-L
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-15 20:41:08
Temat: Re: Smażony żółty ser
Użytkownik "kaktus1" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ar2mgm$reg$1@news2.tpi.pl...
> Cześć !
>
> Mam pytanko czy ktoś ma doświadczenie w przygotowywaniu kotletów z żóltego
> sera ?
> Jaki ser ?
> Jak się robi panierkę ?
>
> Pozdrawiam,
> Kaktus
>
>
Witam!
Ja kupuje ementalera i obtaczam go najpierw w jajku, potem w mace, jeszcze
raz w jajku i w bulce tartej. Wychodzi wysmienity. Do tego polecam jeszcze
sos tatarski:)
Smacznego!
--
Pozdrawiam
Karolina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 10:16:58
Temat: Re: Smażony żółty serJola L-L wystukała w wiadomości <ar2uiu$aov$1@news.tpi.pl>:
> kup ser salami z przyprawami jest pikantniejsze niz zwykle salami, wtedy juz
> nie musisz przyprawiac
>> Jak chcesz - ja robię typową: jajko i tarta bułka - bawię się jedynie
>> dodatkami aromatycznymi (zioła i przyprawy - za każdym razem inaczej)
> koniecznie dwa razy: czyli jajko, bulka, jajko, bulka i jak schabowego dalej
> na patelni na zloto. Pycha.
A jaki jest przepis żeby ser nie wypływał *górą*?
Bo na dole panierka się ścięła, wszystko ślicznie, ale góra przeszła w stan
półpłynny i ser wylazł po przewróceniu...
Jest jakiś przepis typu "zrumienić z jednej strony na mocnym ogniu, przewrócić
i smażyć dalej na małym"?
Jo'Asia
--
__.-=-. Joanna Słupek j...@h...pl .-=-.__
--<()> http://bujold.fantastyka.net/ http://esensja.pl/ <()>--
.__.'| ....................................................
.. |'.__.
This novel wasn't released - it escaped!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 11:08:59
Temat: Re: Smażony żółty serJo'Asia wrote:
(...)
> Jest jakiś przepis typu "zrumienić z jednej strony na mocnym ogniu, przewrócić
> i smażyć dalej na małym"?
Na blache i do goracego piekarnika.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 11:15:45
Temat: Re: Smażony żółty serKrystyna Chiger wystukał w wiadomości <3...@p...pl>:
> Jo'Asia wrote:
> (...)
>
> > Jest jakiś przepis typu "zrumienić z jednej strony na mocnym ogniu, przewrócić
> > i smażyć dalej na małym"?
>
> Na blache i do goracego piekarnika.
Nie wierzę. Po prostu nie wierzę. poza tym nie będę odpalać piekarnika na
cztery plasterki sera... ;)
Zastanawiałam sie za to nad smażeniem w głębokim oleju, znaczy ze wszystkich
stron jednocześnie.
Jo'Asia
--
__.-=-. Joanna Słupek j...@h...pl .-=-.__
--<()> http://bujold.fantastyka.net/ http://esensja.pl/ <()>--
.__.'| ....................................................
.. |'.__.
Ze zbiorów biblioteki pintyjskiej: "Ja, Rybot"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |