Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sos do gołąbków

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sos do gołąbków

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-06-01 07:53:40

Temat: Re: Golabki z ziemniakami
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

no pewnie, ze sa ale bardzierj jako akcent (ja, bezczelnie,
dodaje sok pomidoroey albo przterate pomidory)
a jeszcze...
... jak nie mialam kapuchy (zdarza sie ;)) ), to dodawalam,
uwaga, przekrojona na pol brukselke (no dobra, KILKA, nie jedna
;)) )

Krysia,

>
>
>Wladyslaw Los wrote:
>
>
>> Polaczenie pomidory i kapusta to klasyczne rozwiaznie, spotykane nie
>> tylko w golabkach, ale przede wszystkimoczywiscie w kapuscie z > pomidorami czy
barszcu ukrainskim.
>
>> Wladyslaw
>
>Pomidory w barszczu ukrainskim??????
>Poprosze wobec tego o klasyczny przepis bo jeszcze sie z pomidorami w
>tymze nie zetknelam
>pzdr
>agi

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-06-01 07:54:50

Temat: Re: Golabki z ziemniakami
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

nie wiem, czy warto culpe dodawac do barszczu ukrainskiego :))

Krysia

>
>
>fghfgh wrote:
>
>>
>> Pomidory w barszczu ukrainskim??????
>
>Sprawdzilam kilka przepisów- mea culpa -faktycznie pomidory sa.
>pzdr
>agi

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-01 08:00:02

Temat: Re: Golabki z ziemniakami
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



fghfgh wrote:

>
> Pomidory w barszczu ukrainskim??????

Sprawdzilam kilka przepisów- mea culpa -faktycznie pomidory sa.
pzdr
agi

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-01 08:04:46

Temat: Re: Golabki z ziemniakami
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Krysia Thompson wrote:
>
> nie wiem, czy warto culpe dodawac do barszczu ukrainskiego :))
>
> Krysia
>

No tak - to raczej do gulaszowej.. ;)))

agi

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-03 13:08:55

Temat: Odp: Sos do gołąbków
Od: "wilu007" <w...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Mam pytanie jak w tytule - jak otrzymać dobry sos do gołąbków. Szczerze
mówiąc
> to bardzo zasmakował mi sos w zwyczajnych gołąbkach kupowanych w słoikach,
> nigdy jednak nie udało mi się zblizyć do tego smaku (stosowany u mnie w
domu
> sos to pop prostu mąka+przecier pomidiorowy+sól+papryka)
>
> Pewnie to kwestia jakiesik przypraw, ba ale jakich
> Jakies pomysly?

Wow..... ale sie Towarzystwo rozspisalo nad wydawalo by sie banalnym
tematem, jakim jest sos do golabkow.
I ja, postanowilem w zwiazku z tym dorzucic swoje trzy grosze. Otoz
proponuje golabki (lub raczej cos w rodzaju golabkow) w zupelnie
niespotykanej formie:
Wyrabiamy mase z miesa mielonego taka jak na kotlety mielone. Jesli ktos
daje do mielonych bulke przepuszczona przez maszynke (ja tak), to tym razem
NIE DAJEMY. Poza tym wszystko tak samo. Do masy kotletowej dodajemy ryz.
Ryzu ma byc tyle ile dajecie do golabkow. Z tym ze ryz ma byc SUROWY. Po
dodaniu ryzu, do masy dodajemy posiekana wczesniej - tak nie za drobno, nie
za grubo - rowniez surowa kapustke. Teraz mozemy dodac jeszcze dwa jajeczka,
jesli komus nie przeszkadza maka, to troszke maki - zeby sie lepiej
trzymalo - calosc przyprawiamy do smaku i dobrze wyrabiamy. Gdy
kotleteczki-golabeczki sa juz dobrze wymieszane, formujemy kotleciki,
ukladamy np. w brytwance z przykryciem, zalewamy wszystko sosem pomidorowym
(jaki kto najbardziej lubi) i wszystko razem dusimy na malym ogniu. Tak
chyba z poltorej godziny. Albo dwie.
Smacznego,
Wojtekmailto:w...@p...onet.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 4 . [ 5 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

makaron penny
Podziekowania
sushi
zupa rakowa
Humor?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »