| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-25 23:56:16
Temat: Re: Sos do pizzy - pytanieanya <a...@p...onet.pl> w <news:aru8qt$5oa$1@news.tpi.pl>
napisał(a):
> alez on ma racje:-))) w pizerii podawany jest sos do polewania pizzy
> juz po upieczeniu:-)
W niektórych "pizzeriach" to nawet podają w tym celu ketchup...
--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
k...@b...tk otwarte okna"
www.brywczynski.tk John Irving
GG:1528179 "Hotel New Hampshire"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-26 01:55:25
Temat: Re: Sos do pizzy - pytanieWitam
Ostatnio czytalem wywiad z mistrzem swiata w robieniu pizzy , oczywiscie
wlochem ....Nicolo Angileri... i teraz
moze troszke sie zdziwicie....jego slowa:
pize pieczemy przez dwie, trzy minuty w 320- 340 stopniach(taka termperature
mozna osiagnac tylko w piecu)
Ramzes
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 06:41:21
Temat: Re: Sos do pizzy - pytanie
Użytkownik Ramzes <n...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:arukdg$dkk$...@n...onet.pl...
> Witam
>
> Ostatnio czytalem wywiad z mistrzem swiata w robieniu pizzy , oczywiscie
> wlochem ....Nicolo Angileri... i teraz
> moze troszke sie zdziwicie....jego slowa:
> pize pieczemy przez dwie, trzy minuty w 320- 340 stopniach(taka
termperature
> mozna osiagnac tylko w piecu)
dokladnie tak:-)
anya
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 06:56:46
Temat: Re: Sos do pizzy - pytanieOn Tue, 26 Nov 2002 02:55:25 +0100, "Ramzes"
<n...@p...onet.pl> wrote:
>Witam
>
>Ostatnio czytalem wywiad z mistrzem swiata w robieniu pizzy , oczywiscie
>wlochem ....Nicolo Angileri... i teraz
>moze troszke sie zdziwicie....jego slowa:
>pize pieczemy przez dwie, trzy minuty w 320- 340 stopniach(taka termperature
>mozna osiagnac tylko w piecu)
>
>Ramzes
>
moje mlodsze dziecko w szkole pieklo cos jak pizze - robilo
ciasto pizzowe, smarowalo masle, , sypalo DUZO roztartego
czosnku, posypywalo serem i tak wkladalo do bardzo nagrzanego
piekarnika wlasnie na kilkaminut. jakie to bylo dobre. teraz jej
sie nie chce robic :(
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 13:10:57
Temat: Re: Sos do pizzy - pytanie
Roz wrote:
>
> Witam,
>
> Mam pytanie - jak zrobic sos do pizzy? Nie ten do polewania juz gotowej ale
> ten pomidorowy do smarowania pizzy przed pieczeniem. Ostatnio kupowalem
> gotowy, smakowalo niezle ale jednak chcialbym zrobic sam taki sos.
> I jeszcze jedno pytanie - jakie sery najbardziej nadaja sie do pizzy?
moja ukochana pizza to serowa - cala. na ciasto kladziesz mnostwo
roznych serow...najlepsze sa te "zielone" - ale cala taka pizza to
bylaby przesada, lepiej zielonego wrzucic tu i owdzie na inne serki - o
rozkoszy.....
--
anna
http://mitica.w.interia.pl
zawsze szukałam krajobrazów przedboskich.
stąd moja słabość do Chaosu.
(za e.cioranem)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 16:46:01
Temat: Re: Sos do pizzy - pytanieOn Tue, 26 Nov 2002 00:56:16 +0100, Konrad Brywczy?ski
<k...@b...tk> wrote:
>anya <a...@p...onet.pl> w <news:aru8qt$5oa$1@news.tpi.pl>
>napisa?(a):
>
>> alez on ma racje:-))) w pizerii podawany jest sos do polewania pizzy
>> juz po upieczeniu:-)
>
>W niektórych "pizzeriach" to nawet podaj? w tym celu ketchup...
Takie cos to pamietam z poznych lat 70 - "pizza" = gofry z serem i
pieczarkami polane ketchupem...
;-))))
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 16:47:15
Temat: Re: Sos do pizzy - pytanieOn Mon, 25 Nov 2002 22:47:03 +0000, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>
>gdzie tutaj??
>
>prosze o link do polewania pizzy...dla mnie osobiscie to herezja
>i tak ;)
>
>Trys
>K.T. - starannie opakowana
>
Tutaj tutaj...LOL
;-)))
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 17:10:50
Temat: Re: Sos do pizzy - pytanieFrom: "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
> gdzie tutaj??
>
> prosze o link do polewania pizzy...dla mnie osobiscie to herezja
> i tak ;)
W pizzerii Gaga w Warszawce podaja w zgrabnej sosjerce sos pomidorowy do
pizzy, na moje kaprawe oko skladajacy sie z paciaji pomidorowej zaprawionej
na gesto oregano i czyms pikantnym. NIe wiem, czy to ortodoksyjnie, ale
pysznie na pewno ;-)
Macabra
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 20:08:49
Temat: Re: Sos do pizzy - pytanie
>
>W pizzerii Gaga w Warszawce podaja w zgrabnej sosjerce sos pomidorowy do
>pizzy, na moje kaprawe oko skladajacy sie z paciaji pomidorowej zaprawionej
>na gesto oregano i czyms pikantnym. NIe wiem, czy to ortodoksyjnie, ale
>pysznie na pewno ;-)
>
>Macabra
ciekawe, ile ludzi Cie nie poznalo w przebraniu, hehehehehe
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-27 01:56:09
Temat: Re: Sos do pizzy - pytanie
"Roz" <n...@n...com> wrote in message news:artbpn$crt$1@news.tpi.pl...
> Witam,
>
> Mam pytanie - jak zrobic sos do pizzy? Nie ten do polewania juz gotowej
> ale ten pomidorowy do smarowania pizzy przed pieczeniem.
> Roz
>
Prosty i szybki jak sie ma skladniki pod reka. :-)
Proporcje na oko na jedna pizze. :-)
------------------------
Zabek czosnku - zgnieciony
Lyzeczka pasty Pesto - najlepiej czerwonego
Lyzka stolowa dobrej oliwy
Pare lyzek siekanych pomidorow z puszki czy sloika, rozgniecinych
widelcem na drobniejsze kawaleczki (nie musi byc b.gladka masa)
lub jesli nie mamy pomidorow moze byc lyzka przecieru.
Mieszamy wszystko i tym smarujemy ciasto.
Sos Pesto bardzo sie do tego przydaje, po otwarciu sloiczka
z Pesto i odebraniu odpowiedniej ilosci pasty, czysta lyzeczka!
nalezy pozostala zawartosc zalac oliwa zeby ograniczyc dostep
powietrza do pasty. Mozna go wtedy przetrzymac nawet kilka
tygodni w lodowce.
Ewa (emc)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |