Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sos do pizzy - pytanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sos do pizzy - pytanie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-25 23:56:16

Temat: Re: Sos do pizzy - pytanie
Od: Konrad Brywczyński <k...@b...tk> szukaj wiadomości tego autora

anya <a...@p...onet.pl> w <news:aru8qt$5oa$1@news.tpi.pl>
napisał(a):

> alez on ma racje:-))) w pizerii podawany jest sos do polewania pizzy
> juz po upieczeniu:-)

W niektórych "pizzeriach" to nawet podają w tym celu ketchup...

--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
k...@b...tk otwarte okna"
www.brywczynski.tk John Irving
GG:1528179 "Hotel New Hampshire"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-26 01:55:25

Temat: Re: Sos do pizzy - pytanie
Od: "Ramzes" <n...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Ostatnio czytalem wywiad z mistrzem swiata w robieniu pizzy , oczywiscie
wlochem ....Nicolo Angileri... i teraz
moze troszke sie zdziwicie....jego slowa:
pize pieczemy przez dwie, trzy minuty w 320- 340 stopniach(taka termperature
mozna osiagnac tylko w piecu)

Ramzes


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 06:41:21

Temat: Re: Sos do pizzy - pytanie
Od: "anya" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Ramzes <n...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:arukdg$dkk$...@n...onet.pl...
> Witam
>
> Ostatnio czytalem wywiad z mistrzem swiata w robieniu pizzy , oczywiscie
> wlochem ....Nicolo Angileri... i teraz
> moze troszke sie zdziwicie....jego slowa:
> pize pieczemy przez dwie, trzy minuty w 320- 340 stopniach(taka
termperature
> mozna osiagnac tylko w piecu)


dokladnie tak:-)

anya


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 06:56:46

Temat: Re: Sos do pizzy - pytanie
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 26 Nov 2002 02:55:25 +0100, "Ramzes"
<n...@p...onet.pl> wrote:

>Witam
>
>Ostatnio czytalem wywiad z mistrzem swiata w robieniu pizzy , oczywiscie
>wlochem ....Nicolo Angileri... i teraz
>moze troszke sie zdziwicie....jego slowa:
>pize pieczemy przez dwie, trzy minuty w 320- 340 stopniach(taka termperature
>mozna osiagnac tylko w piecu)
>
>Ramzes
>

moje mlodsze dziecko w szkole pieklo cos jak pizze - robilo
ciasto pizzowe, smarowalo masle, , sypalo DUZO roztartego
czosnku, posypywalo serem i tak wkladalo do bardzo nagrzanego
piekarnika wlasnie na kilkaminut. jakie to bylo dobre. teraz jej
sie nie chce robic :(

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 13:10:57

Temat: Re: Sos do pizzy - pytanie
Od: anna <a...@r...fm> szukaj wiadomości tego autora



Roz wrote:
>
> Witam,
>
> Mam pytanie - jak zrobic sos do pizzy? Nie ten do polewania juz gotowej ale
> ten pomidorowy do smarowania pizzy przed pieczeniem. Ostatnio kupowalem
> gotowy, smakowalo niezle ale jednak chcialbym zrobic sam taki sos.
> I jeszcze jedno pytanie - jakie sery najbardziej nadaja sie do pizzy?


moja ukochana pizza to serowa - cala. na ciasto kladziesz mnostwo
roznych serow...najlepsze sa te "zielone" - ale cala taka pizza to
bylaby przesada, lepiej zielonego wrzucic tu i owdzie na inne serki - o
rozkoszy.....


--
anna
http://mitica.w.interia.pl
zawsze szukałam krajobrazów przedboskich.
stąd moja słabość do Chaosu.
(za e.cioranem)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 16:46:01

Temat: Re: Sos do pizzy - pytanie
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 26 Nov 2002 00:56:16 +0100, Konrad Brywczy?ski
<k...@b...tk> wrote:

>anya <a...@p...onet.pl> w <news:aru8qt$5oa$1@news.tpi.pl>
>napisa?(a):
>
>> alez on ma racje:-))) w pizerii podawany jest sos do polewania pizzy
>> juz po upieczeniu:-)
>
>W niektórych "pizzeriach" to nawet podaj? w tym celu ketchup...

Takie cos to pamietam z poznych lat 70 - "pizza" = gofry z serem i
pieczarkami polane ketchupem...
;-))))

Art(Gruby).

Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 16:47:15

Temat: Re: Sos do pizzy - pytanie
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 25 Nov 2002 22:47:03 +0000, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:


>
>
>gdzie tutaj??
>
>prosze o link do polewania pizzy...dla mnie osobiscie to herezja
>i tak ;)
>
>Trys
>K.T. - starannie opakowana
>

Tutaj tutaj...LOL
;-)))
Art(Gruby).

Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 17:10:50

Temat: Re: Sos do pizzy - pytanie
Od: a...@p...onet.pl (Agnieszka Roos) szukaj wiadomości tego autora

From: "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>



> gdzie tutaj??
>
> prosze o link do polewania pizzy...dla mnie osobiscie to herezja
> i tak ;)

W pizzerii Gaga w Warszawce podaja w zgrabnej sosjerce sos pomidorowy do
pizzy, na moje kaprawe oko skladajacy sie z paciaji pomidorowej zaprawionej
na gesto oregano i czyms pikantnym. NIe wiem, czy to ortodoksyjnie, ale
pysznie na pewno ;-)

Macabra

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 20:08:49

Temat: Re: Sos do pizzy - pytanie
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>W pizzerii Gaga w Warszawce podaja w zgrabnej sosjerce sos pomidorowy do
>pizzy, na moje kaprawe oko skladajacy sie z paciaji pomidorowej zaprawionej
>na gesto oregano i czyms pikantnym. NIe wiem, czy to ortodoksyjnie, ale
>pysznie na pewno ;-)
>
>Macabra



ciekawe, ile ludzi Cie nie poznalo w przebraniu, hehehehehe

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-27 01:56:09

Temat: Re: Sos do pizzy - pytanie
Od: "emc" <e...@t...net> szukaj wiadomości tego autora


"Roz" <n...@n...com> wrote in message news:artbpn$crt$1@news.tpi.pl...
> Witam,
>
> Mam pytanie - jak zrobic sos do pizzy? Nie ten do polewania juz gotowej
> ale ten pomidorowy do smarowania pizzy przed pieczeniem.
> Roz
>

Prosty i szybki jak sie ma skladniki pod reka. :-)
Proporcje na oko na jedna pizze. :-)
------------------------
Zabek czosnku - zgnieciony
Lyzeczka pasty Pesto - najlepiej czerwonego
Lyzka stolowa dobrej oliwy
Pare lyzek siekanych pomidorow z puszki czy sloika, rozgniecinych
widelcem na drobniejsze kawaleczki (nie musi byc b.gladka masa)
lub jesli nie mamy pomidorow moze byc lyzka przecieru.
Mieszamy wszystko i tym smarujemy ciasto.

Sos Pesto bardzo sie do tego przydaje, po otwarciu sloiczka
z Pesto i odebraniu odpowiedniej ilosci pasty, czysta lyzeczka!
nalezy pozostala zawartosc zalac oliwa zeby ograniczyc dostep
powietrza do pasty. Mozna go wtedy przetrzymac nawet kilka
tygodni w lodowce.

Ewa (emc)



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

swieta
szynka-salatka
Ślimaki
Dieta
kopytka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »