Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sos do soli ( na czuja )

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sos do soli ( na czuja )

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-02-28 14:01:48

Temat: Sos do soli ( na czuja )
Od: "ostry" <o...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Skład - krewetki duże i małe ( odwłoki - obgotowane, skropione cytryną i
zmieszane z koperkiem odstawiamy na kilka godzin do lodówki, śmietana kwaśna
( lub jogurt jak kto woli ) dwa pojemniczki, tymianek, bazylia, koperek, sos
ostrygowy lub chiński sos ryby, pieprz ( czarny, mielony ), mąka do
zagęszczenia, odrobina białego wina wytrawnego ( ok. 100 ml), ok. 50 ml soku
z cytryny oliwa do smażenia

Robimy : na rozgrzaną oliwę wrzucamy krewetki, przesmażamy, dodajemy wina,
podduszamy, dodajemy sok z cytryny, podduszamy, oprószamy mąką, mieszamy,
dodajemy bulioniku i mieszamy tak aby nie było grudek mąki. następnie
mieszamy śmietanę z sosem z patelni, łączymy na patelni, dodajemy przyprawy
ziołowe oraz delikatni sos ostrygowy lub rybny, sól i pieprz do smaku.

Tak przygotowanym sosem możemy zalać solę - proponuję jednak wcześniej
wstawić samą rybę w naczyniu do piekarnika aby lekko się rozmroziła.

Po zalaniu tak przygotowane soli dusimy pod przykryciem 10 do 15 minut.

Najlepiej jeść same z niezdrowym świeżym pieczywem pszennym :))))

Smacznego

-----IZBA PRZYJEC PSS-----
OS3 - 28752610
pocieszyciel strapionych,
trapiciel ucieszonych
Member of Spammers Club
--------------------------------------


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

A propo's surówek itp.....
Wróciłem...
Co z konina?
Upieklem chleb!!!
Surowka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »