« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-04-11 10:08:12
Temat: Re: Sos musztardowo - miodowy ???
Użytkownik "GB" napisał w wiadomości
> MałaM wrote:
> > > Jeśli użyję do tego dania tylko piersi kurczaka to czy nie wyjdą za
> > > suche (może lepiej udka lub skrzydełka)?
> > > Czy piec to pod przykryciem czy bez?
> > > I jak długo mięsko musi "siedzieć" w piekarniku?
>
> No więc ja robiłam 'prawie' według tego przepisu udka kurczaka w sobotę.
> Piszę 'prawie', bo:
> - połowa musztardy była ziołowa (kamisa)
> - do sosu musztardowo- miodowego dodałam ząbek zgniecionego czosnku
> - proporcje musztardy i miodu były może nie pół na pół, ale 2/3 - 1/3 z
> przewagą dla musztardy ;-)
> Piekło się 60 min. w temperaturze 190-200 st. C. Pewnie to zależy od
> piekarnika. Udka wyszły wspaniale na złoto zarumienione (miód?), soczyste
i
> pachnące. Co do piersi to nic nie poradzę, bo nie robiłam, ale
podejrzewam,
> że jeśli wstawisz do nagrzanego piekarnika i podpieczesz trochę krócej to
> też może być smaczna i soczysa. Zeby zachować soczystość ja pierś zawsze
> krótko obsmażam na patelni przed pieczeniem.
>
Sama też myślałam o dodaniu czosnku, ale nie byłam pewna.
Dziś będę próbować.
Dziękuje Ci bardzo.
Pozdrawiam
MałaM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-04-12 09:12:03
Temat: Było: Sos musztardowo - miodowy Jest: DO RYBY???
Użytkownik "GB" napisał w wiadomości > MałaM wrote:
> > > Jeśli użyję do tego dania tylko piersi kurczaka to czy nie wyjdą za
> > > suche (może lepiej udka lub skrzydełka)?
> > > Czy piec to pod przykryciem czy bez?
> > > I jak długo mięsko musi "siedzieć" w piekarniku?
>
> No więc ja robiłam 'prawie' według tego przepisu udka kurczaka w sobotę.
> Piszę 'prawie', bo:
> - połowa musztardy była ziołowa (kamisa)
> - do sosu musztardowo- miodowego dodałam ząbek zgniecionego czosnku
> - proporcje musztardy i miodu były może nie pół na pół, ale 2/3 - 1/3 z
> przewagą dla musztardy ;-)
> Piekło się 60 min. w temperaturze 190-200 st. C. Pewnie to zależy od
> piekarnika. Udka wyszły wspaniale na złoto zarumienione (miód?), soczyste
i
> pachnące. Co do piersi to nic nie poradzę, bo nie robiłam, ale
podejrzewam,
> że jeśli wstawisz do nagrzanego piekarnika i podpieczesz trochę krócej to
> też może być smaczna i soczysa. Zeby zachować soczystość ja pierś zawsze
> krótko obsmażam na patelni przed pieczeniem.
Znów będę marudzić...
Ponieważ ja nie jem mięsa poza rybami, a sos musztardowo-miodowy (dodałam
jeszcze czosnku i \koperku) bardzo mi się spodobał, to zastanawiam się czy
można by w nim zapiec podsmażoną wcześniej rybkę?
Czy ktoś już może tego próbował?
MałaM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |