Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Spaghetti dziwne

Grupy

Szukaj w grupach

 

Spaghetti dziwne

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-05-09 14:05:31

Temat: Spaghetti dziwne
Od: "Miko" <m...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Podzielę się z Wami takim moim wymysłem:
Bierzemy patelnię, rogrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy 2 nieobrane ząbki
czosnku do zrumienienia i przerzucenia aromatu do oliwy. Wyławiamy czosnek,
wrzucamy obrane krewetki koktajlowe, smażymy je na złoto, podsmażamy bekon,
następnie dodajemy śmietanę (uwaga, żeby się nie zwarzyła) i często
mieszając kreujemy gęsty sos śmietanowy (tak jak przy Boscaioli), po tym
wrzucamy puszkę pomidorów w kostce, oregano szuszone (jeżeli świeże to na
końcu), mieszamy i niech sobie bulgoce na wolnym ogniu tak z 10 -15 minut.
Przygotowujemy makaron (lepiej coś w stylu muszelek niż długie nitki lub
wstążki).
Po odlaniu wody makaron z powrotem do gara i mieszamy z sosem i podajemy,
można posypać parmezanem.
Smacznego
Miko


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-05-10 08:44:22

Temat: Re: Spaghetti dziwne
Od: <n...@m...ch> szukaj wiadomości tego autora

> Podzielę się z Wami takim moim wymysłem:
> Bierzemy patelnię, rogrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy 2 nieobrane ząbki
> czosnku do zrumienienia i przerzucenia aromatu do oliwy. Wyławiamy czosnek,
> wrzucamy obrane krewetki koktajlowe,


Ja robie troche podobnie, ale inaczej: na oliwie przesmazyc posiekana cebulke,
czosnek, dorzucic krewetki, przesmazyc az zrozowieja, posypac z lekka
szafranem, zalac smietanka, dodac dwie-trzy lyzki pomidorow w kostce z puszki,
posolic i porzadnie popieprzyc. Podawac ze spagetti. Parmezanem nie posypywac,
bo i tak juz pachnie (i smakuje) bosko!!!
polecam
Kalina



> Miko
>
>


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-13 09:15:59

Temat: Re: Spaghetti dziwne
Od: "Asia Slocka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Miko"
> Bierzemy patelnię, rogrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy 2 nieobrane ząbki
> czosnku do zrumienienia i przerzucenia aromatu do oliwy. Wyławiamy
czosnek,
> wrzucamy obrane krewetki koktajlowe, smażymy je na złoto, podsmażamy
bekon,

A jak dorzucamy bekon, to nie lepiej ten czosnek wrzucić potem?
Po co na początek oliwa skoro z bekonu wytopi się cała rzeka tłuszczu?
Odlewasz potem czy to wszystko zostaje?
--
Pozdrawiam
Asia Słocka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ciekawe dla amatorów cielęciny...
Sałatka "co się nawinie" (P)
TURECKA KUCHNIA-jakie przyprawy?
przekaska prosto z Italii
sucha ryba - pytanie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »