| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-06 15:34:28
Temat: Re: Sprzed do fondueW IKEA powinni miec
> Czy ktos moze wie gdzie w Krakowie mozna kupic sprzet do
> przyrzadzania fondue ? Chodzi mi o kocialek z palnikiem widelczyki
> i caly ten osprzet. Bede wdzieczny za wszelkie informacje
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-06 19:10:49
Temat: Zrobilam dzis pizze i ......bardzo zalezalo mi na tym, aby ciasto bylo puszyste, niestety bylo
kruche.
Skladniki, ktore dalam do ciasta to:
maka
mleko, drozdze, cukier
jajko
sol.
Bardziej smakuje mi ciasto z pizzy hat. Czy znacie przepis na to ciasto?
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-06 22:04:33
Temat: Re: Sprzed do fonduemaua piegowata napisał:
> czyzby fondue wybuchlo Ci na sufit dodatkowo?:)))
Jak znam Kajetana, to to nie było fondue. ;)
rmszar
--
*******
mail: r...@c...law.uj.edu.pl ICQ: 3417951
FAQ pl.regionalne.krakow --> http://prk.chrobot.krakow.pl/faq.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-06 22:06:16
Temat: Re: Sprzed do fondueSebastian Maliszczak napisał:
> Czy ktos moze wie gdzie w Krakowie mozna kupic sprzet do
> przyrzadzania fondue ? Chodzi mi o kocialek z palnikiem widelczyki
> i caly ten osprzet. Bede wdzieczny za wszelkie informacje
Ja Ci bastorku polecam grill raclette. Na patelenkach sobie serek
podtopisz, a na grillu mięsko czy coś innego ślicznie zrumienisz.
Jeszcze tylko przyprawy i... prawdziwa uczta.
rmszar
--
*******
mail: r...@c...law.uj.edu.pl ICQ: 3417951
FAQ pl.regionalne.krakow --> http://prk.chrobot.krakow.pl/faq.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-06 23:00:02
Temat: Re: Sprzed do fondue"Grzegorz M. Mucha" wrote:
>
> asia wrote:
> >
> > > Ja kupowalem troche wiecej niz miesiac temu w Tesco.
> > Ile kosztuje ?
> > Asia
>
> a chyba (w Tesco) ok. 70 zl. Kociolek z podstawka, palnik, widelce,
> pokrywka. To i tak nieduzo przy cenie potrzebnego sera.
Ale pewnie palyvka nie dolaczyli tak jak do mojego (dostalem na gwiazdke).
Co to ma byc za paliwo? turystyczne? benzyna?
--
mailto:m...@r...fm
http://www.rmf.fm/ludzie/monter
1075459390
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-07 00:03:20
Temat: niuanse kształcenia; było: o sprzedzie (!) do fondueAnna Pawłowska wrote:
>ja i chemia
> chodziłyśmy różnymi drogami - ja na olimpiady z polskiego, a pani od chemii
> na 3 miesiące do sanatorium. I jakoś nie mogłyśmy się spotkać. Poza tym nie
> używam, więc mogę nie wiedzieć.
...ale parę rzeczy warto sobie odświeżyć, typu: NaCl, C6H12O6, C2H5OH i
KMnO4/H2O2 (w razie awarii :))
Poza tym dygresja NTG: skoro kogoś uważa się za chama, bo nie wie kto
zacz Dostojewski, to dlaczego nie obowiązuje to w wypadku:
- liczby "e"
- NaOH
- liczby "h"
sadyl
[zasadniczo mat-fiz aczkolwiek z pretensjami :))]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-07 07:21:20
Temat: Re: Sprzed do fondue>
> Ale pewnie palyvka nie dolaczyli tak jak do mojego (dostalem na gwiazdke).
> Co to ma byc za paliwo? turystyczne? benzyna?
>
Tego, panie nie ma paliwka. W tesco byly takie w zelu, 12 zl/3-pak,
nawet sie to chcialo palic. A jak nie, to jakies pochodne spirytusu sie
nadaja...
--
Grzegorz Mucha <m...@t...pl> ICQ #91619595, tel.(502)261417
-------------------------------------------
Jesli jest problem, to jest rozwiazanie.
Nie ma rozwiazania-nie ma problemu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-07 07:21:38
Temat: Re: Sprzed do fondue
monter-Studio wrote:
>
> "Grzegorz M. Mucha" wrote:
> >
> > asia wrote:
> > >
> > > > Ja kupowalem troche wiecej niz miesiac temu w Tesco.
> > > Ile kosztuje ?
> > > Asia
> >
> > a chyba (w Tesco) ok. 70 zl. Kociolek z podstawka, palnik, widelce,
> > pokrywka. To i tak nieduzo przy cenie potrzebnego sera.
>
> Ale pewnie palyvka nie dolaczyli tak jak do mojego (dostalem na gwiazdke).
> Co to ma byc za paliwo? turystyczne? benzyna?
Ja na pozyczanym sprzecie uzywalem zwyklego denaturatu. Raz kiedy naszla
mnie
ochota na fondue udalem sie na zakupy do Krakchemii i tylko sie na mnie
pani dziwnie patrzyla na stoisku alkholowym jak spytalem sie czy jest
denaturat ;-)
--
Sebastian Maliszczak * y...@c...edu.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-07 08:44:44
Temat: Re: Sprzed do fondueNawiązując do postu z Tue, 06 Feb 2001 23:06:16 +0100 autorstwa Radomir Szaraniec
(r...@c...law.uj.edu.pl):
: > Czy ktos moze wie gdzie w Krakowie mozna kupic sprzet do
: > przyrzadzania fondue ? Chodzi mi o kocialek z palnikiem widelczyki
: > i caly ten osprzet. Bede wdzieczny za wszelkie informacje
: Ja Ci bastorku polecam grill raclette. Na patelenkach sobie serek
: podtopisz, a na grillu mięsko czy coś innego ślicznie zrumienisz.
: Jeszcze tylko przyprawy i... prawdziwa uczta.
Kurde... a ja nie wiem, co to fondue i co to grill raclette...
Oświećcie głupią blondynkę...
--
Grzegorz Janoszka
Na newsy piszę całkowicie prywatnie.
Gdy mi odpowiadasz, wytnij "-NOSPAM" z adresu.
Nie pluj nigdy do studni - może jeszcze przyjdzie Ci pić z niej wodę...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-07 11:31:55
Temat: Re: Sprzet do fondueGrzegorz Janoszka wrote:
>
> Kurde... a ja nie wiem, co to fondue i co to grill raclette...
> Oświećcie głupią blondynkę...
>
Tu
http://www.kitchenemporium.com/cgi-bin/kitchen/prod/
30trjg82500.html
mozesz sobie ogladnac. A w skrucie mowiac to taki roztopiony
ser w kociolku ktory sie je maczajac widelczyki z nadziana bulka.
Mmmmm pycha, zwlaszcza z dobrym winkiem
--
Sebastian Maliszczak * y...@c...edu.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |