« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-08-29 12:34:29
Temat: Sum===
Pod wpływem niepohamowanego impulsu nabyłem właśnie 1kg suma afrykańskiego
LOL
Jak tego gada przyrządzić?
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-08-29 12:53:12
Temat: Re: Sum
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cgsidp$a63$1@inews.gazeta.pl...
> ===
> Pod wpływem niepohamowanego impulsu nabyłem właśnie 1kg suma afrykańskiego
> LOL
> Jak tego gada przyrządzić?
smacznie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-31 03:33:35
Temat: Re: Sum
waldek wrote:
> ===
> Pod wpływem niepohamowanego impulsu nabyłem właśnie 1kg suma afrykańskiego
> LOL
> Jak tego gada przyrządzić?
>
> waldek
> ===
Suma sumarum :)))
Wyfiletowac, pokroic w kawalki, oproszyc maka, obsmazyc na oliwie na zloto,
skropic sokiem z kaparow, podac na ryzu posypany kaparami.
Jw, ale cytryna zamiast kaparow.
Jw, bez cytryny czy kaparow, nastepnie ulozyc w zapiekance, dodac przsmazona
na zloto cebule, zalac smietana zmieszana pol na pol z rosolem i ziolami do
wyboru, i zapiec.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-31 12:32:42
Temat: Re: SumMagdalena Bassett wrote:
> waldek wrote:
>
>> ===
>> Pod wpływem niepohamowanego impulsu nabyłem właśnie 1kg suma
>> afrykańskiego LOL
>> Jak tego gada przyrządzić?
>>
>> waldek
>> ===
>
> Suma sumarum :)))
>
> Wyfiletowac, pokroic w kawalki, oproszyc maka, obsmazyc na oliwie na
> zloto, skropic sokiem z kaparow, podac na ryzu posypany kaparami.
>
> Jw, ale cytryna zamiast kaparow.
>
> Jw, bez cytryny czy kaparow, nastepnie ulozyc w zapiekance, dodac
> przsmazona na zloto cebule, zalac smietana zmieszana pol na pol z
> rosolem i ziolami do wyboru, i zapiec.
> MB
===
Dzięki. Widzę, że nie jest jakaś wymagająca rybka i bez żadnaego
wyrafinowania można ją zrobić. U mnie, ostatecznie była według pierwszego
"Jw", bo nie chciałem eksperymentować z nieznanym. Następna będzie z
kaparami :-) Tylko co to jest sok z kaparów? Chodzi o tą zalewę ze słoiczka?
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-31 18:44:41
Temat: Re: Sum
waldek wrote:
> "Jw", bo nie chciałem eksperymentować z nieznanym. Następna będzie z
> kaparami :-) Tylko co to jest sok z kaparów? Chodzi o tą zalewę ze słoiczka?
>
> waldek
> ===
Tak, pyszny dodatek do sosow. Najbardziej lubie uzywac kapary w ten sposob:
Piersi indycze cienko pokroic, panierowac w jajku i mace (nie bulce), smazyc na
masle z olejem, na malym ogniu, az zlote. Dodac pol szklanki rosolu, lyzke soku
z kaparow, sol i pieprz, posypac kaparami, ruszyc patelnia, zeby sie
wymieszalo, dusic chwile, az smak przejdzie, i podac na ryzu czy makaronie. Sos
mozna dodatkowo skropic sokiem z cytryny, jak kto lubi, i zakonczyc galka
zimnego masla, ktora nada mu jedwabistosci.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-01 08:10:54
Temat: Re: Sum
Magdalena Bassett wrote:
>
> waldek wrote:
>
>
>>"Jw", bo nie chciałem eksperymentować z nieznanym. Następna będzie z
>>kaparami :-) Tylko co to jest sok z kaparów? Chodzi o tą zalewę ze słoiczka?
>>
>>waldek
>>===
>
>
> Tak, pyszny dodatek do sosow.
to ciekawe, zawsze to wylewalem, sprawdze :)
wiku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-01 16:08:23
Temat: Re: Sum
wiku wrote:
> Magdalena Bassett wrote:
> >
> > waldek wrote:
> >
> >
> >>"Jw", bo nie chciałem eksperymentować z nieznanym. Następna będzie z
> >>kaparami :-) Tylko co to jest sok z kaparów? Chodzi o tą zalewę ze słoiczka?
> >>
> >>waldek
> >>===
> >
> >
> > Tak, pyszny dodatek do sosow.
>
> to ciekawe, zawsze to wylewalem, sprawdze :)
>
> wiku
No widzisz, czlowiek sie uczy cale zycie. Ja na to wpadlam kilka lat temu, przez
przypadek, bo chcialam dodac kaparow, a chlupnelo mi soku ze sloika no i reszta
wiadoma:))
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |