Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Surówka z JARMUŻU

Grupy

Szukaj w grupach

 

Surówka z JARMUŻU

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2009-11-21 13:58:36

Temat: Surówka z JARMUŻU
Od: "juliusz1" <juliusz1(wytnij to)@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dziś poraz pierwszy zrobiłem i zjadłem surówkę z tego zapomnianego przez
Polaków warzywa
Naprawdę Polecam
25 dag liści Jarmużu, 2 jabłka , 2 ząbki czosnku, 2 łyzki majonezu , 2 łyżki
smietany, 4 łyżki posiekanej naci pietruszki(niekoniecznie), sok z cytryny,
sól, cukier


Liście umyć, osaczyć, oczyścić odcinając ogonki, które można wykorzystać do
gotowania. Czosnek obrać, opłukać, posiekać i rozetrzeć z solą, wymieszać z
majonezem, smietaną i pietruszką. Sos przyprawić do smaku solą, cukrem i
sokiem z cytryny. Jabłka umyć, obrać i utrzeć na tarce z dużymi otworami,
skrapiając sokiem z cytryny. Wymieszać z sosem. Liście jarmużu drobno
poszatkować. W miarę rozdrabniania mieszać z sosem. Przygotowaną surówkę
wyłożyć na salaterkę. Ozdobić cząstkami pomidorów lub czerwoną papryką .
Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu

Pozdrawiam JULIUSZ


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

HALUSKI JAGLANE
Najlepszą zupę z dyni...
Warzywa gotowane al dente
Te surówke
Lukier do pierników

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »