« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-27 13:45:09
Temat: Sztuczki i porady - kontynuacjaSpodobał mi się wątek Władysława Łosia, więc dorzucam parę rzeczy "od
siebie".
Bardzo chętnie przeczytam i wasze uwagi, bo to ogromnie ułatwia pichcenie ;)
1. Do kalafiora / innych 'śmierdziuszków' wrzuca się kromkę chleba razowego,
wtedy gotowanie tak nie śmierdzi.
2. Do wszelkich mącznych (makarony, kluchy, pierogi) odgrzewanych /
gotowanych w wodzie, albo dodaje się łyżkę oleju do wody, albo przed
odcedzeniem / wyjęciem wlewa się szklankę zimnej, wtedy się nie sklei.
3. Do ciasta kruchego z owocami między ciasto a owoce sypię bułkę tartą,
wtedy sok nie wsiąka w ciasto.
Wszelkie rady mile widziane!!
--
Pozdrawiam upalnie
K
co to może chwilowo tylko rumianek i sucharki :((
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-27 13:54:47
Temat: Re: Sztuczki i porady - kontynuacja"Kinga Macyszyn" wrote:
> 3. Do ciasta kruchego z owocami między ciasto a owoce sypię bułkę
> tartą, wtedy sok nie wsiąka w ciasto.
Ja zamiast bułki tartej sypię startymi biszkoptami.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=3338656
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-27 18:06:17
Temat: Re: Sztuczki i porady - kontynuacjaKinga Macyszyn wrote:
> 1. Do kalafiora / innych 'śmierdziuszków' wrzuca się kromkę chleba razowego,
> wtedy gotowanie tak nie śmierdzi.
ja gotuje na parze.
> 2. Do wszelkich mącznych (makarony, kluchy, pierogi) odgrzewanych /
> gotowanych w wodzie, albo dodaje się łyżkę oleju do wody, albo przed
> odcedzeniem / wyjęciem wlewa się szklankę zimnej, wtedy się nie sklei.
a kluchy z wczoraj ladnie sie rozkleja i odgrzeja jesli je zalejemy
wrzatkiem na troche.
uwaga: przy okazji traca troche na lsonosci, wiec mozna odrobine posolic,
jesli bedziemy trzymac kluchy troche lduzej w tej wodzie. jest to tez
patent na przesolony wczorajszy makaron ;)
> 3. Do ciasta kruchego z owocami między ciasto a owoce sypię bułkę tartą,
> wtedy sok nie wsiąka w ciasto.
albo kaszke manne.
pozdr
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |