Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sztukamięs z sosem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sztukamięs z sosem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-04-22 07:07:38

Temat: Sztukamięs z sosem
Od: "Qd" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wywołany temat przez chrzanowy sos przypomniał mi sztukamięs z sosem
szczypiorkowym, epokowy wynalazek Sachera ( tego od tortu)

Sztukamięs: do GORĄCEGO wywaru z jarzyn, posolonego, wkladamy kawałek pięknej
wołowiny z otoczką tłuszczu: antrykot, krzyżowa. Zagotowujemy i pozostawiamy na
maleńkim ogniu na czas dłuższy. Ortodoksyjnie byłoby w glinianym (
kamionkowym) garnku.
W tej chwili przyszlo mi na myśl, że może w rzymskim garnku?

Sos szczypiorkowy:
Posiekać szczypiorek, podzielic na 2 porcje.Jedną część poddusic na maśle,
dodać do tego mąkę- zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić zimnym wywarem.
Posolić, doprawić białym pieprzem, ewentualnie odrobiną gałki muszkatołowej.
Dodać resztę szczypiorku, podawać.

Do tego młode ziemniaczki... oj, slinka cieknie
Qd

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Wiosenna zupa grzybowa z świeżych grzybków
jak zrobic klasyczny winegret?
Czym przyprawiacie
Sezon grilowy
Boczniaki grzybem porosle?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »