Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Szukam informacji o składzie procentowym mięsa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Szukam informacji o składzie procentowym mięsa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2008-03-30 20:55:50

Temat: Szukam informacji o składzie procentowym mięsa
Od: "Mustela" <m...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
Poszukuję informacji o składzie procentowym różnych mięs, chodzi o ilość białka,
tłuszczu itp.
Mięsa jakie potrzebuje to kurczak, indyk, kaczka, baranina, wołowina, królik,
przepiórka.
Wiem, że rodzaj mięsa ma znaczenie (np udziec, pierś itd) ale każda informacja
jest dla mnie ważna.

Będę niezmiernie wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2008-03-30 21:24:26

Temat: Re: Szukam informacji o składzie procentowym mięsa
Od: Ikselka <i...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 30 Mar 2008 23:08:45 +0200, Jan Wieczornik napisał(a):

> Prosze, ten link będzie pomocny:
> http://www.tinyurl.pl/?ldrDoRyT

Nie masz się czym chwalić, króliczku, byczkiem to ty nie jesteś. I te twoje
przepiórcze...

Idąc wyżej: sama wieprzowina. O nią nie chodziło.

A twój barani łeb z kaczym dziobem ma wszelkie cechy sugerujące zawartość
kurzego/indyczego móżdżku - tak przerośniętego tłuszczem, jak całość, więc
skład procentowy widoczny od razu.

Pogratulować ;-P


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2008-03-30 22:04:47

Temat: Re: Szukam informacji o składzie procentowym mięsa
Od: Ikselka <i...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 30 Mar 2008 22:55:50 +0200, Mustela napisał(a):

> Witam.
> Poszukuję informacji o składzie procentowym różnych mięs, chodzi o ilość białka,
> tłuszczu itp.
> Mięsa jakie potrzebuje to kurczak, indyk, kaczka, baranina, wołowina, królik,
> przepiórka.
> Wiem, że rodzaj mięsa ma znaczenie (np udziec, pierś itd) ale każda informacja
> jest dla mnie ważna.
>
> Będę niezmiernie wdzięczna za pomoc.
> Pozdrawiam.

Długie, ale sporo informacji plus tabela:
http://www.magazynfarmerski.pl/news/zootechnika-4.ph
p

Mięso kozie:
http://badania.uwm.edu.pl/2005/details.php?id=13

Różne mięsa - porównanie (białko):
http://fitness.magicsport.pl/news,898,dieta,wysokobi
alkowa,sposob,na,nadwage,i,otylosc.html

Naukowe opracowanie (różne rzeczy, ale patrz strona 187 - tu masz to, o co
Ci chodziło):
http://www.ar.szczecin.pl/wydawnictwo/dodatki/Zootec
hnica_250.pdf

Jeśli coś jeszcze znajdę, podeślę linki.
Pozdrawiam.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Snickers taki jak na BP
Re: Pytanie
Re: Pytanie
Re: Zientarski - pajac, czy pechowiec?
Re: Zientarski - pajac, czy pechowiec?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »