| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-02-20 10:02:20
Temat: TIRAMISU-ROZMIAR NACZYNIAPomóżcie proszę - chcę zrobić Tiramisu i nie bardzo wiem, jakiej wielkości
naczynie użyć - napiszcie, w czym robicie - tak, żeby wyszły 2 warstwy serka
i 2 biszkoptów, no i czy robicie z 500, 750 czy 1 kg serka (takie przepisy
znalazłam).
Pozdrawiam wszystkich miłośników kuchni włoskiej i nie tylko ;)
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-02-20 12:03:14
Temat: Re: TIRAMISU-ROZMIAR NACZYNIA
witam,
ja z 250 gram serka robiłem około 5 pojedynczych foremek . jeśli użyjesz
500 gram to spokojnie wypełnisz 2 warstwami kremu formę tortownicy 24
cm. możesz to póżniej ciąc na trójkąt z tym że krem musisz zrobiś
naprawde sztywny a nastepnie dobrze wychłodzony.
pozdro piotr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |