Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia TORT CD.

Grupy

Szukaj w grupach

 

TORT CD.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-09-12 19:07:20

Temat: TORT CD.
Od: Renata <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Cześć

Pytałam się ostatnio jak uatrakcyjnić tort na 7 urodziny i
podpowiedzieliście mi naprawdę fajne pomysły.
Ale teraz pomyślałam sobie czy do bitej śmietany (śmietana 36 % )
nie dosypać np. "śnieżki" , żeby ta śmietana miała na pewno
odpowiednią konsystencję. Czy wystarczy 0,5 l. śmietany na średni
torcik ?

Pozdrawiam.
--
Pozdrawiam Renata

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-09-12 19:36:25

Temat: Re: TORT CD.
Od: "misiczka" <U...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Renata" <r...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bjt5h8$5n6$1@news.onet.pl...

> Ale teraz pomyślałam sobie czy do bitej śmietany (śmietana 36 % )
> nie dosypać np. "śnieżki" , żeby ta śmietana miała na pewno
> odpowiednią konsystencję.

To zepsuje smak bitej śmietany.
Lepiej kup usztywniacz do bitej śmietany bodajże Oetkera. Używałam - daje
bardzo dobry efekt i nie ma chemicznego smaku.

pozdrawiam cieplutko
misiczka z Wrocławia

--
"Mężczyznę można nazwać kłamcą, oszustem, łotrem -
nie zrobi to na nim wielkiego wrażenia,
ale jeśli powiesz mu, że jest kiepskim kierowcą, wpada w furię"
Tony Curtis

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-12 20:19:51

Temat: Odp: TORT CD.
Od: "busek" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam serdecznie


Ubij śmietanę na maksa z cukrem bez żadnych dodatków typu chemia,
następnie dodaj do tej śmietany owoce mogą być z puszki tylko bardzo dobrze
odsączone, możesz wziąźć blaty bezowe albo zwykłe bezy i ułóż w tortownicy
na przemian bezy śmietana , ostatnią warstwę posmaruj śmietaną bez owoców
i wstaw na noc do zzamrażarki.

z tego co się orientuję nie znam za bardzo dziecka któremu to nie smakowało

pozdraawiam busek
--
ABSURD TO POGLĄDY SPRZECZNE Z TWOIMI

GG3823686


Użytkownik Renata <r...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:bjt5h8$5n6$...@n...onet.pl...
> Cześć
>
> Pytałam się ostatnio jak uatrakcyjnić tort na 7 urodziny i
> podpowiedzieliście mi naprawdę fajne pomysły.
> Ale teraz pomyślałam sobie czy do bitej śmietany (śmietana 36 % )
> nie dosypać np. "śnieżki" , żeby ta śmietana miała na pewno
> odpowiednią konsystencję. Czy wystarczy 0,5 l. śmietany na średni
> torcik ?
>
> Pozdrawiam.
> --
> Pozdrawiam Renata


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-13 06:23:21

Temat: Re: TORT CD.
Od: Magdalena Potocka <m...@n...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2003-09-12 21:36, Użytkownik misiczka napisał:
> Użytkownik "Renata" <r...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:bjt5h8$5n6$1@news.onet.pl...
>
>
>>Ale teraz pomyślałam sobie czy do bitej śmietany (śmietana 36 % )
>>nie dosypać np. "śnieżki" , żeby ta śmietana miała na pewno
>>odpowiednią konsystencję.
>
>
> To zepsuje smak bitej śmietany.
> Lepiej kup usztywniacz do bitej śmietany bodajże Oetkera. Używałam - daje
> bardzo dobry efekt i nie ma chemicznego smaku.
>
> pozdrawiam cieplutko
> misiczka z Wrocławia
>

ja ubijam śmietanę z galaretką - ma żywszy kolor, konsystencję bardziej
sztywnego kremu i smak...mlam :-)

--
Magda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-14 13:29:11

Temat: Re: TORT CD.
Od: Renata <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



>ja ubijam śmietanę z galaretką - ma żywszy kolor, konsystencję bardziej
>sztywnego kremu i smak...mlam :-)
>

A jak to dokładnie robisz tzn. w jakiej ilośći wody rozpuszczasz tą
galaretkę . Czy śmietana się nie zważy ?

Pozdrawiam.
--
Pozdrawiam Renata

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-14 20:56:38

Temat: Re: TORT CD.
Od: Magdalena Potocka <m...@n...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2003-09-14 15:29, Użytkownik Renata napisał:
>
>>ja ubijam śmietanę z galaretką - ma żywszy kolor, konsystencję bardziej
>>sztywnego kremu i smak...mlam :-)
>>
>
>
> A jak to dokładnie robisz tzn. w jakiej ilośći wody rozpuszczasz tą
> galaretkę . Czy śmietana się nie zważy ?
>
> Pozdrawiam.

galaretkę rozpuszczam tak, jak podaje przepis na opakowaniu (czasem
dodaję odrobinę mniej wody). galaretkę nie do końca stężałą dodaję po
trochu, ubijając śmietanę. jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby się
zwarzyła, natomiast kiedy po raz pierwszy tak przygotowywałam bitą
śmietanę, z nadmiaru zapału ubiłam prawie masło :-)

na 1/2 litra śmietanki idzie mi zazwyczaj porcja galaretki z jednej
torebki. mozna nią przekładać tort, smarować po wierzchu, lub szprycą
wyciskać różne wzorki... no i moje ulubione zastosowanie: wylizywanie
miski :-)

pozdrawiam

--
Magda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

do grupowiczy z Trójmiasta
Pilne!
Znow o pieczonym brie/ilustracja
leszcz w occie ???
ciasto z marcepanem

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »