Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia leszcz w occie ???

Grupy

Szukaj w grupach

 

leszcz w occie ???

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-09-12 15:55:31

Temat: leszcz w occie ???
Od: "Monitor" <e...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

witam
slyszelem ze jest mozliwosc obsmazenia i wlozenia leszcza do sloika tak zeby
mozna bylo go zjesc ze smakiem nawet za 6 miesiecy :) mam w domu przepis na
leszcza cos w tym stylu ale w-g mojego przepisu nalezy go zjesc w ciagu 1
tygodnia. moze ktos z grupowiczow moglby udostepnic przepis na
dlugoterminowe sloiki z leszczem :)
pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-09-13 08:48:58

Temat: Re: leszcz w occie ???
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> slyszelem ze jest mozliwosc obsmazenia i wlozenia leszcza do sloika
tak zeby
> mozna bylo go zjesc ze smakiem nawet za 6 miesiecy :) mam w domu
przepis na
> leszcza cos w tym stylu ale w-g mojego przepisu nalezy go zjesc w
ciagu 1
> tygodnia. moze ktos z grupowiczow moglby udostepnic przepis na
> dlugoterminowe sloiki z leszczem :)
> pozdrawiam
>
>
Zrób go tak jak mówi Twój przepis, daj tylko więcej octu i
zapasteryzuj. To więcej octu to dlatego, że w czasie przechowywania
ocet będzie reagował z ośćmi. Oście będą coraz miększe, a ocet coraz
słabszy

--
pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński
Gdańsk; GG 5420750
www.marusinski.prv.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-13 10:40:43

Temat: Re: leszcz w occie ???
Od: "" <h...@W...pl> szukaj wiadomości tego autora

> witam
> slyszelem ze jest mozliwosc obsmazenia i wlozenia leszcza do sloika tak zeby
> mozna bylo go zjesc ze smakiem nawet za 6 miesiecy :) mam w domu przepis na
> leszcza cos w tym stylu ale w-g mojego przepisu nalezy go zjesc w ciagu 1
> tygodnia. moze ktos z grupowiczow moglby udostepnic przepis na
> dlugoterminowe sloiki z leszczem :)

Zrób mocniejszą zalewe (cebula, liście laurowe, ziele angielskie, papryka w
proszku, jarzynka, vegeta... i dużo octu, ryba wchłonie) Rybe obsmaż a potem
na chwile włóż do gotującej sie gotowej zalewy niech pobulka chwilke żeby sie
ryba nie rozleciała i gorące przekładaj do słoików, zakręć i postaw do góry
nogami, powinno zassać, tak przechowój nie odwracaj.
Nigdy nie przechowywałam ryby więcej niż miesiąc bo jestem maniakiem potraw
rybnych i nie moge przejść obojętnie obok takiego rarytasu :)

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ciasto z marcepanem
sosu Worcestershire
pstragi.....link
Kluski szlachcice z portalu wyborczej....ciekawe (P)
[pyt] swiezy dorsz

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »