Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia TRUSKAWKI TUŻ TUŻ...

Grupy

Szukaj w grupach

 

TRUSKAWKI TUŻ TUŻ...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-05-31 09:07:54

Temat: Odp: Odp: TRUSKAWKI TUŻTUŻ...
Od: "Asiunia" <j...@p...gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> Glazura
> pol szklanki galaretki morelowej, lub porzeczkowej rozgrzac w malym
garnku,
> az bedzie plynna. Pedzlem malowac truskawki, az wszystkie beda rowno
> pomalowane. Calosc schlodzic, ale nie w lodowce. Lodowka powoduje, ze
ciasto
> kruche staje sie gumowate.
>
> Z tego samego ciasta mozna robic babeczki, ciastka, kruche torty.
> Magdalena Bassett
>
Dzieki Magdzia jestes wielka :-)) W sobote zabieram sie za robote,
przypuszczam ze maly problem moge miec z masa, ale lubie wyzwania:-)) Klopot
tylko ze schlodzeniem ciacha, jak nie w lodowce to gdzie. Na balkonie i w
piwnicy za cieplo, w lazience wilgotno (przestali grzac), do zimnej wody
wsadzic sie nie oplaca, chyba zjemy od razu. Pa
Asia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-05-31 09:59:01

Temat: Re: TRUSKAWKI TUŻ TUŻ...
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wystarczy sparzyc i sa naprawde bezpieczne. Salmonella ginie juz w 70st.C po
kilku sekundach, ja zalewam wrzatkiem na 10 sek. i jestem spokojna.

Agata Solon

Użytkownik Barbara <b...@p...onet.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:3...@n...ircx.pl...
>
> Uzytkownik "{Wilma}" <w...@o...pl> napisal w wiadomosci
> news:9f2aeb$jk6$1@galaxy.uci.agh.edu.pl...
> >
> > Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
> > wiadomosci news:lb87ht066egnhvv7rt50e3414iiek7apb3@4ax.com.
>
> ..
> > Wszystko ladnie, tylko ze ja bardzo boje sie salmonelli. Czy jajka
> wystarczy
> > tylko sparzyc, aby nie dostac sie do szpitala?
>
> Ja z kolei mam niechec do jaj surowych jako-takich, dlatego staram sie
> zastepowac w kremach itp. jajkami ubitymi na parze, ale czy w przypadku
> przepisu Krysi tak mozna, to watpie...
>
> pozdrawiam
> Basia
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-31 10:07:50

Temat: Re: TRUSKAWKI TUŻTUŻ...
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
>
>
>
> Glazura
> pol szklanki galaretki morelowej, lub porzeczkowej rozgrzac w malym
garnku,
> az bedzie plynna. Pedzlem malowac truskawki, az wszystkie beda rowno
> pomalowane. Calosc schlodzic, ale nie w lodowce. Lodowka powoduje, ze
ciasto
> kruche staje sie gumowate.
>
> Z tego samego ciasta mozna robic babeczki, ciastka, kruche torty.
> Magdalena Bassett
>
Tralala hopsasa, a ja mam pyszną domową galaretkę z pigwy i właśnie nią
pomaluję tę pyszną tartę! Ale będzie wyżerka!

Agata Solon, naturalna
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-31 10:09:45

Temat: Re: TRUSKAWKI TUŻ TUŻ...
Od: "{Wilma}" <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9f54ke$rbi$1@news.tpi.pl...
> Wystarczy sparzyc i sa naprawde bezpieczne. Salmonella ginie juz w 70st.C
po
> kilku sekundach, ja zalewam wrzatkiem na 10 sek. i jestem spokojna.
>
> Agata Solon

Ok. Sprobuje, ale na Twoja odpowiedzialnosc! ;o)))
pozdr. Wilma

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-31 23:05:42

Temat: Re: TRUSKAWKI TUŻ TUŻ...
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

O qrde, lecę wykupić polisę od o.c.!
Agata
Użytkownik {Wilma} <w...@o...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych nap
isał:9f55a3$hfb$...@g...uci.agh.edu.pl...
>
> Użytkownik "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:9f54ke$rbi$1@news.tpi.pl...
> > Wystarczy sparzyc i sa naprawde bezpieczne. Salmonella ginie juz w 70st.
C
> po
> > kilku sekundach, ja zalewam wrzatkiem na 10 sek. i jestem spokojna.
> >
> > Agata Solon
>
> Ok. Sprobuje, ale na Twoja odpowiedzialnosc! ;o)))
> pozdr. Wilma
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-01 08:33:19

Temat: Re: TRUSKAWKI TUŻ TUŻ...
Od: "{Wilma}" <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9f6in8$k43$1@news.tpi.pl...
> O qrde, lecę wykupić polisę od o.c.!
> Agata

Hehehe ... chyba tak zle nie bedzie, bo wg. przyslowia "zlego licho nie
wezmie" ;o)))
a tak a propos ... juz troche czasu gotuje i na cale szczescie jeszcze nigdy
nie przydazyly mi sie zadne "wpadki". Od czasu do czasu jadam tez w
restauracjach i tez nic, a moja kolezanka chciala zrobic mezowi przyjemnosc,
zaprosila go na chinszczyzne i ... podlapala salmonelle ;o( (to ku
przestrodze!)
pozdr. Wilma

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

do Magdy zza wielkiej wody :-))
___Plyta grzejna___
szczaw - inaczej!! super
Lody domowego wyrobu?
pewnie pamiętacie...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »