| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-01 22:35:01
Temat: Re: Tort migdałowyProszę wpisz je będę bardzo wdzięczna.
Anna
> Mam tu jeszcze 2 torty migdałowe na białkach "przepisy ze starej
> książki", ale już mi się nie chce wpisywać. Chyba, że poprosicie. ;-)
>
>
> Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-02 12:33:52
Temat: Re: Tort migdałowy
Użytkownik "melchior zwany dżdżownicą" <m...@w...pl> napisał w
wiadomości news:bt24ij$154$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:bt24d9
> > BTW właśnie kończę piec ciasto bananowe Magdy Bassett... IMO jest
> > doskonałe - możesz kiedyś spróbować... upiec...
> Bardzo przepraszam - cofam propozycję.
> Wolę oryginał niż krajową kopię!
Jaką kopię?
Każdy przepis jest dla mnie jedynie inspiracją.
Wczoraj zrobiłam bananowe z przyprawą do piernika i wyszedł doskonały
piernik...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-04 08:20:25
Temat: Re: Tort migdałowyIn article <1...@2...17.233.6>, Ania
<a...@p...onet.pl> wrote:
> Proszę wpisz je będę bardzo wdzięczna.
>
> Anna
>
> > Mam tu jeszcze 2 torty migdałowe na białkach "przepisy ze starej
> > książki", ale już mi się nie chce wpisywać. Chyba, że poprosicie. ;-)
To dalej:
I.
250 g cukru
6 białek
250 g migdałów
Migdały obrać, zmielić i zrumienić na patelni
Z białek ubić z cukrem sztywną pianę, zmieszać z migdałami, wylać
ciasto do dwu małych tortownic i upiec w średnio gorącym piecu.
Tortownice dobrze jest przed pieczeniem wyłożyć papierem do pieczenia.
Do tego krem kawowy, czekoladowy lub rumowy.
II.
250 g zmielonych migdałów
2 zmielone migdały gorzkie
370 g cukru pudru
2 łyżki mąki
10 białek
Ubić pianę z białek z cukrem, wymieszać z migdałami i mąką upiec w
tortownicy w w piecu o średniej, na granicy niskiej, temperaturze,
wkładając jednak do pieca dobrze rozgrzanego.
Krem kawowy lub rumowy.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |