Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Tort migdałowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Tort migdałowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-01-01 22:35:01

Temat: Re: Tort migdałowy
Od: "Ania" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Proszę wpisz je będę bardzo wdzięczna.

Anna

> Mam tu jeszcze 2 torty migdałowe na białkach "przepisy ze starej
> książki", ale już mi się nie chce wpisywać. Chyba, że poprosicie. ;-)
>
>
> Władysław


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-01-02 12:33:52

Temat: Re: Tort migdałowy
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "melchior zwany dżdżownicą" <m...@w...pl> napisał w
wiadomości news:bt24ij$154$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:bt24d9
> > BTW właśnie kończę piec ciasto bananowe Magdy Bassett... IMO jest
> > doskonałe - możesz kiedyś spróbować... upiec...
> Bardzo przepraszam - cofam propozycję.
> Wolę oryginał niż krajową kopię!

Jaką kopię?
Każdy przepis jest dla mnie jedynie inspiracją.
Wczoraj zrobiłam bananowe z przyprawą do piernika i wyszedł doskonały
piernik...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-04 08:20:25

Temat: Re: Tort migdałowy
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <1...@2...17.233.6>, Ania
<a...@p...onet.pl> wrote:

> Proszę wpisz je będę bardzo wdzięczna.
>
> Anna
>
> > Mam tu jeszcze 2 torty migdałowe na białkach "przepisy ze starej
> > książki", ale już mi się nie chce wpisywać. Chyba, że poprosicie. ;-)


To dalej:

I.

250 g cukru
6 białek
250 g migdałów

Migdały obrać, zmielić i zrumienić na patelni

Z białek ubić z cukrem sztywną pianę, zmieszać z migdałami, wylać
ciasto do dwu małych tortownic i upiec w średnio gorącym piecu.
Tortownice dobrze jest przed pieczeniem wyłożyć papierem do pieczenia.

Do tego krem kawowy, czekoladowy lub rumowy.

II.
250 g zmielonych migdałów
2 zmielone migdały gorzkie
370 g cukru pudru
2 łyżki mąki
10 białek

Ubić pianę z białek z cukrem, wymieszać z migdałami i mąką upiec w
tortownicy w w piecu o średniej, na granicy niskiej, temperaturze,
wkładając jednak do pieca dobrze rozgrzanego.
Krem kawowy lub rumowy.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

historia naszych trunkow
Golonka w/g Wladyslawa Losa
Sałatka jarzynowa
wloska grappa
wódka...?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »