Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Troche

Grupy

Szukaj w grupach

 

Troche

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-05-28 17:48:50

Temat: Re: Troche
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora


----- Original Message -----
From: Jader <j...@p...com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Monday, May 28, 2001 10:19 AM
Subject: Troche


> Troche sie grupa chyba zagalopowala. (itp. itd)
> Obie wymienione przeze mnie osoby sa podstawa funkcjonowania tej grupy
i
> wszczynanie wokol nich konfliktow uwazam za wysoce szkodliwe, niemoralne
i,
> zeby nie bylo OT, wielce niesmaczne.
Teraz to Ty sie zagalopowales Jaderku - podstawa funkcjonowania tej grupy
jest i Wladyslaw i Magdalena i ty i ja i Iksinski i Ygrekowska i wszyscy,
ktorym chce sie gotowac i dyskutowac o tym.

Docenmy, ze komus smakuje i sie
> zachwyca, ale docenmy tez, ze ktos inny ma wlasne zdanie i nie boi sie go
> wyrazic - jezeli ktoras z tych wlasnosci grupy zaniknie, to wlasciwie nie
> bedzie sensu jej w ogole czytac.
Zgadzam sie - ale ja osobiscie nie chcialbym sie spotkac z krytyka
czlowieka, ktory nie jest w stanie spamietac mojego nazwiska a wszystko co
proponuje w zamian to czcze przechwalki. A z drugiej strony nie chce aby
jedna osoba na grupie zaczela decydowac o tym, ktory entuzjazm jest "dziwny"
a ktory sluszny i co mnie powinno zachwycac, a wszystko to mentorskim tonem.

> zniesmaczony z rana
> Jader
rownie zniesmaczona po poludniu
Herbatka (i z mojej strony EOT)

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-05-28 18:02:30

Temat: Re: Młoda kapustka na poprawę humoru.... [Było: Troche]
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



> > > Proponuję kapustkę! Proste a pyszniaste...
> > > Kapustkę pokroić i ugotować - wystarczy z pół godzinki...
> > > Zrobić zasmażkę z masła z cebulką na szklisto i odrobiną mąki...
> > > Zmieszać razem i dodać jeszcze pęczek koperku (drobno pokrojonego)...
> > Nawet
> > > z samymi ziemniaczkami - bez mięcha - po prostu mniamnieczne... No
> > > ostatecznie można dodać do tego schabowego ;-)))
> > > --
> > Aska! czytasz w moich myslach. Wlasnie chcialam puscic liscik z prosba o
> to
> > cudo :-))
> To jeszcze uzupełnię o odrobinkę soli, ale inne przyprawy można sobie
> darować...
> --
> Joanna
>

No i jeszcze o szczypte cukru, ktory polepsza i smak i kolor mlodej kapusty.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-28 19:33:01

Temat: Re: Troche
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Herbatka <b...@d...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:006401c0e79e$0c09ed00$0200a8c0@tea...
[...]
> rownie zniesmaczona po poludniu
> Herbatka (i z mojej strony EOT)
Wybacz, że cię pobudzę, mam nadzieję, że pozytywnie [3 min. zaparzania].
Lubię czytać i Magdę i Władysława. I jej i jemu nie "odpuszczam".
Nie ze złośliwości "kąsam" ale dla dobra sprawy.
BYWALCY wiedzą o co chodzi.
Z mojego punktu widzenia konfliktu między nimi nie ma, na szczęście.
Zauważ, że sprzeczają się poplecznicy.
Bohaterowie "dramatu" zachowują umiarkowany spokój.
pozdr. Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-29 04:34:00

Temat: Re: Troche
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Jader <j...@p...com.pl> wrote:

> Wladyslaw jest czlowiekiem zasadniczym, o silnych przekonaniach i
> jakakolwiek dyskusja z nim jest bezcelowa.

Dlaczego? Uwielbiam dyskutowac, czego chyba tu dowiodlem? Zwlaszcza o
kuchni lubie dyskutowac, tym bardziej, im mniej mam czasu na gotowanie.
:-(.
Ja mam niskie cisnienie, a tak jak z rana wlacze komputer i poczytam
sobie odpowiedzi na moje listy, to odrazu adrenalina burzy sie we krwi,
cisnienie sie podnosi, krew naplywa do mozgu i weselej na swiat patrze.

Tak naprawde to uwazam, ze pl.rec.kuchnia to najlepsza grupa dyskusyjna
o kuchni w calym internecie. Zapewne najlepsza grupa polska grupa
dyskusyjna. Byc moze w ogole najlepsza wsrod grup dyskusyjnych i list
e-mailowych w calym internecie. W kazdym razie na zadnej innej nie
wytrzymalem tak dlugo i bez przerwy. Wiekszosc wypowiedzi do rzeczy,
niezly poziom i kuluralna atmosfera ;-)

A te klotnie co tu czasem wybuchaja i przestraszaja niektorych, a
wktorych ja niejednokrtonie biore udzial, to zapewniam was, niewinne
rodzinne sprzeczki w porownaniu z pyskowami, jakie maja miejsce na
innych listach dyskusyjnych. Tam to sie obrzucaja blotem! A jak juz
zlosliwy np. coss-postuje na listy pl.rec.rowery i pl.misc.samochodu
swoj poglad na temat pierszenstwa na skrzyzowaniu sciezki rowerowej z
jezdnia! Sprobujcie tego, to zatesknicie za kuchnia i Waszym,

Wladyslawem

PS. Oczywiscie caly powyzszy list to bezczelny paszkwil na M.B.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-29 08:34:17

Temat: Re: Troche
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:1eu4ztz.wd20fp7ipbe9N%wlos@tele.com.pl...
> Dlaczego? Uwielbiam dyskutowac, czego chyba tu dowiodlem? Zwlaszcza o

Nie mialem na mysli Ciebie, tylko tych biednych ludzi, ktorzy potem sie
potem strasznie zloszcza... :)

> Tak naprawde to uwazam, ze pl.rec.kuchnia to najlepsza grupa dyskusyjna
> o kuchni w calym internecie. Zapewne najlepsza grupa polska grupa
> dyskusyjna.

Zdecydowanie zgadzam sie.

> A te klotnie co tu czasem wybuchaja i przestraszaja niektorych, a
...
> jezdnia! Sprobujcie tego, to zatesknicie za kuchnia i Waszym,

Coz, moze mialem podly homor, ze na mnie tak podzialala ta konkretna.
Oburzyl mnie po prostu dziwny i w dodatku nieco slepy, ladunek emocjonalny,
ktory sie tam momentami pojawial (wywolywujac u mnie bardzo przykre
skojarzenia). Bardzo fajna jest dyskusja:

- Olejek migdalowy jest paskudny, bo to swinstwo, chemia itd - mowi
jeden,
- Nie, bo sie przydaje, bo tak i tak - mowi drugi.

Ale jak widze:

- Olejek migdalowy jest paskudny, bo to swinstwo, chemia itd - mowi
jeden,
- Jak ty chamie mozesz tak sie wyrazac o Zdzislawie Sosnickiej?! - mowi
drugi

No to naprawde, ale mi sie w kieszeni noz otwiera i mam ochote walic w te
czerepy rubaszne.

> PS. Oczywiscie caly powyzszy list to bezczelny paszkwil na M.B.

Chyba tym sposobem, kochana Magdo, zyskalas niesmiertelnosc :)

Jader

ps. Powyzszy post nie jest paszkwilem na nikogo, poza mna.
ps2. Wszelkie podobienstwo do osob... blebleble ...jest czysto przypadkowe
;)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-29 17:48:17

Temat: Re: Troche
Od: "Art (Gruby)" <jbcp@(nOSpam)pacbell.net> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 28 May 2001 10:19:35 +0200, "Jader" <j...@p...com.pl>
wrote:

> Troche sie grupa chyba zagalopowala. Nie sadzicie? Otwieram dzisiaj
>przegladarke i widze kilkadziesiat bezsensownych postow. Cala ta awantura
>nie dosc, ze niczemu nie sluzy, to jeszcze niepotrzebnie zraza do siebie
>ludzi. Jak ktos czyta grupe troche dluzej, to powinien juz, do diabla,
>wiedziec, ze po pierwsze nie nalezy krytykowac tego co robi Magda, bo
>wszytko co robi ma wielka grupe milosnikow, ktorzy za nia pojda w ogien, po
>drugie, Wladyslaw jest czlowiekiem zasadniczym, o silnych przekonaniach i
>jakakolwiek dyskusja z nim jest bezcelowa. Dwie proste zasady! Za duzo? To
>won z kuchni, bo mozna sobie krzywde zrobic.
> Obie wymienione przeze mnie osoby sa podstawa funkcjonowania tej grupy i
>wszczynanie wokol nich konfliktow uwazam za wysoce szkodliwe, niemoralne i,
>zeby nie bylo OT, wielce niesmaczne. Docenmy, ze komus smakuje i sie
>zachwyca, ale docenmy tez, ze ktos inny ma wlasne zdanie i nie boi sie go
>wyrazic - jezeli ktoras z tych wlasnosci grupy zaniknie, to wlasciwie nie
>bedzie sensu jej w ogole czytac.
>
> zniesmaczony z rana
> Jader
>
>p.s. I na milosc boska, nie jest to krytyka Magdy, ani jej wypiekow...

No popatrz pan co to sie porobilo...

Ludzie dzisiaj jakies takie nerwowe...

To pewnie przez te sputniki...

No to po maluchu ... ;->


Art (Gruby)
Cave quid dicis, quando, et cui.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pianka bezowa na placku owocowym
poczatki
Golonka
ciasto na pizze
jak parzyc zielona herbate?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »