| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-31 09:43:37
Temat: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?Witam.
Potrzebuję pomocy ze względów zdrowotnych salecono mi konsumowania wątróbki
(cielęcej i wołowej) ale jak to świństwo przyrządzić aby nie było go czuć?
Prónuję w sosach, z warzywami, faszeruję nią Canelloni ale zaczyna brakowąc
mi pomysłów
proszę o radę
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-31 10:21:14
Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?Kotleciki z watrobki (daj duzo cebuli), pasztet, rolady nadziewane watrobka.
Swoja droga kiedys byly takie "czekoladki" robione z byczej krwi. Wiem, ze
czasem dzieciom lekarze zamiast watrobki wlasnie te czekoladki zalecali.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-31 10:29:22
Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?
Użytkownik "Przemek" <b...@p...fm> napisał w wiadomości
news:ctkulo$63t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Potrzebuję pomocy ze względów zdrowotnych salecono mi konsumowania
wątróbki
> (cielęcej i wołowej) ale jak to świństwo przyrządzić aby nie było go czuć?
> Prónuję w sosach, z warzywami, faszeruję nią Canelloni ale zaczyna
brakowąc
> mi pomysłów
Ja robię tak:
1) Rozgrzewam olej/oliwę na maksa. W miedzyczasie czyszczę wątróbki i
obtaczam w mące. Wrzucam wątróbki na mocno rozgrzany tłuszcz i smażę na
mocnym ogniu tak, żeby mąka się zrumieniła. Zmniejszam ogień
2) Na drugiej (wcześniej) duszę cabulę. Jak już jest miękka i lekko
złocista, to wrzunam do wątróbki. Duszę to wszystko przez chwilkę, żeby
wątróbka nabrała smaku...
3) W słoiczku rozcieńczam lekko musztardę wodą. Dużo musztardy;) Wlewam to
wszystko do wątróbki i chwilę duszę, żeby zredukować sos.
Gotowe.
Taką wątróbke w sosie musztardowym jedzą nawet osoby, które nie lubią
wątróbki;)
Trzeba pamiętać o tym, żeby wrzucać wątróbkę na mocno rozgrzany olej, żeby
nie zrobiła się sucha w środku!
Pozdrawiam,
MW
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-31 10:39:15
Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?po googlaj za wątróbką z brzoskwiniami....
kiedyś ją robiłam i była r e w e l a c y j n a ...
Pozdrawiam!
Jini.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-31 11:01:04
Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?Użytkownik "Przemek" <b...@p...fm>
> Potrzebuję pomocy ze względów zdrowotnych salecono mi konsumowania
wątróbki
> (cielęcej i wołowej) ale jak to świństwo przyrządzić aby nie było go
czuć?
> Prónuję w sosach, z warzywami, faszeruję nią Canelloni ale zaczyna
brakowąc
> mi pomysłów
Zamień ją w kiszki wszelakie.
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-31 11:07:46
Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?ODPADA
To smakuje i czuć wątróbką!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-31 11:12:40
Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?
Użytkownik Przemek <b...@p...fm> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ctkulo$63t$...@a...news.tpi.pl...
> Witam.
>
> Potrzebuję pomocy ze względów zdrowotnych salecono mi konsumowania
wątróbki
> (cielęcej i wołowej) ale jak to świństwo przyrządzić aby nie było go czuć?
> Prónuję w sosach, z warzywami, faszeruję nią Canelloni ale zaczyna
brakowąc
> mi pomysłów
>
> proszę o radę
...usmaz partiami na masle podlewajac brandy tylko tak aby nie za twarda
wyszla....przerzuc do miski, dodaj zezlocona cebule i dla amatorow
kawaleczki zrumienionego boczku....zmiksuj doprawiajac ziolami, sola i
pieprzem kreconym na biezaco...dodaj troche smietany i dobrze
wymieszaj...przetrzyj przez sito...na piekny mus.....i na kanapke! ;)
mozna dodac figi i rodzynki...ale kurcze to chyba tez czuc watrobka :)
agataw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-31 11:14:59
Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?
Użytkownik "Przemek" <b...@p...fm> napisał w wiadomości
news:ctkulo$63t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam.
>
> Potrzebuję pomocy ze względów zdrowotnych salecono mi konsumowania
wątróbki
> (cielęcej i wołowej) ale jak to świństwo przyrządzić aby nie było go czuć?
> Prónuję w sosach, z warzywami, faszeruję nią Canelloni ale zaczyna
brakowąc
> mi pomysłów
>
Zrób pasztet - 1/4 do 1/3 pasztetu to wątrobka.
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-31 11:15:47
Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?Użytkownik Przemek napisał:
> Potrzebuję pomocy ze względów zdrowotnych salecono mi konsumowania wątróbki
> (cielęcej i wołowej) ale jak to świństwo przyrządzić aby nie było go czuć?
> Prónuję w sosach, z warzywami, faszeruję nią Canelloni ale zaczyna brakowąc
> mi pomysłów
A nie da się jej czymś zastąpić? Rozumiem Twój ból i współczuję Ci
serdecznie.
--
pa, BBjk, co jak ma kroić wątróbkę kotu, to przeżywa traumę, a do innych
kontaktów z nią nie dopuszcza :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-31 12:04:17
Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?Przemek napisał(a):
> ODPADA
> To smakuje i czuć wątróbką!
To może na ostro z kapustą pak-choi (chińską)?
--
richo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |