Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-01-31 09:43:37

Temat: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?
Od: "Przemek" <b...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Witam.

Potrzebuję pomocy ze względów zdrowotnych salecono mi konsumowania wątróbki
(cielęcej i wołowej) ale jak to świństwo przyrządzić aby nie było go czuć?
Prónuję w sosach, z warzywami, faszeruję nią Canelloni ale zaczyna brakowąc
mi pomysłów

proszę o radę


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-01-31 10:21:14

Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?
Od: "plitkin" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kotleciki z watrobki (daj duzo cebuli), pasztet, rolady nadziewane watrobka.

Swoja droga kiedys byly takie "czekoladki" robione z byczej krwi. Wiem, ze
czasem dzieciom lekarze zamiast watrobki wlasnie te czekoladki zalecali.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-31 10:29:22

Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?
Od: "wolim" <w...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Przemek" <b...@p...fm> napisał w wiadomości
news:ctkulo$63t$1@atlantis.news.tpi.pl...

> Potrzebuję pomocy ze względów zdrowotnych salecono mi konsumowania
wątróbki
> (cielęcej i wołowej) ale jak to świństwo przyrządzić aby nie było go czuć?
> Prónuję w sosach, z warzywami, faszeruję nią Canelloni ale zaczyna
brakowąc
> mi pomysłów

Ja robię tak:

1) Rozgrzewam olej/oliwę na maksa. W miedzyczasie czyszczę wątróbki i
obtaczam w mące. Wrzucam wątróbki na mocno rozgrzany tłuszcz i smażę na
mocnym ogniu tak, żeby mąka się zrumieniła. Zmniejszam ogień

2) Na drugiej (wcześniej) duszę cabulę. Jak już jest miękka i lekko
złocista, to wrzunam do wątróbki. Duszę to wszystko przez chwilkę, żeby
wątróbka nabrała smaku...

3) W słoiczku rozcieńczam lekko musztardę wodą. Dużo musztardy;) Wlewam to
wszystko do wątróbki i chwilę duszę, żeby zredukować sos.

Gotowe.

Taką wątróbke w sosie musztardowym jedzą nawet osoby, które nie lubią
wątróbki;)
Trzeba pamiętać o tym, żeby wrzucać wątróbkę na mocno rozgrzany olej, żeby
nie zrobiła się sucha w środku!

Pozdrawiam,
MW


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-31 10:39:15

Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?
Od: "Jini" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

po googlaj za wątróbką z brzoskwiniami....
kiedyś ją robiłam i była r e w e l a c y j n a ...
Pozdrawiam!
Jini.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-31 11:01:04

Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?
Od: "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Przemek" <b...@p...fm>
> Potrzebuję pomocy ze względów zdrowotnych salecono mi konsumowania
wątróbki
> (cielęcej i wołowej) ale jak to świństwo przyrządzić aby nie było go
czuć?
> Prónuję w sosach, z warzywami, faszeruję nią Canelloni ale zaczyna
brakowąc
> mi pomysłów

Zamień ją w kiszki wszelakie.
--
Pozdrawiam, Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-31 11:07:46

Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?
Od: "Przemek" <b...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

ODPADA
To smakuje i czuć wątróbką!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-31 11:12:40

Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?
Od: "Agata" <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Przemek <b...@p...fm> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ctkulo$63t$...@a...news.tpi.pl...
> Witam.
>
> Potrzebuję pomocy ze względów zdrowotnych salecono mi konsumowania
wątróbki
> (cielęcej i wołowej) ale jak to świństwo przyrządzić aby nie było go czuć?
> Prónuję w sosach, z warzywami, faszeruję nią Canelloni ale zaczyna
brakowąc
> mi pomysłów
>
> proszę o radę

...usmaz partiami na masle podlewajac brandy tylko tak aby nie za twarda
wyszla....przerzuc do miski, dodaj zezlocona cebule i dla amatorow
kawaleczki zrumienionego boczku....zmiksuj doprawiajac ziolami, sola i
pieprzem kreconym na biezaco...dodaj troche smietany i dobrze
wymieszaj...przetrzyj przez sito...na piekny mus.....i na kanapke! ;)

mozna dodac figi i rodzynki...ale kurcze to chyba tez czuc watrobka :)

agataw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-31 11:14:59

Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?
Od: "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Przemek" <b...@p...fm> napisał w wiadomości
news:ctkulo$63t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam.
>
> Potrzebuję pomocy ze względów zdrowotnych salecono mi konsumowania
wątróbki
> (cielęcej i wołowej) ale jak to świństwo przyrządzić aby nie było go czuć?
> Prónuję w sosach, z warzywami, faszeruję nią Canelloni ale zaczyna
brakowąc
> mi pomysłów
>
Zrób pasztet - 1/4 do 1/3 pasztetu to wątrobka.
Pozdrawiam - Agnieszka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-31 11:15:47

Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?
Od: BasiaBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Przemek napisał:

> Potrzebuję pomocy ze względów zdrowotnych salecono mi konsumowania wątróbki
> (cielęcej i wołowej) ale jak to świństwo przyrządzić aby nie było go czuć?
> Prónuję w sosach, z warzywami, faszeruję nią Canelloni ale zaczyna brakowąc
> mi pomysłów

A nie da się jej czymś zastąpić? Rozumiem Twój ból i współczuję Ci
serdecznie.
--
pa, BBjk, co jak ma kroić wątróbkę kotu, to przeżywa traumę, a do innych
kontaktów z nią nie dopuszcza :)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-31 12:04:17

Temat: Re: Wątróbka dla tych co jej nie nawidzą ? ? ?
Od: richo nazca <n...@n...nospam.com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Przemek napisał(a):
> ODPADA
> To smakuje i czuć wątróbką!

To może na ostro z kapustą pak-choi (chińską)?

--
richo

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Wyżerka niecodzienna dla gości i domowników (P)
Wyżerka niecodzienna dla gości i domowników (P)
Ultra low Cook Temp
Sok z kwiatu sosny
Co się dzieje z naleśnikiem?:)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »