Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wiosenny deser

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wiosenny deser

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-04-29 18:17:51

Temat: Wiosenny deser
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora

Gdy pojawi sie pierwszy rabarbar i truskawki, robie taki deser:

Rozgrzac piec do 180C/350F.
W misce wymieszac pol na pol objetosciowo rabarbar z pokrojonymi
truskawkami.
Na 3 garscie owocow dodac 3 lyzki cukru i 3 lyzki maki, wymieszac,
przelozyc do 3 zaroodpornych miseczek.

Przygotowac kroszonke. W robocie umiescic 70 gr masla, 70 gr cukru, 100
gr maki, 2 zoltka i pulsowac przez 3-4 sekundy, az bedzie wyglada jak
gruby zwir, lub posiekac nozem w misce. Palcami tworzyc kruszonke i
podzielic miedzy 3 miseczki, rozprowadzajac kruszonke rowno po owocach.
Ustawic na blasze lub folii aluminiowej, zeby lapalo soki z miseczek w
czasie pieczenia.

Piec az kruszonka bedzie zlota.

Ostudzic, podac cieple lub zimne, mozna takze z lodami, lub bita
smietana czy sosem waniliowym.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Langoscha
alkomat
UNIKANIE WOJSKA< nie czytać jeśli nie na temat!
Jak zagescic zupe
Re: kardamon

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »